Space Star Techniczne - [MSS 1.6] [SILNIK] Kontrolka silnika nie gaśnie po uruchomie
cns80 - 23-08-2008, 22:12
Nie jestem pewien, ale w MSS po liftingu to urządzenie może nie działać. Zapytajcie Bartka.
Anonymous - 24-08-2008, 00:10
no cóż - ja to kupuje
[ Dodano: 06-09-2008, 22:39 ]
kupiłem i mam
.
.
.
i mogę się podzielić - mieszkam w Raciborzu kod pocztowy: 47-400
kontakt na PRIV
mój SRS zgasł - ponoć to normalne że się zaświeci poi ręcznym myciu wnętrza przez "fachowców"
Japko - 12-09-2008, 22:21
Myślałem nad kablem OBD2 => USB. Mógłbym wtedy podłączyć się do laptopa. Tylko... no właśnie, jest jakiś program do diagnostyki mitsubishi? Na aukcjach widziałem tylko programy do aut z grupy VW. Wkrótce zrobię 90tyś km, spodziewam się żółtej lampki
Anonymous - 12-09-2008, 23:18
a skąd ten pomysł, że po 90 tyś coś się "zapali" ?
interfejsy OBD2 => USB są ale to kosztuje lub "edukuje"
Japko - 13-09-2008, 14:08
Ktoś mi gdzieś mówił, że po 90-100tyś jest sporo do wymiany.
Interfejs, w zależności od jakości, kosztuje 70-150zł. Programy diagnostyczne już znalazłem i jest ich na prawdę sporo. Nie myślę o tuningu, bo nie wiem co bym miał tam zmieniać, ale na pewno odczyt błędów + szersze analizy parametrów sprawią mi niemałą frajde .
zako7 - 22-09-2008, 09:42
Japko napisał/a: | Programy diagnostyczne już znalazłem i jest ich na prawdę sporo. |
Japko pochwal się gdzie można to znaleść
Japko - 22-09-2008, 10:11
eMule - wpisujesz w wyszukiwarce obd2 i wyskakuje parę programów, ale nic konkretnego. Poniżej załączam dwie listy programów/producentów:
- lista programów diagnostycznych http://en.wikipedia.org/w...anning_Software
- lista programów do tworzenia na monitorze mierników oraz do analizy osiągów:
http://en.wikipedia.org/w...rmance_Monitors
Większość programów jest chyba płatnych, ale myślę, że część znalazła by się gdzieś w sieci (chociaż nie szukałem). A w razie co zawsze można zapłacić przez PayPal, bo nie są mocno drogie.
hapciu - 23-01-2012, 19:48
Witam,
Mam nietypowy problem z moim Space Starem 1,6 z gazem. Jakiś czas temu włączył mi się check engine. Pojechałem do gazownika bo myślałem że może trzeba wyregulować. Okazało się, że jest ok ale wykrył mi kod błędu podgrzewanie sondy lambda. Gazownik powiedział, że to i tak potrzebne jest do benzyny i że można jeździć na gazie. Ja pomimo to chciałem wymienić tą sondę. Potem dowiedziałem się że są dwie sondy więc muszę wiedzieć która. Potem było następne podłączenie do kompa kolegi mechanika a tu niespodzianka nie ma żadnego błędu -sondy pracują. Potem byłem w serwisie aut japońskich również nie ma błędu (pracował na benzynie) Wykasowany został błąd ale po krótkiej chwili znowu lampka świeci. Mechanik z serwisu mówi że to może jakiś napięcia czy inne błędy które trzeba by było po kolei znaleźć. Czy ktoś spotkał się z takim przypadkiem ? lampka świeci a nie ma błędu? Proszę o pomoc lub wskazanie mechanika z Trójmiasta który mógłby naprawić to. Pozdrawiam
|
|
|