To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Pasek rozrządu w Mitsubishi CJ0

piothrix - 11-03-2009, 18:02

vitalogy napisał/a:
Witam :) Zamówiłem w poznańskim auto-hurcie pasek rozrządu, rolkę, pozostałe paski, filtry... Mam wątpliwości co do paska rozrządu - pudełko mitsuboshi, lekko zgniecione a w środku pasek z napisem made in singapore. Pamiętacie jak wyglądały napisy na Waszym pasku mitsuboshi ????

Przede wszsytkim charakterystyczny znaczek mitsuboshi. Zobacz czy jest na pasku. Nie jestem pewny ale jesli to oryginal Mitsuboshi to powinien byc prosto z Japonii

Anonymous - 11-03-2009, 18:13

piothrix napisał/a:
vitalogy napisał/a:
Witam :) Zamówiłem w poznańskim auto-hurcie pasek rozrządu, rolkę, pozostałe paski, filtry... Mam wątpliwości co do paska rozrządu - pudełko mitsuboshi, lekko zgniecione a w środku pasek z napisem made in singapore. Pamiętacie jak wyglądały napisy na Waszym pasku mitsuboshi ????
Przede wszsytkim charakterystyczny znaczek mitsuboshi. Zobacz czy jest na pasku. Nie jestem pewny ale jesli to oryginal Mitsuboshi to powinien byc prosto z Japonii
Niestety "ustrzelenie" paska Mitsuboshi made in Japan jest już baaardzo trudne. Od co najmniej dwóch lat na rynku są Mitsuboshi made in Singapore. Miałem już do czynienia z kilkoma paskami z Singapuru. Różnicy w jakości na szczęście nie zauważyłem.
vitalogy - 11-03-2009, 20:52

już jest wszystko jasne. Pan z auto-hurtu mnie uspokoił w rozmowie telefonicznej. Kolega Gregorbu też ma rację. Fabryka Mitsuboshi (jest ich kilkanaście) mieści się także w innych miejscach niż Japonia. Min. w Singapórze.