[XX-92]Colt C50 i starsze - [C52A 1.5] Przekręcam kluczyk, 3 cyknięcia i rozładowany aku
ROMEL - 22-06-2007, 18:53
hmmm...
A silnik sie woogólle obraca jakbys go tak chciał kluczem przy kole pasowym potraktować...
No czary normalnie z tego co tu piszecie...
PZDR
pawela - 22-06-2007, 19:20
ROMEL napisał/a: | hmmm...
A silnik sie woogólle obraca jakbys go tak chciał kluczem przy kole pasowym potraktować...
No czary normalnie z tego co tu piszecie...
PZDR |
Tak wał sie obraca, sprawdzalismy to wlasnie dzis tak jak mowisz (przy wykreconych swiecach klucz 'grzechotka' na kolo pasowe i dalo sie nim krecic)
Sami juz zglupielismy. Rozrusznik mocno i czesto strzela po przekreceniu na start. Wzielismy tez Colcika na hol i na biegu bez sprzegla przesunelismy o kilkanascie cm, w nadziei ze moze zęby sie mijają i ze trafi w koncu. Ale dupa...
naprawde czary jakies...
Anonymous - 22-06-2007, 21:27
ja u siebie miałem takie objawy , że rozrusznik po przekręceniu kluczyka nie miał żadnej reakcji i lekko przygasały kontrolki. okazało się że był poluzowany przewód masowy
nie przy rozruszniku tylko na połączeniu z karoserią i przewodem od akumulatora
rafq - 23-06-2007, 00:45
adam-g napisał/a: | ja u siebie miałem takie objawy , że rozrusznik po przekręceniu kluczyka nie miał żadnej reakcji i lekko przygasały kontrolki. okazało się że był poluzowany przewód masowy
nie przy rozruszniku tylko na połączeniu z karoserią i przewodem od akumulatora |
tu akurat mam pewność, wszystkie kable zostały sprawdzone. Chyba że to coś innego powoduje zwarcie albo nie łączy jak powinno...:// tak myślę, że to elektryka, bo mechanika raczej nie ma tu nic do gadania. Ehh najgorsze jest to, że to wszystko wcześniej działało !!!
pawela - 26-06-2007, 19:34
no dzialalo, dzialalo i to jak. Wlasnie dlatego i ja mam colciaka zachwycony niezawodnoscia i wszechstronnoscia Twojego. No coz jutro ponowny gruntowny przeglad instalacji i chyba wizyta u mechanika z rozrusznikiem. CDN...
rafq - 07-07-2007, 00:53
hokus pokus,czarymary, postał ponad tydzień, zakręcił.... i pali
zaznaczam że nie wyjmowałem tego podmienionego rozrusznika i na nim zagadał.
problemów ciąg dalszy nastąpi.
|
|
|