Carisma - Techniczne - raport DEKRA
wolgaster - 31-05-2007, 10:32
Ja osobiście uważam że nie ma złych aut- są tylko lepsze i gorsze. Carisma to dobre auto ale nie doskonałe. Arturro ma troszkę racji ponieważ biorąc pod uwagę Cari z 2004r. czyli końcówka produkcji a inne konstrukcje z tych lat to Cari odstaje od nich w kilku kwestiach. Po prostu konstrukcja ma już swoje lata. Ale nie wszystko złoto co się świeci. Auto ma swoje lata ale na tle konkurecji w kwestii bezawaryjności jest super. Wiadomo że ma swoje przypadłości ale przeważnie w statystykach bezawaryjności plasuje się w czołówce. Co do VW to są to także bardzo dobre auta. Stylistyka VW Golfa jest zawsze konserwatywna bez jakiś szczególnych fantazji i to mi się podoba. Kokpit do przesady funkcjonalny bez fajerwerków ale materiały ich spasowanie itp zawsze perfekt. Nic nie stuka nie puka i mnie osobiście bardzo się to podoba. Jakbym miał się przesiadać na nowe auto to rzeczywiście poważnie rozważałbym przesiadkę na VW naturalnie gdybym miał wykluczyć Mitsu np. Golfa w jakiejś mocnej wersji z skrzynia DSG. Mitsu nie ma takiej skrzyni co nie wyklucza że w najbliższym czasie nie będzie jej miało. A tak na marginesie to do Grandisa montują silnik TDI 2.0 z VW i samo Mitsu montuje w swoich autach zespoły napędowe z VW więc nie ma się co spierać co jest lepsze a co gorsze. Każde auto ma swoje plusy i minusy i każdy użytkownik będzie chwalił swoje auto i swoją markę. Osobiście czekam na prezentację nowego Lancera w kraju. Auto wygląda super i np. wersja z silnikiem 2.0 TDi z VW byłaby dla mnie idealnym wyborem. A porównując nieśmiertelne 1.9 TDi do 1.9 DiD z Reno to wolałbym żeby Mitsu montowało silniki i skrzynie biegów od VW niż od Reno. Może kultura pracy TDi nie jest extra wiadomo comon rail kontra pompowtryskiwacze ale silnik jest wieczny a skrzynie biegów VW w porównaniu do skrzyń reno- nie ma porównania. Precyzja wybierania przełożeń, praca lewarka super. Także Mitsu robi b. dobre auta a osobiście uważam że np. kooperacja Mitsu z VW byłaby o niebo lepszy rozwiązaniem jak z Reno i panowie z zarządu wyciągnęli wnioski i idą w dobrym kierunku.
Pozdr.
Student - 31-05-2007, 11:19
Nie mówię o mechanice bo VW zatrzymał się na latach 90 tylko o stylistyce i nie piszcie że nie ma co porównywać bo porównuję podobne roczniki to nie ma na czym oka zawiesić przy VW a juz ta sama decha we wszystkich modelach to już przesada. Wiecie dlaczego VW odniusł taki sukces w POLSCE bo wszyscy bazuja na ERZE GOLFA II, i każdy kartoflak na wsi ma takiego potem paska i tak się kręci a kowal to naprawia.
Miałem GOLFA, kolega ma GOLFA 4-5 i co powiedział że nigdy więcej teraz szuka łosia komu go opchnąć.
NORMALNIE NIE MOGĘ.
maxwell61 - 31-05-2007, 20:07
Student napisał/a: | każdy kartoflak na wsi |
co to ma oznaczać??ludzi z wioski??? jak tak to sobie wypraszam bo z niej pochodze
na ulicach roi się nie tylko od VW ale także AUDI, CYTRYN, SKÓD itd. wszystko to co z zagranicy i przestańcie Panowie się sprzeczać o to co lepsze, bo jak w was puknie MALUCH czy MIET S klasy to jest to bez znaczenia... wówczas znaczenie ma tylko jak upierdliwa jest firma ubezpieczeniowa..pozdro
|
|
|