Sigma/Diamante Ogólne - Problem z zapłonem
jaa55ss - 28-09-2023, 14:51 Temat postu: Problem z zapłonem Tył stacyjki dosztukowałem kabelkami od nowej z pajero i odpala elegancko ale problem nadal występuje , auto odpaliło ale znowu alternator nic nie ładował , ( w miejscu gdzie jest przekaźnik od klimy (Bo go nie mam ) zrobiłem zwarcie i alternator zaczą ładować ja niewiem co jest nie tak że takie dziwne rzeczy się dzieją. Przekaźnik dalej się grzeje zarówno ten od sterowania szyb pod maską i ten w kabinie po prawej stronie wie ktoś za co dokładniej one odpowiadają ?
jacek11 - 28-09-2023, 15:29
Jak bardzo one się grzeją? tak, że nie możesz dotknąć?
Przekaźniki podczas pracy są ciepłe, i to jest naturalne.
jaa55ss - 28-09-2023, 15:51 Temat postu: nie odpala gorące trochę brakuje żeby się poparzyć jednak ale żadne inne się tak nie grzeją (mówimy o wyłączonym samochodzie i włączeniu kluczyka na pozycje gotową do zapłonu ) poprostu przekręcasz kluczyk czekasz kilka minut i się nagrzewają
Krzyzak - 29-09-2023, 08:28
Dział Download i polecam poszukać schematy elektryczne a potem z miernikiem sprawdzać gdzie jest zwarcie. I chcę dodać, że u mnie się przekaźniki nie grzeją, bo tam nie ma takiej możliwości - elektromagnes sterowany jest niskim prądem a element zwierny tylko przewodzi - to jak z każdym kablem elektrycznym, dopóki prąd jest w normie, to się nie nagrzewa... (chyba, że za mały przekrój albo iskrzy).
Przekaźniki są rozbieralne, zajrzyj do środka, oczyść styki, ale wg mnie przyczyną jest gdzieś zwarcie. Masz jakieś LEDy?
jaa55ss - 29-09-2023, 17:38 Temat postu: Problem z zapłonem Z akcesorii to centralny zamek jakiś dokładany mam , lpg i ledy były obrysowe w zderzakach takie małe kółeczka ale tył rozłączony a przód chyba popalony bo nie świeciły od kąd pamiętam
|
|
|