To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - ochrona przed wlamaniem i kradzieza-jak?

Anonymous - 08-06-2007, 21:56

plusem carismy jest to ze jej nikt nie ukradnie, nawet na czesci sie jej nie oplaca krasc wiec mozna sobie darowac hiper extra zabezpieczenia.
wystarczy zwykly alarm, co by wiedziec kiedy sasiad w bok wjedzie na parkingu.

saphire - 09-06-2007, 16:08

Pewnie to wystarczy, alarm to chyba już tylko na szabrowników co to radyjko chcą zwinąć lub jakieś inne graty z auta ale zaparkowanie koło ładnego, nowego auta z Niemiec tylko poprawi sytuację. To działa lepiej niż ubezpieczenie od kradzieży. :mrgreen: :badgrin:
Anonymous - 05-02-2008, 21:48

arturro napisał/a:
plusem carismy jest to ze jej nikt nie ukradnie, nawet na czesci sie jej nie oplaca krasc wiec mozna sobie darowac hiper extra zabezpieczenia.
wystarczy zwykly alarm, co by wiedziec kiedy sasiad w bok wjedzie na parkingu.

nikt nie ukradnie, nawet na części...?? :| Why?

Anonymous - 05-02-2008, 23:12

damiano napisał/a:
nikt nie ukradnie, nawet na części...?? :| Why?

w sumie obecnie tyle carism jezdzi ze mogloby sie oplacac ukrasc na czesci :)
z drugiej strony ja nieslyszalem aby komus ukradli te auto do ktorego zlodziej wchodzi jak do siebie.

Anonymous - 07-02-2008, 16:26

Koleżanko dobry alarm z funkcją "antynapadowa" i " gadzetami " to ok.500zł.

Myslę że na początek wystarczy 8)

pzdr.

turek61 - 08-02-2008, 09:55

piter23, koleżanka już dawno na forum nie bywa bo sie na Nas pogniewała :mrgreen:
Cytat:
Ostatni post 10-06-2007, 23:15

Anonymous - 08-02-2008, 10:00

turek61 napisał/a:
piter23, koleżanka już dawno na forum nie bywa bo sie na Nas pogniewała

....faktycznie nie zwróciłem na to uwagi, no cóż jej strata

pzdr

Anonymous - 08-02-2008, 10:20

Musze sie przyznać że moja Cari ma ślady po próbie włamania. A dokładniej rozwalony śrubokrętem zamek w drzwiach pasażera ale nic nie zginęło a i auto stoi - podejrzewam że chcieli radio bo zostawiłem na 5 w aucie - jednak rozwalony zamek zauważyłem na drugi dzień dopiero -wiec tak sobie skojarzyłem :|
Anonymous - 22-02-2008, 09:43

A odnośnie rozwalonego zamka ile kosztuje sam "bębenek" do drzwi pasażera?
Kupiłem auto z rozwalonym od próby włamania i teraz nie ładnie wygląda z takim śmigać.
A co do zaślepienia np. miejsca na kluczyk to jak można tego dokonać jak najtańszym kosztem. Bo w sumie jak będą oba zaślepione to złodziej będzie miał trudności.
A jak się coś popsuje to trzeba było by się wczołgać przez bagażnik. W sedanie ciężko ale jak zostawiać nie zatrzaśniętą składaną. tylną kanapę, jest to możliwe.

Master - 24-02-2008, 12:12

kolega z wolomina carismy nawet nie zamykal na parkingu przed blokiem i nikt sie nawet nie zakrecil fakt ze radio mial dziadowskie to nawet ktos zamiast ja ukrasc moglby za to posprzatac i umyc :mrgreen:
Anonymous - 24-02-2008, 20:51

Master napisał/a:
kolega z wolomina carismy nawet nie zamykal na parkingu przed blokiem i nikt sie nawet nie zakrecil fakt ze radio mial dziadowskie to nawet ktos zamiast ja ukrasc moglby za to posprzatac i umyc :mrgreen:

a kto to wezmie i po co jak anglikow za trzesienie na szrotach
wiekrze ryzyko jak pieniadze za kradziony