Komputery, RTV, AGD, Komorki - DSM-8051
piwkotom - 07-12-2005, 01:24
szczeslaw napisał/a: | ważniejsze są algorytmy które w tym wypadku są dość proste. |
to wlasnie mialem na mysli mowiac o dosc prostym assemblerze
szczeslaw napisał/a: | Co nie zmienia faktu, że trzeba wiedzieć co jest podpięte do jakiego portu uC, żeby cokolwiek wysterować i tu się pojawia problem. Przydałby się dokładny opis urządzonka lub schemat. |
jusz "sie znalazlo" w necie wiec Matejko jak to dostanie, powinien dac sobie rade, w koncu bystrzacha z niego
arekp - 07-12-2005, 09:12
szczeslaw napisał/a: | ze 2-3 latka starszy od ciebie |
Rok
Hubeeert - 07-12-2005, 12:49
szczeslaw napisał/a: | A co ja mam powiedzieć? |
arekp napisał/a: | Ty powinienes rozgladac sie juz za domem spokojnej starosci hiehie |
szczeslaw napisał/a: | arekp:
Ja to jeszcze nic ale jest tu pewnie parę osób, które mają ochotę na jakiś mały lincz po takim stwierdzeniu |
No
arekp - 07-12-2005, 14:49
Dobra, wiec motywacje do zlotu w Szczecinie juz mamy. Kto przyjedzie?
szczeslaw - 07-12-2005, 14:55
Cholera z Krakowa troszkę daleko ale chyba się poświęcę
ps. Dopiero teraz popatrzyłem w profil - rzeczywiście tylko roczek z hakiem
Matejko - 07-12-2005, 17:38
toscie mi ot z tematu zrobili a ja w potrzebie
arekp - 07-12-2005, 20:57
Matejko ... tez mozesz przyjechac do Szczecina
Matejko - 07-01-2006, 17:06
to poki co leze i kwicze program ma byc w asemblerze hehe kto mi pomoze no nie badzcie tacy
Bartek - 07-01-2006, 17:24
Ja z kolei asemblerem poslugiwalem sie do programowania:
6502 - tzw. Male Atari
Motoroli 68000 - Atari ST
Mikrokontrolerow Atmela - calkiem niedawno z 5 lat temu - conieco pamietam, poza tym asembler jest prosty jak wyszczanie dziury w sniegu.
Wyslij mi opis tego DSM-a na maila, to moze cos pomoge
Moominek - 07-01-2006, 22:41
Matejko, na studiach miałem 51-kę, projekt przejściowy tez z tego robiłem. Prześlij chociaz schemat DSM'a, wygrzebię podręczniki i może coś spróbuję.
O ile dobrze zakumałem, DSM ma byc sterowany przez RS'a z PC-ta? Czyli w asemblerze x86? Kurde, to było 8 lat temu!!
Matejko - 08-01-2006, 00:08
Moominek napisał/a: | Matejko, na studiach miałem 51-kę, projekt przejściowy tez z tego robiłem. Prześlij chociaz schemat DSM'a, wygrzebię podręczniki i może coś spróbuję.
O ile dobrze zakumałem, DSM ma byc sterowany przez RS'a z PC-ta? Czyli w asemblerze x86? Kurde, to było 8 lat temu!! |
dokladnie przez rsa
moominku leci na maila
Moominek - 08-01-2006, 19:32
oki, jutro sie temu przyjrzę
Matejko - 26-02-2007, 22:07
no to jak maniaki - nikt sie nie zna na programowaniu w asemblerze ??
oddzwiecze sie na pewno
arekp - 27-02-2007, 00:28
Chetnie bym Ci pomogl ... ale jak juz pisalem, bawilem sie tym x lat temu w szkole sredniej. Z tego co wiem teraz rafal_szczecin meczy sie w tych samych murach wiec powinien byc bardziej w temacie.
Gdybym mial tego DSMa tu na miejsu - i przejsciowka USB->RS232 pozwolilaby na prace na tym zestawie to z przyjemnoscia bym sie pobawil. Ale ani DSMa ani tak dobrej pamieci nie mam
Ale jest opcja ... w weekend jade na wioske z kilkoma osobami, ktore chetnie by sie tym cudem pobawily. Zalatw model i pakuj miske na wycieczke - padlina na grila i napoje wyskokowe we wlasnym zakresie musisz sobie zapewnic Gwarantuje, ze wystarczy 4-5h zeby nauczyc Cie to oprogramowywac - nie zdazysz sie zwazyc jak bedziesz programowac
szczeslaw - 27-02-2007, 02:17
Matejko napisał/a: | no to jak maniaki - nikt sie nie zna na programowaniu w asemblerze ?? |
Nie mów, że chodzi dalej o ten sam program?
arekp napisał/a: | nie zdazysz sie zwazyc jak bedziesz programowac |
Eeeeeeeee, jakby to powiedzieć. Jak weźmie
arekp napisał/a: | napoje wyskokowe |
to i tak nic z tej nauki nie zapamięta
|
|
|