[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Pasek rozrządu w Mitsubishi CJ0
piothrix - 11-03-2009, 18:02
vitalogy napisał/a: | Witam Zamówiłem w poznańskim auto-hurcie pasek rozrządu, rolkę, pozostałe paski, filtry... Mam wątpliwości co do paska rozrządu - pudełko mitsuboshi, lekko zgniecione a w środku pasek z napisem made in singapore. Pamiętacie jak wyglądały napisy na Waszym pasku mitsuboshi ???? |
Przede wszsytkim charakterystyczny znaczek mitsuboshi. Zobacz czy jest na pasku. Nie jestem pewny ale jesli to oryginal Mitsuboshi to powinien byc prosto z Japonii
Anonymous - 11-03-2009, 18:13
piothrix napisał/a: | vitalogy napisał/a: | Witam Zamówiłem w poznańskim auto-hurcie pasek rozrządu, rolkę, pozostałe paski, filtry... Mam wątpliwości co do paska rozrządu - pudełko mitsuboshi, lekko zgniecione a w środku pasek z napisem made in singapore. Pamiętacie jak wyglądały napisy na Waszym pasku mitsuboshi ???? | Przede wszsytkim charakterystyczny znaczek mitsuboshi. Zobacz czy jest na pasku. Nie jestem pewny ale jesli to oryginal Mitsuboshi to powinien byc prosto z Japonii | Niestety "ustrzelenie" paska Mitsuboshi made in Japan jest już baaardzo trudne. Od co najmniej dwóch lat na rynku są Mitsuboshi made in Singapore. Miałem już do czynienia z kilkoma paskami z Singapuru. Różnicy w jakości na szczęście nie zauważyłem.
vitalogy - 11-03-2009, 20:52
już jest wszystko jasne. Pan z auto-hurtu mnie uspokoił w rozmowie telefonicznej. Kolega Gregorbu też ma rację. Fabryka Mitsuboshi (jest ich kilkanaście) mieści się także w innych miejscach niż Japonia. Min. w Singapórze.
|
|
|