To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G] Lozysko w tylnej piascie.

Anonymous - 09-06-2007, 09:59

A czy te łożyska nie nazywają się przypadkiem stożkowe a nie rolkowe (czyli waleczkowe)? Pytałem o pasowanie bieżni zewnętrznej czy zrobiłeś standardowo pasowanie mieszane czy jakieś patenty specjalne zastosowałeś a Ty napisałeś że pasowanie bieżni na 5 mikrometrów, w samochodach nie robie zawodowo ale w obrabiarkach a tam trzeba odróżniać łożyska stożkowe od rolkowych i pojęcie pasowania od dokładności obrabiarki. Dobra, jak Ci działa i jesteś usatysfakcjonowany to już sienie czepiam. Wybór każdy ma swój. Powodzenia!!
Anonymous - 02-09-2007, 10:56

a opłaca sie kupywac zamienniki ????? Czy zamiennik to jest lipa i lepiej sie w to ie bawic???

Ps jak piasta siada to zaczyna wyc... a czy kolo przypadkiem nie odleci???

Adaho_krak - 02-09-2007, 13:47

aurii napisał/a:
Ps jak piasta siada to zaczyna wyc... a czy kolo przypadkiem nie odleci???

Najpierw wyje, później wyje bardzo, bardzo, a na końcu odlatuje, ale musiałbyś z rok jeździć z strasznym wyciem.

aurii napisał/a:
a opłaca sie kupywac zamienniki ????? Czy zamiennik to jest lipa i lepiej sie w to ie bawic???

Oczywiście, zamiennik jak orginał, pod warunkiem że ma na imię KOYO. :) Koszt 415 zł ostatnio. :)

tanaka - 02-09-2007, 14:31

KOYO 370pln u Japaneze
Anonymous - 02-09-2007, 17:39

tanaka napisał/a:
KOYO 370pln u Japaneze

A gdzie go mozna znajsc????? Gadac szybko hehe

[ Dodano: 09-09-2007, 20:52 ]
A powiedzcie mi czy oplaca sie kupic piaste uzywana????? Koles zarzeka sie ze piasta jest w stanie b.dobrym i chce za sztuke 200 zł Mowi ze moze jeszcze opuscic z ceny!!!

Tylko nie wiem czy to sie oplaca!!!!!!!1