Nasze nieMiśki ;-) - DS7
Firebee - 09-02-2022, 20:47
sampler napisał/a: | Jeżeli masz lakier KTVD to mam ten sam w C5. Niestety w tych latach ekoterroru jest niezwykle miekki.
Nie masz zawieszenia progresywnego? Myślałem że to standard w DS7.
Szkoda że nie ma night vision bo fajnie to działa.
Jak pojeździsz dłużej to daj znać jak świeca te aktywne ledy. Jest to ciekawy patent chyba nie spotykany w innych autach.
No i obowiązkowo zmiana oleju w automacie co max 60 tyś. Wtedy skrzynia będzie działać wieki. |
Bajery są, ale dodatkowo płatne. Ja i tak bardziej konserwatywny, więc wyłączam, bo wszystkie te technologiczne wynalazki nigdy nie zastąpią człowieka.
Automatycznie włączane światła drogowe już kilka lat temu testowałem w nowej wersji superba i była to masakra. Niby "wycinał" pod nadjeżdżający samochód, ale i tak oślepiał, nie wspominając już o tirach, których nie widział, dopóki nie pojawiły się ich główne światła.
w DS7 nie lepiej. człowieka nie zobaczy, więc jedzie długimi po oczach, a na autostradzie wariuje co chwila włączając długie i krótkie. Wyłączyłem to po chwili.
Co do ledów, to potrzeba czasu. na pewno świecą genialnie. Ale zdarza się, że z przeciwka mrugają, jakby byli oślepiani. Być może kwestia przyzwyczajenia do tego typu świateł..
kod lakieru to - 9VM0 - Noir Perla Nera
Olivia - 10-02-2022, 11:06
Firebee napisał/a: | Się pastwią nade mną. Przecież to, że po wyjeździe nowym autem od dealera błąd wyskakuje zaraz po przejechaniu bramek autostradowych, to nie znaczy, że francuzy są wadliwe
zapobiegawczo przedłużę gwarancję do 5 lat i najwyżej będą sobie jeździł zastępczym O ile się nie popsuje. |
Nie daj się zawistnym komentarzom
Pamiętaj że zawsze są jakieś plusy … nawet aut francuskich. Popatrz na to tak, choinka na masce, choinka na desce - cały rok przejeżdżasz w nastroju świątecznym🤣
Co do nowych ledów - super gdy jedziesz za kierownicą takiego auta, widok jak w dzień. Ale z naprzeciwka już tak wesoło nie jest.
Hugo - 10-02-2022, 14:53
Piękne auto.
Co do oślepiania to zauważyłem, że większość aut, a tym bardziej SUVów czy busów z ledowymi reflektorami oślepia jadących z naprzeciwka, szczególnie w zwykłych osobówkach. Trochę to słabe.
Silnik na początku produkcji to była jedna wielka porażka, ale pewnie po tylu latach już go poprawili.
I auto francuskie, jakie było nie było, zawsze będzie lepsze niż niemieckie wynalazki.
ledziu - 10-02-2022, 15:54
Hugo napisał/a: | na początku produkcji to była jedna wielka porażka, ale pewnie po tylu latach już go poprawili. |
Niestety nic nie poprawili jeden za najgorszych silników na rynku o ile nie najgorszy w swojej kategorii.
sampler - 10-02-2022, 20:12
Poprawili. Od 4 lat jego produkcji nikt na forach związanych z PSA nie zgłosił problemów z tą serią. Ja osobiście wolałbym już wycofanego 2.0 BHDI.
ledziu - 10-02-2022, 23:10
Sądzę że tu i tak kluczową będzie gwarancja jakby jednak czegoś nie poprawili
Ogólnie wizualnie ładne autko
Firebee - 11-02-2022, 09:19
auto przewidziane na 5 lat i na tyle wykupiona gwarancja. więc w sumie reszta to mnie tam nie bardzo obchodzi. A jak będzie - zobaczymy.
Narazie od grudnia nie było kiedy jeździć, więc ma nabite 2k km, ciężko zatem cokolwiek o nim powiedzieć.
Owczar - 08-03-2022, 10:55
Nie widzę zdjęć DS7 - nie wiem czy były załaczone czy nie, ale to naprawdę ładne auto
Ale co do Francuzów, jak zawsze unikałem, tak od ponad 2 lat jeżdżę C5 2.2HDi 205KM i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. Komfortowy, super wyposażony, dobrze wyciszony, doskonałe hamulce.
Zresztą sampler pewnie może potwierdzić opinię
Bizi78 - 08-03-2022, 10:58
Fotki standardowo się wysypały .
sampler - 08-03-2022, 20:57
Owczar napisał/a: | Nie widzę zdjęć DS7 - nie wiem czy były załaczone czy nie, ale to naprawdę ładne auto
Ale co do Francuzów, jak zawsze unikałem, tak od ponad 2 lat jeżdżę C5 2.2HDi 205KM i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. Komfortowy, super wyposażony, dobrze wyciszony, doskonałe hamulce.
Zresztą sampler pewnie może potwierdzić opinię |
Tak mam ten sam model ale w kombi. 2.2 204KM To chyba najlepszy silnik jaki był w ofercie PSA biorąc pod uwagę konstrukcję. Szkoda że nie wypuścili wersji Euro 6 z 8 biegowym automatem.
Firebee - 17-03-2022, 10:12
jestem.. mam nadzieję, że zdjęcie widać.
później wrzucę więcej.
ogólnie narazie mało nim jeżdżę, minęły jakieś niemal 4 miesiące i ma 4500km, bo ostatnio space gear robił kilometry, a ten stał wiecej w detailingach niż jeździł.
Co zrobiłem w międzyczasie:
- folia na zderzak tylny
- folia pod klamki
- dziś odebrałem - folia cały przód, folia lusterka i folia na boczne piano black
- przyciemnione folią tylne lampy te dodatkowe w zderzaku (za bardzo kontrastowały z górą)
ogólnie czarne auto to najgorsze co mogłem wybrać..
ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem. z białą skodą nie było takich problemów.
teraz już prawdopodobnie bliski jestem zakończenia inwestycji, ale..
zaczęły mnie wkurzać wszelkie plastikowe dokładki - nadkola, progi, wszystko rysuje się od patrzenia, a na nadkolach już widać przebarwienia od kruszyw i innych dziadostw lecących z opon..
Myślę, nad czarną matową folią na te plastiki wszystkie..
poza tym narazie spoko.. wyciszony środek idealnie. szykujemy się na niespodzianki jakieś
Krzyzak - 17-03-2022, 10:25
Firebee napisał/a: | ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem | szybko do tego doszedłeś - dlatego Leon był moim pierwszym i ostatnim nowym autem...
sranie się o każdą ryskę, parkowanie gdzieś na uboczu marketu, mimo AC to dyganie czy nie ukradną, czy nie wytną kata...
używane jeżdżą tak samo, tylko taniej i psychiczny spokój bezcenny
Firebee - 17-03-2022, 10:26
Krzyzak napisał/a: | Firebee napisał/a: | ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem | szybko do tego doszedłeś - dlatego Leon był moim pierwszym i ostatnim nowym autem...
sranie się o każdą ryskę, parkowanie gdzieś na uboczu marketu, mimo AC to dyganie czy nie ukradną, czy nie wytną kata...
używane jeżdżą tak samo, tylko taniej i psychiczny spokój bezcenny |
a tu nie chodzi o kradzież czy cokolwiek..
Chodzi o pedantyczność chorą, która przy czarnym kolorze wzrosła do niewiarygodnych rozmiarów.
superb był biały, więc nie było widać wszystkiego tak, jak na czarnym.
a po 7 latach i tak wyglądał jak nowy bez żadnej wgniotki.
Ja dla siebie dbam o niego, a nie dla banku, czy czegoś tam..
Przy moich przebiegach jednak jedno nowe auto musi być.
Bzyk_R1 - 17-03-2022, 11:38
No dobra ale chętnie bym zobaczył te tylne lampy
Firebee - 17-03-2022, 13:51
Bzyk_R1 napisał/a: | No dobra ale chętnie bym zobaczył te tylne lampy |
w pierwszym poście są zdjęcia po oklejeniu.
przed i po dość słabo zrobione poniżej. ogólnie tam to chyba tylko przeciwmgłowe się świeci, więc hejtowanie proszę delikatnie. a strasznie gryzły się z górnymi lampami i całością w czerni. teraz jest spoko
|
|
|