To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] no i pękł pasek rozrządu...

saphire - 30-05-2007, 19:05

kscman napisał/a:
MItsushibu, czyli chyba jednak porządny?

Jaki? :shock: :shock: :shock:

Anonymous - 30-05-2007, 19:41

no kady wie o co mi chodzi. zawsze mi sie mylą nazwy,
ten MItsuboshi?? nie pamietam dokl.

wiem ze ładna nazwa

saphire - 30-05-2007, 19:50

A no ten to jest OK, więc jednak pewnie ci pompę przyblokowało albo napinacz się ,,wyluzował''...
kyniec - 30-05-2007, 20:24

Współczuję Ci bo wiem ile nerwów kosztuje jak boli coś Misia. Mam dygresję, że dobrze jest posłuchać kolegów z forum bo dobrze radzą. Poprzedniego Gala załatwili mi mechanicy w warsztacie. Poprzedni właściciel planował u nich głowicę i wymieniał rozrząd-a efekt był taki że misiu jeździł a po 6 miesiącach pękło mu serce. Od 3 miesięcy mam kombi 2.5 V6 i rozrząd wymieniłem wczoraj u klubowego mechanika w Mogielnicy. Poszedłem za ciosem i pokonałem 100 km. Czasami warto słuchać innych.
Anonymous - 30-05-2007, 21:16

wiadome, dlatego tutaj pisze bo kazda rada jest przezemnie wysluchana, ale narazie i tak musze czekac az dostane hajs z banku, dzis mi powiedzieli ze do 4-5 dni roboczych K..@&*@#&)&#)&)&@(#&$_($WAAAA a juz myslalem ze w tym tygodniu robota ruszy, a tu tylko sie dowiem co i jak,

no najprawdopodobniej wlasnie sie napinacz poluzował bo jednak troche musiał miec zrobione,

[ Dodano: 31-05-2007, 13:56 ]
Adaho i reszta mam pytanie jakie są firmy posczzegolnych podzespolow ktore musze unikac??

zawory
pasek balansowy
napinacz(sa rozne firmy tego?)
rolki
uszczelniacze
uszczelka pod glowice

pasek rozrządu to juz wiem bo napisal wczesniej kolega

[ Dodano: 18-06-2007, 18:15 ]
I nadchodzi wielki dzien, w srode mam miec czesci i 2dni max na skladanie i wyjezdzaM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!