Nasze Miśki - Carisma Leszka R.
saphire - 12-07-2007, 18:16
A czy ten dostawca od którego brałeś skórkę na kółko już ten twój szablon ma czy trzeba mu będzie podawać wszelkie wymiary - generalnie dało by się zrobić z papieru taki szablon by wycięta na jego podstawie skórka idealnie pasowała także na ramiona kółka aż do krawędzi gdzie zaczyna się zaślepka od poduchy. Jak wrócę z Grecji to podziałam w tym temacie i zrobię szablon. Dziś i jutro już nie mam czasu na głupoty bo trzeba się spakować na wyjazd ale niewątpliwie po powrocie temat trzeba będzie roztrzaskać.
turek61 - 01-09-2007, 17:25
saphire napisał/a: | generalnie dało by się zrobić z papieru taki szablon by wycięta na jego podstawie skórka idealnie pasowała także na ramiona kółka aż do krawędzi gdzie zaczyna się zaślepka od poduchy |
No to chyba Bartku po Grecji zostały wspomnienia wiec jak ? Dogadałeś się z tym sprzedawcą w sprawie szablonu ?
Ja również byłem na urlopie na wojażach tyle, że właśnie w Twoich rejonach
Byłem dwa tygodnie w Bieszczadach w miejscowości Bóbrka, do której miałem jak wskazał licznik 905 km. W ciągu dwóch tygodni zrobiłem 2500 km. pewnie duuuużo mniej niż Ty ale Cari spisała sie znakomicie !
Coraz wyraźniej tylko słychać to terkotanie podczas skrętu i nikt ze speców nie potwierdza, że to może być przegub.Wydam 300 zł. a jak to nie to ?
Na dniach wymiana oleju jednak na Elfa LDX 5W40 i filtr Knechta.
Matejko - 02-09-2007, 13:14
turek61 napisał/a: | Coraz wyraźniej tylko słychać to terkotanie podczas skrętu i nikt ze speców nie potwierdza, że to może być przegub. |
kup smar grafitowy do przegubow *2opakowania, zdejmij kolo wyczysc wszystko na okolo z piachu, blota, odsun oslony gumowe(sprawdz czy sa cale) i wepchnij smaru pod oslone ale tak zeby go nie bylo za duzo, i ogolnie skontroluj czy ten smar tam w tych przegubach jest, roboty na okolo 2h, smar kupisz max 10zl za torebke *2, jezeli sie uspokoi no to ktorys przegub i mozesz jezdzic do nastepnego pukania jesli nie no to szukac dalej
saphire - 05-09-2007, 20:29
Póki co jeszcze nic nie załatwiałem bo na miejscu u siebie namierzyłem firmę w której podobno także obszywają kółka aczkolwiek jeszcze u nich nie byłem z braku czasu - może w piątek do nich podjadę i popytam co i jak bo sobie chyba wolny dzień wezmę na skręcanie mebelków zamówionych do mojego ,,gabineciku komputerowego'' to jak się z nimi szybko uwinę to i do tego kaletnika skoczę... jak się czegoś dowiem to napiszę
Matejko - 06-09-2007, 00:26
jak nie macie czasu na zostawienie auta z kierownica do obszycia, to mam do opchniecia kiere, mozna dac do obszycia, a pozniej podmienic ze swoja - samemu tez sie da
saphire - 06-09-2007, 11:29
Matejko ale zabawa z przekładaniem bebechów, poduchy itp. nie jest ciekawa to już lepiej by kaletnik tak wykroił i zaobrębił skórkę żeby tylko później na kółku w godzinkę założył i obszył i tyle - bez zdejmowania.
Matejko - 06-09-2007, 12:17
saphire napisał/a: | nie jest ciekawa |
uwierz mi ze jest nie, liczac odlaczenie kompa to pol godzinki roboty
saphire - 06-09-2007, 12:36
Najpierw skoczę do tego kaletnika - zobaczę co mi powie
turek61 - 08-09-2007, 18:42
No to po 10 tys. zrobionych od zakupu olej na wymianę zamówiony i filtr OC196 Knechta u tego sprzedawcy ( znów na Allegro ):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=239811223
Jeszcze kupię w ASO dwie gumy do stabilizatora na tył po 22 zł. za sztukę i do Wojtka mojego mechanika na wymianę.
P.S.
Nie korzystałem wcześniej z programu AUTODATA i gdy dziś zainstalowałem okazuje sie, że mam "jak na talerzu" mnóstwo danych swojej Cari. Fajna rzecz...
np. wyjaśnię w końcu jaki olej powinien być stosowany do GDI:
Wniosek: W naszym umiarkowanym klimacie powinno sie stosować olej 10W40 a najlepiej używać go w lecie a na zimę wymieniać na 5W30.Koszty większe ale na pewno dla silnika korzyści ogromne.
I jeszcze jeden przykładowy zrzut ekranowy z programu:
EDIT 11.09.:
Dziś przyszła przesyłka z olejem i filtrem.
turek61 - 17-09-2007, 20:57
No to 13.09. wymieniłem olej i filtr ale nie obyło się bez niespodzianek.Okazało sie że filtr nie pasuje bo:
http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=15993
Gdy kupiłem samochód miał 150 kkm na liczniku i jeździł na Ultra ESSO 10W40(w Holandii).Pierwsza moja wymiana była na ELFa STI 10W40 a w tej chwili czyli po 10 kkm zmieniłem na ELFa LDX 5W40.
Pewnie niektórzy z Was robią wielkie i ogarnia Was
Pisałem o tym w temacie o oleju do GDI oraz rozmawiałem z kolegami i wszyscy odradzali mi zmianę na syntetyk bo może wypłukać nagar, rozszczelnić silnik i.t.d. Ale myślę, że dopóki nie zauważę ,że poziom oleju na bagnecie zjeżdża w dół w zastraszającym tempie pozostanę przy nim.Jakie będą tego skutki w przyszłości czas pokaże.Może przyjdzie mi użyć minerala lub ceramizera ...trudno przecież to tylko silnik ale póki co ...
Wymiana była cztery dni temu i co na razie zaobserwowałem:
1.Podczas porannego rozruchu tylko na moment startu silnika słychać szklanki i cisza lub w ogóle nie słychać.Wcześniej grała klawiatura dość długo.
2.To z czym walczyłem cały czas czyli klekotanie jednego zaworu na zimnym lub gorącym silniku ustało.Nie słychać na razie żadnego klekotu a silnik(być może to subiektywne odczucie) pracuje ciszej i jakby lżej.Może to zasługa dodatków jakie stosują:
Cytat: | ELF EXCELLIUM LDX 5W40 zaleca się szczególnie do silników z hydraulicznym sterowaniem zaworów, bowiem wycisza on głośną pracę układu rozrządu. |
3.Jeżdżę te samy trasy jak przed wymianą czyli po mieście i średnie zużycie paliwa, które wcześniej stało na poziomie 9,2l. w ciągu tych czterech dni spadło na 9,0.
Jak już wcześniej pisałem to jest mój świadomy wybór choć powiem, że nie bez obaw.
Rafal_Szczecin - 17-09-2007, 23:17
turek61 napisał/a: | Gdy kupiłem samochód miał 150 kkm na liczniku i jeździł na Ultra ESSO 10W40(w Holandii).Pierwsza moja wymiana była na ELFa STI 10W40 a w tej chwili czyli po 10 kkm zmieniłem na ELFa LDX 5W40. |
to dlugo robiles te 10 tys km
carisma od chwili zakupu do teraz , nakrecila juz 10 tys km,a jest nie cale 2 miesiace
Matejko - 18-09-2007, 01:44
Rafal_Szczecin napisał/a: | carisma od chwili zakupu do teraz , nakrecila juz 10 tys km,a jest nie cale 2 miesiace |
gonie cie, ale ja tylko polowa tego co ty, aczkolwiek 2 miesiace jeszcze nie minely
turek61 napisał/a: | STI 10W40 a w tej chwili czyli po 10 kkm zmieniłem na ELFa LDX 5W40. |
turek61 napisał/a: | Jak już wcześniej pisałem to jest mój świadomy wybór choć powiem, że nie bez obaw. |
no to po co to robic, specjalnie aby miec obawy, dla mnie "bessęsu",
u siebie w jednym mam 5W/50 lany od 100tys km. w drugim kumpel nie wiedzial co jest wlane i dal polsyntetyk 10W/40, co sam pozniej stwierdzil bylo glupota bo mogl spokojnie dac full syntetyk bo na pewno to bylo wlane, ale ja jakos nie mam odwagi, wlac pelnego syntetyka patrzac na konsystencje jednego i drugiego,
wiec gratuluje odwagi i oby nadal wszystko bylo, jak do tej pory i aby bylo widac tylko poprawe z zastosowania lepszego oleju
obysmy sie nie doczekali tematu: cari bierze olej
Rafal_Szczecin - 18-09-2007, 14:16
Matejko napisał/a: | Rafal_Szczecin napisał/a: | carisma od chwili zakupu do teraz , nakrecila juz 10 tys km,a jest nie cale 2 miesiace |
gonie cie, ale ja tylko polowa tego co ty, aczkolwiek 2 miesiace jeszcze nie minely
|
hehe a Cari jest juz u nas 2 miesiace bez 4 dni, tak jak napisalem ,przez te niecale dwa miechy na liczniku przybylo jej rowniutko 10 tys ,jednak boje sie,zeby ten wynik sie nie utrzymal ,bo byla kupywana z zalozeniem ok 30 tys rocznie, a jak tak dalej pojdzie to bedzie robic nie 30 a 60 tys ... ( czyli raz w roku wymiana rozrzadu )
turek61 - 20-09-2007, 07:15
Matejko napisał/a: | no to po co to robic, specjalnie aby miec obawy, dla mnie "bessęsu", |
turek61 napisał/a: | 1.Przy porannym rozruchu grała klawiatura dość długo.
2.... klekotanie jednego zaworu na zimnym lub gorącym silniku |
Matejko - 20-09-2007, 10:04
no i pomoglo ??
|
|
|