To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Zawieszenie tył - komplet

phixius - 18-06-2007, 11:10

Jeżeli liczyć całość to:
Silent.drążka reakcyjn.(cukierki)-4szt
Silent.drążka reakcyjn. 37mm-4szt
Silentblock wah. metal-98-2szt
Silentblock wah. poprzec-4szt
Te duże najlepiej z Volvo, o reszte pytaj Japaneze. Proponuje ciut wcześniej bo może troche potrwać sprowadzenie ;) A amorki z odbojnikami w komplecie widziałem właśnie na allegro http://moto.allegro.pl/it...0_carisma_.html
Polecany wielokrotnie na formu sprzedawca.

Matejko - 18-06-2007, 12:33

a ja teraz jeszcze moge podpowiedziec aby zobaczyc stan gornych mocowan z tylu u mnie padly i one halasuja najwiecej :(
turek61 - 18-06-2007, 19:05

Qurde co wy tak słodzicie ? Nic tylko cukierki ...Wleję trochę dziegciu do tej beczki bo na wakacyjnym przeglądzie w ASO stwierdzili, że mam do wymiany gumy drążka stabilizacyjnego z tyłu.Czy te wasze landrynki to jest to ? Nie jestem pewien tak do końca czy chodzi o wszystkie gumy bo 2 szt. to te większe (gumy stabilizatora) a na drążku jest ich więcej.W trakcie zamawiania kolektora wydechowego(tego z łącznikiem elastycznym) w ASO w Bielsko Białej chcę przy okazji zamówić uszczelki pod pokrywę zaworów i przepustnicę no i te gumy.Czy powinienem wymienić cały komplet dotyczący stabilizatora? Jeżeli tak to w sumie ile ich ma być ? Prosze o odpowiedź bo transakcja jest w trakcie.
kielurkk - 18-06-2007, 22:07

phixius nie wiem czy dobre te tuleje wahacza. Wybrałem te z wiadomego względu - cena. Mogłem kupić oryginały albo cos zbliżonego bo do końca nie wiadamo co jest oryginałem za ok 150 zł sztuka. Narazie u mnie tez cisza a przecież o to chodzi. Zobaczę jak długo? :D Reszta elementów zawieszenia u mnie ok
Anonymous - 25-07-2007, 17:04

jesli chodzi o wymiane cukierków czy ktoś wymieniał je samodzielnie czy bez cukiernika sie nie obędzie - kwestia wybicia i wpasowania ?
wolgaster - 25-07-2007, 22:56

Do tyłu już też poczyniłem zakupy

ale ostatnia wizyty w warsztacie wykazała brak luzów więc części poczekają a ja powolutku zgromadzę komplet i za jakiś czas jak znalazł. Wydatki rozłożą się w czasie i nie będzie tak bolało.

Anonymous - 06-08-2007, 16:43

cześć,widzę że poruszany jest temat zawieszenia mam do was pytanie moja carusia jest głośna na dołach słychać każdy większy dołek lub nierówność nie wiem czy to amortyzatory czy coś innego? na przeglądzie wyszło ok. tylko czemu tak głośno się zachowuje na dołach. jak macie jakieś pomysły to będzie mi miło wszystkie opinie przeczytać. Pozdrawiam Czarek.
maxwell61 - 07-08-2007, 20:21

amorki żeby sprawdzic musisz je zdjąć całkowicie... a pozostałe elementy zawieszenia są do sprawdzemnia w kanale...napisz co juz wymieniles i co sprawdzales...pozdrawiam
Anonymous - 07-08-2007, 21:54

witam, jeszcze nic nie sprawdzałem tylko na przeglądzie byłem i wyszło ok. nie wiem od czego zacząć bo kupiłem swoją carusię jakieś dwa miesiące temu muszę chyba gdzieś pojechać do mechanika ale jak wiesz jeśli nie masz zaufanego gościa to wiesz jak robią zawsze coś jest nie tak i wymieniasz co ci powie a nie co trzeba.Jeżeli już to robiłeś to napisz od czego zacząć i jak to sprawdzić.Pozdrawiam Czarek.
maxwell61 - 07-08-2007, 22:22

widzisz ja czesto sam sprawdzam łomikiem na kanale (ale wiele osób ten sposób krytykuje) i powiem szczerze jest to jedyny dla mnie sposób na wykrycie wielu puknięć itp. wiec:
1. gumy na wahaczu i drążku stabilizatora - wystarczy łomik lub dłuższy pręt w przypadku drążka stab
2. łącnziki stabilizatora - jak mocniej złapiesz ręka i poruszasz to pwinieneś wyczuć luzy
3.drążek kierowniczy - jak luźny to koło lata na boki
4. sworzeń na wahaczu - łomikiem podwarzam i słychać stuki
5 górne mocowanie - rozbujać auto na boki, wczesniej podnieś maske i wsłuchac sie czy wychodzi jakis dzwiek z mocowania
6. amorki - dla mnie jedyny sposob zdjąc, sciagnąc sprezyny i ruszac na boki w obudowie

ufffffff ewentulanie ktos cos doda i wyjdzie chyba wsio :) ...pozdrawiam