To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - DS7

Firebee - 09-02-2022, 20:47

sampler napisał/a:
Jeżeli masz lakier KTVD to mam ten sam w C5. Niestety w tych latach ekoterroru jest niezwykle miekki.
Nie masz zawieszenia progresywnego? Myślałem że to standard w DS7.
Szkoda że nie ma night vision bo fajnie to działa.
Jak pojeździsz dłużej to daj znać jak świeca te aktywne ledy. Jest to ciekawy patent chyba nie spotykany w innych autach.
No i obowiązkowo zmiana oleju w automacie co max 60 tyś. Wtedy skrzynia będzie działać wieki.

Bajery są, ale dodatkowo płatne. Ja i tak bardziej konserwatywny, więc wyłączam, bo wszystkie te technologiczne wynalazki nigdy nie zastąpią człowieka.
Automatycznie włączane światła drogowe już kilka lat temu testowałem w nowej wersji superba i była to masakra. Niby "wycinał" pod nadjeżdżający samochód, ale i tak oślepiał, nie wspominając już o tirach, których nie widział, dopóki nie pojawiły się ich główne światła.
w DS7 nie lepiej. człowieka nie zobaczy, więc jedzie długimi po oczach, a na autostradzie wariuje co chwila włączając długie i krótkie. Wyłączyłem to po chwili.

Co do ledów, to potrzeba czasu. na pewno świecą genialnie. Ale zdarza się, że z przeciwka mrugają, jakby byli oślepiani. Być może kwestia przyzwyczajenia do tego typu świateł..

kod lakieru to - 9VM0 - Noir Perla Nera

Olivia - 10-02-2022, 11:06

Firebee napisał/a:
Się pastwią nade mną. Przecież to, że po wyjeździe nowym autem od dealera błąd wyskakuje zaraz po przejechaniu bramek autostradowych, to nie znaczy, że francuzy są wadliwe :roll: :lol:
zapobiegawczo przedłużę gwarancję do 5 lat i najwyżej będą sobie jeździł zastępczym :P O ile się nie popsuje.

Nie daj się zawistnym komentarzom :biggrin:
Pamiętaj że zawsze są jakieś plusy … nawet aut francuskich. Popatrz na to tak, choinka na masce, choinka na desce - cały rok przejeżdżasz w nastroju świątecznym🤣

Co do nowych ledów - super gdy jedziesz za kierownicą takiego auta, widok jak w dzień. Ale z naprzeciwka już tak wesoło nie jest.

Hugo - 10-02-2022, 14:53

Piękne auto.

Co do oślepiania to zauważyłem, że większość aut, a tym bardziej SUVów czy busów z ledowymi reflektorami oślepia jadących z naprzeciwka, szczególnie w zwykłych osobówkach. Trochę to słabe.

Silnik na początku produkcji to była jedna wielka porażka, ale pewnie po tylu latach już go poprawili.

I auto francuskie, jakie było nie było, zawsze będzie lepsze niż niemieckie wynalazki.

ledziu - 10-02-2022, 15:54

Hugo napisał/a:
na początku produkcji to była jedna wielka porażka, ale pewnie po tylu latach już go poprawili.

Niestety nic nie poprawili jeden za najgorszych silników na rynku o ile nie najgorszy w swojej kategorii.

sampler - 10-02-2022, 20:12

Poprawili. Od 4 lat jego produkcji nikt na forach związanych z PSA nie zgłosił problemów z tą serią. Ja osobiście wolałbym już wycofanego 2.0 BHDI.
ledziu - 10-02-2022, 23:10

Cytat:
Poprawili

Sądzę że tu i tak kluczową będzie gwarancja jakby jednak czegoś nie poprawili :D

Ogólnie wizualnie ładne autko 8)

Firebee - 11-02-2022, 09:19

auto przewidziane na 5 lat i na tyle wykupiona gwarancja. więc w sumie reszta to mnie tam nie bardzo obchodzi. :) A jak będzie - zobaczymy.
Narazie od grudnia nie było kiedy jeździć, więc ma nabite 2k km, ciężko zatem cokolwiek o nim powiedzieć.

Owczar - 08-03-2022, 10:55

Nie widzę zdjęć DS7 - nie wiem czy były załaczone czy nie, ale to naprawdę ładne auto :)

Ale co do Francuzów, jak zawsze unikałem, tak od ponad 2 lat jeżdżę C5 2.2HDi 205KM i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. Komfortowy, super wyposażony, dobrze wyciszony, doskonałe hamulce.

Zresztą sampler pewnie może potwierdzić opinię ;)

Bizi78 - 08-03-2022, 10:58

Fotki standardowo się wysypały :? .
sampler - 08-03-2022, 20:57

Owczar napisał/a:
Nie widzę zdjęć DS7 - nie wiem czy były załaczone czy nie, ale to naprawdę ładne auto :)

Ale co do Francuzów, jak zawsze unikałem, tak od ponad 2 lat jeżdżę C5 2.2HDi 205KM i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę. Komfortowy, super wyposażony, dobrze wyciszony, doskonałe hamulce.

Zresztą sampler pewnie może potwierdzić opinię ;)

Tak mam ten sam model ale w kombi. 2.2 204KM To chyba najlepszy silnik jaki był w ofercie PSA biorąc pod uwagę konstrukcję. Szkoda że nie wypuścili wersji Euro 6 z 8 biegowym automatem.

Firebee - 17-03-2022, 10:12

jestem.. mam nadzieję, że zdjęcie widać.
później wrzucę więcej.
ogólnie narazie mało nim jeżdżę, minęły jakieś niemal 4 miesiące i ma 4500km, bo ostatnio space gear robił kilometry, a ten stał wiecej w detailingach niż jeździł.
Co zrobiłem w międzyczasie:
- folia na zderzak tylny
- folia pod klamki
- dziś odebrałem - folia cały przód, folia lusterka i folia na boczne piano black
- przyciemnione folią tylne lampy te dodatkowe w zderzaku (za bardzo kontrastowały z górą)

ogólnie czarne auto to najgorsze co mogłem wybrać.. :roll:

ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem. z białą skodą nie było takich problemów.
teraz już prawdopodobnie bliski jestem zakończenia inwestycji, ale..
zaczęły mnie wkurzać wszelkie plastikowe dokładki - nadkola, progi, wszystko rysuje się od patrzenia, a na nadkolach już widać przebarwienia od kruszyw i innych dziadostw lecących z opon..
Myślę, nad czarną matową folią na te plastiki wszystkie..

poza tym narazie spoko.. wyciszony środek idealnie. szykujemy się na niespodzianki jakieś

Krzyzak - 17-03-2022, 10:25

Firebee napisał/a:
ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem
szybko do tego doszedłeś :) - dlatego Leon był moim pierwszym i ostatnim nowym autem...
sranie się o każdą ryskę, parkowanie gdzieś na uboczu marketu, mimo AC to dyganie czy nie ukradną, czy nie wytną kata...
używane jeżdżą tak samo, tylko taniej i psychiczny spokój bezcenny

Firebee - 17-03-2022, 10:26

Krzyzak napisał/a:
Firebee napisał/a:
ciągłe wkurzanie na jakieś ryski czy cos. podchodzę do niego jak z jajkiem
szybko do tego doszedłeś :) - dlatego Leon był moim pierwszym i ostatnim nowym autem...
sranie się o każdą ryskę, parkowanie gdzieś na uboczu marketu, mimo AC to dyganie czy nie ukradną, czy nie wytną kata...
używane jeżdżą tak samo, tylko taniej i psychiczny spokój bezcenny

a tu nie chodzi o kradzież czy cokolwiek..
Chodzi o pedantyczność chorą, która przy czarnym kolorze wzrosła do niewiarygodnych rozmiarów.
superb był biały, więc nie było widać wszystkiego tak, jak na czarnym.
a po 7 latach i tak wyglądał jak nowy bez żadnej wgniotki.
Ja dla siebie dbam o niego, a nie dla banku, czy czegoś tam..

Przy moich przebiegach jednak jedno nowe auto musi być.

Bzyk_R1 - 17-03-2022, 11:38

No dobra ale chętnie bym zobaczył te tylne lampy :wink:
Firebee - 17-03-2022, 13:51

Bzyk_R1 napisał/a:
No dobra ale chętnie bym zobaczył te tylne lampy :wink:

w pierwszym poście są zdjęcia po oklejeniu.

przed i po dość słabo zrobione poniżej. ogólnie tam to chyba tylko przeciwmgłowe się świeci, więc hejtowanie proszę delikatnie. a strasznie gryzły się z górnymi lampami i całością w czerni. teraz jest spoko