[96-02]Colt CJ0 - [CJ1A 1.3] Brak zasilania w gnieździe zapalniczki
Anonymous - 19-06-2007, 21:46
IGNS napisał/a: | Który z bezpieczników może być od sterownika zamka centralnego - Kabelki wychodzą z prawego słupka drzwi pasażera. |
Słuchaj. Zrobiłeś zdjęcie pokrywy od bezpieczników. Pokaqzałem to mojej narzeczonej, która się nie zna na samochdach i zadałem pytanie który bezpiecznik może być od zamka centralnego.. Ona się domyśliła że obrazek z drzwiami i kluczykiem może odpowiadać za to właśnie. Ty też powinieneś się domyślić Pozdrawiam
Anonymous - 19-06-2007, 23:27
O faktycznie to może być ten z drzwiami i kluczem
fobos - 21-02-2009, 11:56
Podepnę się pod temacik ponieważ mam problem podobnej natury, co prawda dotyczy CA0. W moim colciku również zastrajkowała zapalniczka z tym, że wiem co jest tego przyczyną, a jest nią odpięty kabel zasilania <+> tylko jest problem w tym, że trzyma się gniazda i nie wiem gdzie go podłączyć do instalacji Druga sprawa to kabelek nie wiem do czego służący,a znajduje się on dokładnie w okolicach zapalniczki i nie jest to na pewno podświetlanie, kolor niebieski pojedyncza mini wsuwka w jednej wiązce z przewodami do podświetlania gniazda
QwiateQ - 21-02-2009, 22:02
Panowie, czy wy potraficie tylko zmieniać bezpieczniki i w nich doszukiwać się problemu? (no offence)
IGNS, w gnieździe zapalniczki a dokładnie na jej spodzie (czyt. tył) jest podłączony bezpiecznik topikowy najprawdopodobniej to on padł.
Miałem podobne zdarzenie co Ty ale wiedziałem że za bardzo obciążyłem gniazdo zapalniczki.
zdejmujesz przedni panel, ten na zatrzaski, odpinasz 2 wtyczki i wykręcasz podświetlenie i bawisz się dalej. Czas ~1min
Q
fobos - 22-02-2009, 12:13
Oto mały załącznik graficzny do mojego problemu, chyba nie udało mi się wyjaśnić w czym tkwi usterka wiec teraz ją pokaże
niebieski kabelek nie wiadomo od czego
przewód zasilania zapalniczki jak mniemam, tylko gdzie go podłączyć
Inglor - 30-04-2009, 14:42
Witam.
Co do Twojego problemu fobos. To ja mam też problem z zapalniczką i sprawdzałem te kabelki i u mnie ten niebieski to chyba zasilanie a czerwony to masa. Ale może mam coś po przełączane.
A jeśli mogę to chciałbym się was zapytać(bo za bardzo się nie znam na elektronice), ale kupiłem sobie "cyfrowy miernik napięcia" czy coś takiego i wydaje mi się że nie mam napięcia w kabelku od zapalniczki. Z tego co czytałem wcześniej to bezpiecznik odpada bo jest chyba zsynchronizowany z (nie jestem pewny czy zawsze) podświetleniem kokpitu. tak?? Poza tym podświetlenie przycisków i zapalniczki też mi nie działa ale to chyba z powodu spalonej diodki bo napięcie tam jest. Proszę o pomoc.
|
|
|