Komputery, RTV, AGD, Komorki - Zestaw amplituner + kolumny do 5 tys
jacek11 - 23-12-2021, 20:47
Marcino napisał/a: | Serio uzywasz jeszcze kasety??? |
Kilka lat temu kupiłem 474, ale z racji potrzeby serwisu stał i pięknie wyglądał. W tamtym roku wpadł mi w łapki Sharp, i również postał trochę zanim go podłączyłem. Na wiosnę jak zacząłem prace garażowe, zakochałem się na nowo w ciepłym dźwięku tego sprzętu. Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale to, co oferuje internet, nie ma tej jakości, jaką daje nagranie na taśmie.
Mam ponad dwieście kaset, więc jest w czym wybierać
robertdg - 26-12-2021, 20:16
jacek11 napisał/a: | Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale to, co oferuje internet, nie ma tej jakości, jaką daje nagranie na taśmie. | To nazywa się melancholia
jacek11 - 26-12-2021, 23:46
robertdg napisał/a: | To nazywa się melancholia |
No jednak nie. Kłócił się będę
Fred.X - 27-12-2021, 07:31
Nikt nie zadał najwazniejszych pytań:
Do czego ma to służyć ?
Wielkość pomieszczenia ?
Głosniki po kablu czy bezprzewodowo ?
Co zamierzasz podłączyć ?
Jakie główne żrodło słuchania muzyki ?
Krzyzak - 27-12-2021, 16:20
Decka Pioneer, model z Dolby S, sprzedałem już parę lat temu, razem z kasetami. A miałem głównie chrom i nawet kilka type IV, metal. Wszystko przerzuciłem na komputer, kaseciak stał latami nieużywany... nie było sensu trzymać.
Fred.X - 27-12-2021, 19:26
Pozostanie tylko dokupić subwoofer :
https://www.euro.com.pl/z...arny.bhtml#opis
Np taki :
https://www.euro.com.pl/s...subwoofer.bhtml
sampler - 27-12-2021, 19:47
robertdg napisał/a: | jacek11 napisał/a: | Nie potrafię tego wytłumaczyć, ale to, co oferuje internet, nie ma tej jakości, jaką daje nagranie na taśmie. | To nazywa się melancholia |
Po prostu to jest analogowe brzmienie. Tyle że kaseta ma słabe pasmo przenoszenia. Kupcie dobry gramofon i posłuchajcie winyli. Na dobrym sprzęcie efekt jest powalający. Oprócz dobrego gramofonu jeszcze dobre wydanie płyty ( nie typu MUZA itd)
jacek11 - 28-12-2021, 10:19
Gramofon też jest moim celem, ale wcześniej jeszcze chciałem magnetofon szpulowy.
|
|
|