[04-13]Colt CZx - Skrzypienie fotela kierowcy i wykruszająca się gąbka
kszyho - 04-05-2009, 07:25
OLOs napisał/a: | Witam. Też miałem problem ze skrzypieniem fotela, ale wizyta w serwisie pomogła. Kurcze powinni coś z tym zrobić bo tych przypadków jest troszkę dużo. Ja mam jeszcze jeden! Na fotelu kierowcy tuż przy krawędzi fotela przetarła mi się pianka i sięga wgłąb aż do wzmocnienia fotela i widzę że zaczął przecierać się materiał. Przebieg Colta 20 tyś. Nie nalezę do osób bardzo otyłych, nie skaczę po nim, a tu taki problem. Zastanawiam się czy mam szanse, aby serwis w ramach gwarancji się tym zajął? Pozdro OLOs |
Witam
Mam podobnie. Najpierw wykruszała się gąbka, myslałem na początku że to tylko się nabrudziło, a pwnego dnia przetarło się poszycie. Krawędzie konstrukcji fotela są bardzo ostre można się pokaleczyć. W serwisie robili kilka razy zdjecia, wysyłali do centrali i twierdzili ze czekają na sposób rozwiązania tego problemu bo przy normalnej wymianie twierdzą że to znowu się powtórzy. I tak czekam na naprawę już ponad rok. Wtedy przebieg był około 20 tys. Mieli zreperowac na gwarancji w zeszłym tygodniu ale okazało się dostali wkład fotela od Lancera i jeszcze trzymali auto 11 godzin w serwisie żeby mnie poinformować że nic nie zrobili.
Tak długie załatwianie sprawy mocno nadwyrężyło szacunek jakim darzyłem Mitsubishi.
OLOs - 08-05-2009, 08:30
Byłem w serwisie w tym tygodniu. Zgłoszenie przyjęte do realizacji, zdjęcia zrobione i teraz pozostaje mi tylko czekać. Ciekawe jak długo...
michalp - 08-05-2009, 09:19
Zedytowałem temat wątku, żeby lepiej oddawał zawartość.
kszyho - 26-05-2009, 16:40
W końcu fotel został zreperowany. Gąbka i poszycie zostało wymienione.
OLOs - 30-05-2009, 23:05
Gratulacje! A ja czekam "dopiero" prawie miesiąc. I dalej bez odzewu... Sami zadzwonili do Ciebie czy musiałeś ich naciskać?
kszyho - 01-06-2009, 13:14
Co jakiś czas się dowiadywałem jak wygląda sytuacja.
packman13 - 24-06-2009, 23:05
Koledzy ja mam Galanta ze skórzaną tapicerką i bardzo mi skrzypi fotel kierowcy. Możecie mi powiedzieć w którym miejscu dokładnie trzeba przesmarować żeby to skrzypienie ustało?
Pozdrawiam
OLOs - 11-07-2009, 12:53
Koledzy chciałem poinformować że fotel mam naprawiony, niestety bez wymiany fotela tylko gąbka i tapicerka. Z tego co się dowiedziałem jakiś czas temu Mitsubishi prowadził jakąś akcję serwisową z tymi fotelami, wkładając jakieś gumowe zabezpieczenie do siedziska. Mnie to akurat nie złapało bo mam nowe auto. Hmm... może miałem stary fotel? Pozdro olos
krysstek - 23-10-2009, 19:38
Temat powraca, jak bumerang. W styczniu 2008 ASO, w ramach gwarancji, wymienilo gabke w fotelu kierowcy i bylo ok. Ale teraz, znowu widze, ze gabka wykrusza sie, a w dodatku zaczyna cosik piszczec. Co prawda auto jest juz po gwarancji, ale sprobuje zglosic reklamacje. A swoja droga, to jakas lipna konstrukcja tego fotela, albo jakosc gabki uzytej do jego wypelnienia.
michalp - 24-10-2009, 11:56
krysstek, dawno Cię nie było...
krysstek - 24-10-2009, 14:12
Byłem obecny cały czas... Qrde, wygląda na to, że będę częściej zaglądał. Jak nie wypierdziana gąbka w fotelu, to na dodatek problem ze sworzniem wahacza. Idzie się pociąć
OLOs - 08-11-2009, 21:32
Witam koledzy,
temat wraca, oczywiście foteliki! Wcześniej pisałem o wymienionej gąbce w siedzisku, a tu niespodzianka, przetarła się gąbka i materiał w oparciu fotela. Nie jest co prawda dużo, ale nie mam zamiaru tego tak zostawić, tym bardziej że gwara jest do kwietnia. Ale poza tym, żyleta! Pozdrawiam
olos
krysstek - 28-11-2009, 17:05
Pierwszą rundę potyczki w sprawie gąbki przegrałem. Jak było do przewidzenia, MMC stwierdziło, że autko jest po gwarancji i wymiana nie należy się. Oczywiście zlali fakt, że gąbka zaczęła sypać się 1,5 roku po wymianie. Nie popuszczę, aż do wyczerpania możliwości. W poniedziałek zasięgną info u Miejskiego Rzecznika Konsumentów i zobaczę, co da się wywalczyć ...
OLOs - 28-11-2009, 21:42
Witam,
krysstek - nie daj się, ja do tej pory czekam na odzew w sprawie reklamacji , a to już prawie miesiąc! Kurde, nie wiem co to za badziew włożyli do tych naszych Colt`ów! Mam nadzieje że nowe modele już są GIT! Kiedyś zaglądałem do fotela i widniał tam napis Made in Germany... hmm...
[ Dodano: 17-12-2009, 23:05 ]
Witam po raz kolejny,
dziś byłem w serwisie na umówioną wizytę w sprawie oparcia fotela kierowcy , nareszcie wszystko GIT. Mam nadzieję że temat foteli się nie powtórzy,
pozdro OLOs
krysstek - 07-05-2010, 20:02
No i sprawę załatwiłem. Po kontakcie z importerem i ASO zaoferowano mi wymianę gębki siedziska za jedyne 200 pln. W tzw. międzyczasie zrobiła się dziura w pokrowcu fotela !!! Wg mnie wyraźnie wskazuje to , oraz biorąc pod uwagę wcześniejsze przygody z gąbką, na felerny stelaż fotela. Szybka akcja we współpracy z Allegro i mam "nowy" fotel za całe 80 pln oraz 30 min. roboty. Kto szuka, nie błądzi ...
|
|
|