[97-04]Galant EAxA/W - [EAx]Trzeszczy przednia szyba jak jade po dziurach!!!???
Lukaas - 05-06-2007, 15:17
Mogę podesłać rozdział z książki serwisowej gdzie jest pokazane mocowanie przedniej szyby
saphire - 05-06-2007, 17:07
Może lepiej kup i zainstaluj rozpórkę między kielichami pod maską? Trzeszczenie szyby to albo masz za wiotką budę (w co wątpię) albo była walnięta (to już prędzej) i przeważnie kończy się pękaniem szyby.
pa_pi - 05-06-2007, 18:47
Lukaas dzięki znalazłem w swojej książce, muszę spróbować, dam znać o rezultatach.
Anonymous - 05-06-2007, 19:53
Ja również mam takie odgłosy ale to z okolicy deski rozdzielczej po stronie kierowcy. Tak jakby "coś" pod zegarami. Wiecie co to może być ?
ubek - 06-06-2007, 08:04
Mam podobnie. Odgłosy przypominają odgłos stukania luźnych elementów, np o ścianki schowka. Pochodzą spod deski, z centralnej części (lub czasami z prawej). Nasilają się podczas jazdy po nierównościach - niezawsze. Ich natężenie tez jest różne.
Lukaas - 06-06-2007, 08:20
saphire napisał/a: | Może lepiej kup i zainstaluj rozpórkę między kielichami pod maską? Trzeszczenie szyby to albo masz za wiotką budę (w co wątpię) albo była walnięta (to już prędzej) i przeważnie kończy się pękaniem szyby. |
Walnięty był niestety, ale bez wodotrysków, nawet błotnik nie był wymieniany, a szyba nie pęka.
Wyczyszczę pod uszczelkami i zobaczę.
Moominek - 06-06-2007, 22:23
Kurcze u mnie czasem też potrzaskuje, szczególnie w suche i gorace dni. Odgłos dochodzi mniej wiecej znad wstecznego lusterka. Wiem, że szyba była napewno wymieniana, poza tym przedni kant dachu cos zaczyna zżerać. To trzeszczenie jest z lekka podobne do tego, jakie zdarza się w MSS, a trzeszczą plastikowe uchwyty szyby pod uszczelką.
Anonymous - 07-06-2007, 21:56
ubek, to chyba ta sama osoba składała nasze autka hehe
To jest normalne w tych autkach ? Co to maże być i jak się tego pozbyć ?
ubek - 08-06-2007, 07:42
Pewnie tak. Albo ktoś z tej samej rodziny . A tak na poważnie to galant jest raczej samochodem z górnej półki, więc nie powinno takich efektów dźwiękowych być. Jak się pozbyć - nie wiem, ale chętnie bym sie dowiedział.
|
|
|