To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - 21 ZLOT MITSUMANIAKÓW - 3 RAJD TURYSTYCZNY MITSUMANIAKÓW!

76magg - 20-08-2023, 15:56

Wielka szkoda.
Aczkolwiek w zeszłym roku zapisanych było chyba 10 aut, a reszta dopisała się w dniu rajdu (i w sumie wystartowało chyba 18 załóg).
Może są i tacy, co tak chcieli zrobić?

Powiem, że dla mnie rajd był jednym z głównych powodów, żeby zdecydować się na wyjazd.

Grizli - 21-08-2023, 10:37

Firebee napisał/a:
zwróciłem 5 przelewów: 76magg, gogi, arokub, kasia+adrian, wojtas.
max w poniedziałek powinniście dostać pieniążki na konto.
jeśli pozostałe 2 osoby dokonały przelewy, to proszę o potwierdzenie przelewu na priv

Ja nie wpłacałem, czekalem na rozwój sytuacji :)

[ Dodano: 21-08-2023, 10:39 ]
76magg napisał/a:
Wielka szkoda.
Aczkolwiek w zeszłym roku zapisanych było chyba 10 aut, a reszta dopisała się w dniu rajdu (i w sumie wystartowało chyba 18 załóg).

Powiem, że dla mnie rajd był jednym z głównych powodów, żeby zdecydować się na wyjazd.

Racja. W tamtym roku wszyscy zapisywali sie na ostatnia chwile.

Firebee - 21-08-2023, 22:10

76magg napisał/a:
Wielka szkoda.

nie mogę ryzykować co roku, by liczyć, że może ktoś sie zapisze na ostatnią chwilę i stracę aż tyle kasy, albo nie stracę.
Ustalamy terminy i albo się Rajd odbywa albo nie.
Koszt Rajdu jak napisałem to:
2000zł dla ATG
300-400zł puchary/naklejki startowe/roadbook/gadżety
200zł koszulki dla ATG
200-300zł jedzonko dla ATG (należy się za pracę)

w zeszłym roku też dopłacałem...
Jeśli rajd był jedynym powodem by przyjechać na Zlot to po prostu coraz mniej ludzi będzie na ten zlot przyjeżdżać i całość umrze śmiercią naturalną..

Trzeba znaleźć niestety granice między pasją, a życiem prywatnym i kosztami obecnego życia.

Atrakcje organizowane przeze mnie w Polsce i Grudziądzu będą tylko i wyłącznie pod warunkiem zwrotu kosztów.

76magg - 21-08-2023, 23:05

Firebee napisał/a:

Jeśli rajd był jedynym powodem by przyjechać na Zlot to po prostu coraz mniej ludzi będzie na ten zlot przyjeżdżać i całość umrze śmiercią naturalną..

Nie jedynym, ale emocje i wspomnienia z rajdu wspominam najmilej.
Jeśli ktoś się wahał, nie wiedział czy się pisać itp, to powiem - żałujcie. Trzeba było się zapisać, bo to zarąbista zabawa.

Firebee - 22-08-2023, 12:21

76magg napisał/a:
Firebee napisał/a:

Nie jedynym, ale emocje i wspomnienia z rajdu wspominam najmilej.
Jeśli ktoś się wahał, nie wiedział czy się pisać itp, to powiem - żałujcie. Trzeba było się zapisać, bo to zarąbista zabawa.

szczerze ja to wiem, że to świetna zabawa, choć na żadnym nie brałem udziału, ale wiem ile czasu Automobilklub poświęca takim rajdom..
Chciałem stworzyć taką namiastkę Zlotu organizowanego kiedyś przez mitsubishi motors. Ich był podobny polegający na rajdzie turystycznym, ale oczywiście z większym rozmachem i za większe koszta.
nie udało się. spróbujemy kiedyś znowu :)

wojtas - 24-08-2023, 00:18

Mimo wszystko bardzo dziękujemy za zaangażowanie Tobie i ATG. Może na kolejnych zlotach będzie lepiej z frekwencją.
tomusn - 24-08-2023, 22:13

A czemu rajd nie mógłby się odbyć w sobotę? jakoś tak w okolicy południa 11-13, przed obiadem?
Firebee - 25-08-2023, 21:42

tomusn napisał/a:
A czemu rajd nie mógłby się odbyć w sobotę? jakoś tak w okolicy południa 11-13, przed obiadem?

bo w tych godzinach przewidziane są inne atrakcje zlotowe, choćby parada mitsumaniaków przez miasto.
Wolałbym już zorganizować zupełnie w innym terminie rajd turystyczny niż rozbijać zlotowiczów na jeszcze mniejsze grupy - tych co przyjechali na zlot i tych co jadą w tym samym czasie na 4-5 godzinny rajd turystyczny. I tak coraz mniej osób przyjeżdża na zloty, w końcu na mega-parku zostałoby z 15 osób. część by była na domkach, część na rajdzie, a na mega parku nikt:)

takie eksperymenty to już pozostawię organizatorom w innych miastach (o ile ktokolwiek podejmie się jeszcze organizacji zlotu)

Bizi78 - 25-08-2023, 23:43

Firebee, a może warto rozpatrzyć w przyszłości termin piątkowy, powiedzmy koło południa.
Kto będzie chętny na rajd to przyjedzie wcześniej i żadne pozostałe atrakcje go nie ominą.

Firebee - 26-08-2023, 21:49

Bizi78 napisał/a:
Firebee, a może warto rozpatrzyć w przyszłości termin piątkowy, powiedzmy koło południa.
Kto będzie chętny na rajd to przyjedzie wcześniej i żadne pozostałe atrakcje go nie ominą.

to wszystko jest zależne tylko od czasu wolnego AutoMobilklubu, nie mnie niestety,
poza tym szczerze naprawdę mam nadzieję, że nie skończymy co roku ze zlotem w Grudziądzu.. A przynajmniej tak się jeszcze łudzę :)

Ten rok jest w ogóle średni, a będzie pewnie coraz gorzej (przez ilość imprez w Grudziądzu).
jedyna data na organizację zlotu w tym roku to była 1-3.09 (chciałem wcześniej), bo teraz odbywają się międzynarodowe loty balonowe - i pewnie już w takim terminie - koniec sierpnia pozostaną. A baloniarze blokują np MORIW i wszelkie noclegi w koło.

ATG ma swoje rajdy, imprezy itp, jeżdżą na organizowane przez innych pomagać w organizacji, no i zakładam, że też pracują w tygodniu normalnie.

Do organizacji Rajdu potrzeba ok 10 osób z ATG, które muszą mieć czas/w przypadku piątku zapewne wziąć wolne z pracy..

Wszystko można rozpatrywać, ale nie wszystko niestety tak łatwo się uda mimo moich najszczerszych chęci :(

Myślę, ze można zrobić Rajd Turystyczny na większą (krajową) skalę o ile ktoś będzie zainteresowany. Ale to wymaga czasu i przygotowań.