Śmietnik - [CJ1A 1.3] Kupno Colta
Anonymous - 06-06-2007, 23:55
A może chodzi o ten odbłysk na błotniku tuż nad zderzakiem? Chociaż jak dla mnie to coś się po prostu odbija. Możesz napisać w sprawie jakichś lepszych fotek do gościa, metallic tak niestety ma, że odbija światło i na zdjęciach może wyglądać inaczej niż w rzeczywistości.
Popieram słowa przedmówcy. Jeśli mechanika jest ok, a przecież można pojechać sprawdzić to, tej ceny jest wart moim zdaniem. No i silniczek 1,6 a to wg mnie niewątpliwy plus.
Lena, mojego Colta najpierw pojechał oglądać szwagier, później ja sam. Gość był na tyle ok, że przyznał, że auto jest po dzwonie, na szczęście lekkim - pokazał fotki sprzed operacji. Pewnie dlatego, że nie ściemniał wziąłem od niego auto.
Anonymous - 06-06-2007, 23:55
No właśnie jak by było w Mazowieckim to bym się i może wybrał. Ale już klika razy się naciąłem (ludzie zawsze muszą mówić że jest idelany stan i nigdzie nie było bite) więc jak miał bym tak daleko jechać to tylko z zamiarem kupna. Aczkolwiek gdyby nie te wątpliwości to ta oferta wygląda najlepiej z tych co wcześniej podałem. Ciężko chyba teraz będzie kupić jakiegoś fajnego Colcika.
Edit: Looky tak właśnie zrobię może będą lepsze fotki.
Hugo - 07-06-2007, 10:40
Lena napisał/a: | czy ten koles to taki mlody chlopaczek? jesli tak to ja tez od niego mam swojego colta | Looky napisał/a: | Bingo Lena, jaki ten świat mały | Haha ale jaja... Ja też kupiłem swojego Colta od niego. Siergiej ma na imię chyba. Szczerze polecam, bo również nie mam powodów do narzekań, ale stargowałem tylko 200 zł Jakiś taki cwaniaczek mały był.
Marcin-Krak - 07-06-2007, 10:55
IGNS, - napisz może na forum regionalnym - może ktoś ma do tego kolesia nie dalek o i podjedzie oblookać to auto - bo jak dla mnie ciekawa propozycja może być
Anonymous - 07-06-2007, 11:31
Napisałem na forum regionalnym, może znajdzie się jakaś dobra dusza
Mam jeszcze jedno pytanko. Czy do Colta bez obrotomierza można bez problemu wstawić nowe zegary tak aby był i obrotomierz, czy też jest to ciężkie do zrobienia?
Anonymous - 07-06-2007, 13:01
Hugo napisał/a: | Lena napisał/a: | czy ten koles to taki mlody chlopaczek? jesli tak to ja tez od niego mam swojego colta | Looky napisał/a: | Bingo Lena, jaki ten świat mały | Haha ale jaja... Ja też kupiłem swojego Colta od niego. Siergiej ma na imię chyba. Szczerze polecam, bo również nie mam powodów do narzekań, ale stargowałem tylko 200 zł Jakiś taki cwaniaczek mały był. |
Rośnie nam więc spora rodzina Coltmaniaków od Sergieja Ciekawe kto jeszcze.
Hugo, mi też zszedł z ceny tylko symbolicznie...
Hugo - 07-06-2007, 18:34
IGNS, jedź go obejrzeć i weź ze sobą kasę. Nie ma się do czego przyczepić, zwróć też uwagę jak wygląda w środku. Jeśli koleś pisze, że jest książka serwisowa to napewno będzie. Ja dostałem jeszcze wydruk ze stacji diagnostycznej co dodatkowo potwierdziło jego przebieg, poza tym prospekty z salonu, jakąś serwisówkę i chyba nawet fakturę zakupu z salonu. Dodatkowo w aucie była 1/4 paliwa w zbiorniku, wszystkie klucze oryginalne, zapasówka itd. Poza tym jak z nim rozmawiałem to mówił, że nigdy nie przywozi samochodów zniszczonych i zaniedbanych i z dużymi przebiegami. A jak widzisz z tego co pisze Looky i Lena można mu wierzyć. Albo jeszcze zanim się wybierzesz poproś go o fotkę silnika i wklej tu. Ocenimy jak się da.
Anonymous - 07-06-2007, 23:18
Tego z Ostrzeszowa będe mógł zobaczyć w niedziele narazie dzisiaj byłem obejrzeć tego:
http://www.gratka.pl/moto...na-7112875.html
No i niestety mieliście racje, że przód jest podejrzany skoro niema fotki. Cała maska z przodu zeżarta przez korozje. Ale tak poza jakimiś małymi mankamentami typu niedziałajacy zamek od strony kierowcy (działa centralka ale tylko od strony pasażera) Silnik ma trochę wycieków, jeździ na oleju pół-synteteycznym. Brak światała tylnego przeciwmgłowego czego nie zauważyłem na fotkach. I tym podobne jakieś drobne usterki natomiast mechanicznie autko zrywne dobre hamulce, żwawe.
BTW Czy trudno dostać maskę do takiego colta?
Jadę w sobotę obejrzeć jeszcze jednego Colta i jak nie kupię to przejadę się do tego Ostrzeszowa.
Hugo - 08-06-2007, 08:35
IGNS napisał/a: | BTW Czy trudno dostać maskę do takiego colta? | Nie jest źle. gorzej do takiego jak ja mam. Za 350 zł kupisz w dobrym stanie, ale lakierowanie to drugie tyle i mamy już ok. 700 zł na Dzień dobry. Lepiej poszukaj Colta bez korozji.
Anonymous - 08-06-2007, 12:01
A jak byście mogli mi jeszcze powiedzieć coś więcej na temat tego silnika 1,6 16v 90KM
Bo 90KM z silnika 1,6 to nie jest powalający wynik. Jakie są jego słabe i dobre strony?
Bo 1,3 już jeździłem i było ok natomiast nie wiem czego można spodziewać się po tym 1,6.
Hugo - 08-06-2007, 12:14
IGNS napisał/a: | nie wiem czego można spodziewać się po tym 1,6. | Lepsza dynamika niż w 1.3 i podobne zużycie paliwa
Anonymous - 08-06-2007, 12:59
No to fajnie w takim razie może być ten 1,6.
Jeszcze jedno pytanko, bo przyznam szczerze że zupełnie nie mam pojęcia jak to jest z zarejestrowaniem samochodu w Polsce.
Zależy mi żeby go przygotować do jazdy do końca czerwca. W lipcu będzie mi już koniecznie potrzebny samochód. Powiedzcie czy długo trwają takie formalności i czy jest sporo biegania po urzędach. Jednym słowem co mnie czeka przy rejestracji samochodu w PL ?
Anonymous - 08-06-2007, 17:43
http://wdroge.blogspot.co...20zza%20granicy
tutaj są praktycznie wszystkie potrzebne informacje. Jeśli chodzi o czas oczekiwania, to ja czekałem tylko na wydanie dok. potwierdzającego zapłacenie akcyzy (ok. tygodnia). W tym czasie zrobiłem tłumaczenia, przegląd już miałem. Po otrzymaniu dok. akcyzy do urzedu skarbowego, tu nie czekałem w ogóle, po zapłaceniu 150 zł otrzymałem dok. potwierdzający zwolenienie z VAT i z wszystkimi papierami do Wydziału Komunikacji. Tu już z górki, tylko trzeba swoje owystać w kolejkach. Przynajmniej w Poznaniu. Myślę, że w ciągu 8-9 dni wszystko załatwisz.
A jeszcze co do silnika 1,6 to ja przynajmniej odnoszę wrażenie, że ma on więcej niż 90 KM (co wiadomo, że szaleństwem nie jest), auto jest zrywne, dynamiczne. Jeszcze nigdy nie brakło mi gazu pod nogą... no może raz, ale zawsze znajdzie się coś szybszego od Ciebie
Anonymous - 10-06-2007, 16:49
No i kupiłem
Pojechałem do Golubia Dobrzynia bo znalazłem tam fajnego Miśka.
Zdjecia na świeżo robione, jak będe miał więcej czasu to postaram się wrzucić jakieś lepszej jakośći.
http://igns.pl/colt/
Misiek z 98r. już w nowej budzie, silniczek 1,3 (testowałem też tą rakiete z 1,6 jednak to była by jak na pierwszy samochód chyba za poważna sprawa) Tym mi się jeździ super więc mi pasuje. Jedyny mankament to lekkie wgniecenie po prawej stronie nad nadkolem. Wiadomo samochód ma już te 9 lat. Ale grunt, że niema nigdzie rdzy. Środek natomiast wygląda tak świeżo jak bym nim wyjechał prosto z salonu - pod tym względem cudo.
Wyposażenie: Alufelgi, Centralny zamek, Immobilizer, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, wspomaganie kierownicy, 4 x AIRBAG
Jak go odpicuje to naskrobię coś w dziale "Nasze Miśki"
Dzięki za dotychczasową pomoc i podpowiedzi.
Marcin-Krak - 10-06-2007, 17:12
Przede wszystkim niech się dobrze sprawuje
Poza tym fajna tablica rejestracyjna
I jak to nie tajemnica handlowa - możesz ujawnić za jaką kwotę udało Ci się go nabyć i jaki przebieg
|
|
|