Carisma - Techniczne - [Cari 1.8 GLX] Problem z odpaleniem...
Anonymous - 23-03-2008, 23:38
| Maciek25 napisał/a: | Mam pewna teorie co do mojego problemu z odpalaniem.Prosze o jakas opinie na ten temat czy moje podejrzenia sa sluszne.Samochod zachowuje sie jak by do silnika dostawalo sie powietrze.Dzisiaj wlalem paliwa do pelna zeby sprawdzic czy paliwo mi nie cieknie poniewaz ostatnio wyalalo sie i cieklo po calym zbiorniku bo jak sie okazalo nakretka dociskajaca pompe nie byla dokrecona.Tym razem nie lalo sie ale zaczelo mocno smierdziec benzyna w samochodzie.Odkrecilem pokrywe i jak sie okazalo cala pompa plywa w benzynie.Czy jezeli poszla tam jakas uszczelka to powietrze moze dostawac sie do zbiornika?Jezeli tak to gdzie jest ta uszczelka?Pod nakretka plastikowa czy moze gdzies na pompie ??
[ Dodano: 11-06-2007, 14:35 ]
Wymienilem uszczelke pod nakretka na pompie paliwa i problem sam sie rozwiazal.Odpala za pierwszym razem i juz sie nie dusi .Wkoncu moge cieszyc sie jazda!!!!
pozdrawiam |
Witam! troche odświeże wątek. Mam podobny problem i tu sie pojawia pytanie. Jak sie dostać do tej pompy paliwa a dokładniej do tej uszczelki? Zaznaczam ze dopiero zaczynam zabawe w mechaniku i nie bardzo orientuje sie gdzie szukać
No i przy okazji gdzie znajde filtr paliwa i czy wymiana go nalezy do skomplikowanych czynności?
|
|
|