To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Brak części do 2.5 v6

robertdg - 24-11-2022, 22:33

Krzyzak napisał/a:
nie wiem ile podkowa
Kolo 30zł w serwisie było lata temu płacone
Krzyzak napisał/a:
łożyska opisane przez Marcina można ogarnąć w kwotach 30-80zł a najdroższe jest to ostatnie, 180zł.
Ok, zamienniki, czy tam w pudełkach Koyo/NTN, etc., ja rozumiem że dla wielu nie robi to znacznej róznicy, w końcu i na tym łozysku i na tym wyciagnietym ze skrzyni jest napisane tak samo, tylko jakimś dziwnym trafem te oryginalne robia wieksze przebiegi, już nie bede palcem wskazywał jakie łożyska u"znanych" producentów potrafiły sie rozsypac po nieduzych przebiegach. Ponadto w cenie zawarte byly naprawde wszystkie graty potrzebne do rozlozenia i zlozenia skrzyni na nowych czesciach, nie biorac pod uwage ze może sie okazac podczas weryfikacji wyrobiona przesuwka, synchro czy blokada przesuwki. Demontujac skrzynie moze sie jeszcze okazac ze sprzeglo do wymiany, ja zmienilem cały komplet ze wzgledu na prawie zuzyte łozysko oporowe i tarcze majaca może ze 2mm materialu ciernego wiecej niz granica nitow (sprzeglo pracowało bez zarzutu), plus uszczelniacz wału, to już dodatkowy koszt rzedu 850zł na tamten czas
Marcino - 29-11-2022, 13:24

Robert,
Sadzisz ze chciało by sie uruchamiać produckję łozysk specjalnie dla Mitsu do skrzyn biegów? Uważam ze jeśli sa to moarkowe łożyska w tych samych klasach wykonania nie ma różnicy.

robertdg - 29-11-2022, 20:27

Tyle że oEmowe łozyska przyszły w opakowania po któryh można było powiedzieć że spędzily kupe czasu na magazynie, wiem o czym mowisz, ale przykładow porównawczych mam trochę i nie chce siac demagogii, ale chocby głupie porównanie lozyska koyo do piasty, to z opakowaniua OEM jeżdzi do dzisiaj, to z opakowania KOYO już 2 skończone. Wiesz ja nie mam czasu na to zeby lezec pod samochodem, bo samochod jest od jeżdzenia
Krzyzak - 30-11-2022, 07:48

robertdg napisał/a:
to z opakowania KOYO już 2 skończone
to zaskakujące, ale też mi padło łożysko koyo w kombi dość szybko, kilka lat wytrzymało tylko