Nasze nieMiśki ;-) - Jumper - campervan
Marcino - 18-06-2025, 09:21
Uwex napisał/a: | Marcino- zapowiada się super Markiza dachowa będzie ? |
Raczej nie bedzie bo planuje bardziej na dziko stać i jezdzić niż siedzieć przed busem.
Można zamontować uchwyty na bagażnik z opcja na rolete. Są na olx, i to rozważam bo dostałem reprumende na forach ze wkleiłem panel zamiast przykrecic do dachu. Moze bym go wtedy złapał mechanicznie dla spokojności aby mi nie odfrunał podczas jazdy.
Zdania są podzielone, sika sprzedaje zestawy do klejnia paneli PV na kampery.
Tak myśle moze nim na zlot MM pojade.
2 dni walczyłem teraz i elektrownia wsadzona do środką, dzis i jutro coś musze podłaczyć aby w piatek pojechać gdzieś blisko i wypróbować. Zona powiedziała ze pojedzie takim jak jest.
W planach oprócz elektryki bo temat podłaczenia wszytkiego na tip top pewnie potrwa
1. Założyć syfony do brodzika - juz mam wpiete w zbiornik i zasuwa zronbiona, wąż i dwie opaski. Syfon zrobiłem z kolanek 32mm i w zbiornik wjechałem własnie na redukcji 40mm-32mm powinno być szcelnie. Na zimę obróce tylko trójnikiem lub wyjmę korek i wszytko puste.
2. Wkleić sufit w łązience - ciagle brakuje lampki 12v led
3. Założyć drzwi do łazienki - do pomalowania ranty z cięcia
4. Zamontować listwe mocujaca do stolika, dociąć blat i zaolejować. Noga bedzie puku co regulowana z Ikea bo taka mam
jacek11 - 18-06-2025, 23:33
Czyli parapetówa na zlocie się szykuje Tylko co do takiego campervana się przynosi? Sztucznego kwiatka?
Uwex - 19-06-2025, 09:03
Co do tego dzikiego biwakowania - coraz więcej państw tego zakazuje. Można kampera postawić tylko na wyznaczonych do tego miejscach. Za niedługo nas już całkiem usidlą.
Marcino - 22-06-2025, 23:57
jacek11 napisał/a: | Czyli parapetówa na zlocie się szykuje Tylko co do takiego campervana się przynosi? Sztucznego kwiatka? |
Jacek - coś w płynie
Coś tam zrobiłem przez wolne. Nie wyjechałem na wycieczkę jedynie na pszok w piątek się zważyć i jestem więcej niż happy- 2760kg z naszą dwójką. Brakuje kuchni - 2 szafki (4 szuflady i pod zlew) plus lodówka plus aku 23kg. Plus wykładzina gumowym. Będzie poniżej 3t.
Podlanczam elektrownie- jeszcze kable uporządkować musze.
Ale panel już działa. Testy przetwornicy na 2kw wypadły pomyślenie - 176A z aku. Kabel mam 50mm2 ale do przetwornicy zrobię większe niz po 2 Ori chyba 16mm2. Jeszcze tam mi bezpiecznika brakuje bo midi val dużych kabli nie przyjmuje.
Jest stolik, obracany drugi, woda zagrzana , webasto się uruchamia , światło itp.
Finalnie inne kable poszły do aku.
Tak to wieczór wygląda - będzie widać jak polać
Pojechałem monuments wagę ale wylądowałam u kolegi, kochana investorka do domu w piątek przywiozła.
Juiceman - 23-06-2025, 12:42
Zacnie naprawdę zacnie;)
jacek11 - 23-06-2025, 23:43
To już na ukończeniu prawie. Szybko poszło.
Marcino - 24-06-2025, 10:20
No sam jestem w szoku ze szybko, ale to dobrze bede miał na wakacje gotowe. MIneło 8 go 3 miesiące z tego był 3tyg na montazu foteli 2 rzędu.
Nie bedę czekał do ostaniej śrubki - pojade na tzw testy i zobaczymy co jeszcze potrzeba. Oczywi scie mam uwagi do siebie co do estetyki kabli - ale myśle ze na porządkowanie przyjdzie jeszcze czas.
Wczoraj przyszła burza z ulewą, a siedziałem z niezaleznym zasilaniem, i riobiłem oświetlenie.
Testy aku pomyślenie - opalarka 2000w działa, pobierajac prąd około 163A z aku.
Listwy led zamontowane, jakieś lampeczki, sufit w łazience.
Marcino - 24-06-2025, 10:21
Marcino - 29-06-2025, 15:32
Kuchnia in Progress
To masz - 29-06-2025, 18:13
Pięknie to wygląda, a czekam z niecierpliwością na finalny efekt Waszej pracy.
Marcino - 30-06-2025, 11:08
wykonczenówka - wykańcza.
Jak wórócę z delegacji to w weeked się postaram upoporać z zmontowaniem finalenie kuchani itp.
Bateria, woda oidpływ, gaz - gadania chwile.
|
|
|