Komputery, RTV, AGD, Komorki - zmywarka do naczyń - jaką polecacie?
piotras - 19-06-2007, 21:49
A ja powiem tak. Byle jaka na którą Cię stać - byle nie miała grzałek na wierzchu. Jak się myje w takiej z grzałkami (coraz rzadziej na szczęscie spotykane) to jedzenie przywiera do tych grzałeczek i smierdzi później z niej niemiłosiernie. Nie wiem Krzyżaku czemu w/g twojego znajomego Siemens ok a Bosch nie - to dokładnie jedno i to samo - moze ma poprostu jakies własne upodobania do marki. Ja mam Siemensa w domu a u matki stoi Bosch - są identyczne - jedna i druga działa bezproblemowo.
romek555 - 19-06-2007, 22:57 Temat postu: decyzja zapadła czytając Wasze opinie, za które dziękuję, dochodzę do wniosku, że nie ma co się za bardzo zastanawiać nad marką, przypadki są różne, a wnioski moje następujące:
1. jak będę wymieniał kuchnię, to kupię Miele
2. poszukam możliwie taniej i nie skomplikowanej
3. wybiorę Siemensa, bo mam już lodówkę i uważam tę firmę za w miarę dokładną
a dlaczego? bo jak kupowałem pralkę, to wszyscy doradzali Whirpool, Bosch, a odradzali Amicę i Polara, kupiłem Mastercooka i każdy pie...ł, że się będzie psuł, a fakty są takie, że przez 8 lat raz musiałem wyczyścić samoczyszczącą się pompę od wody i tyle, w lodówce co prawda światełko też nie działa za każdym razem, ale siemensy tak mają (ponoć), kuchenkę mam amici i taką kupię następnym razem - jestem bardzo zadowolony
jeszcze raz dziękuję za sugestie i opinie
Anonymous - 20-06-2007, 08:30
piotras napisał/a: | A ja powiem tak. Byle jaka na którą Cię stać - byle nie miała grzałek na wierzchu. Jak się myje w takiej z grzałkami (coraz rzadziej na szczęscie spotykane) to jedzenie przywiera do tych grzałeczek i smierdzi później z niej niemiłosiernie. |
Jak by tu rzec... mnie nic nie przywiera. A okolicę grzałek należy raz na miesiąc czy cos koło tego czyścić (zresztą, jak i zmywarke jako taka - gdzieś raz na pól roku bobrze by zdjąc te wewnętrzne pokrywy i wymyc to detergentem jakowyms - zdecydowanie zapobiega zapachom...)... Z tym, że to jest juz faktycznie rozwiązanie praktycznie niewystępujące w nowych modelach.
romek555 napisał/a: |
1. jak będę wymieniał kuchnię, to kupię Miele
|
Szczerze mówiąc widziałem juz lepiej wykorzystane 2-4 tysiące PLN (róznicy), ale kazdy ma swoje preferencje....
Pzdrw.
piotras - 20-06-2007, 10:07
No własnie trzeba czyścić a mi się nie chce więc wole miec te grzałki zabudowane i raz na jakiś czas wyjąć filterek i go pod wodą przepłukać jak się tam jakieś resztki zgromadzą i to wszystko.
romek555 - 23-06-2007, 21:31
Robert Bryl napisał/a: | Szczerze mówiąc widziałem juz lepiej wykorzystane 2-4 tysiące PLN (róznicy), ale kazdy ma swoje preferencje.... |
chyba tej różnicy nie zauważę - mąż mojej kuzynki pracuje w fabryce zmywarek miele, tyle tylko, że w niemczech, ale zanim kupię następną (czyli za parę, może kilkanaście lat) pojadę odwiedzić rodzinkę
Cezar - 05-12-2008, 00:22
Odgrzeje kotleta
Ma ktos ten model, lub slyszal cos o nim: Siemens SF 25M853EU
Mam zamiar go/ja(zmywarke) kupic w tym sklepie http://www.electro.pl/pro...1&categorie=118
Cena dosc atrakcyjna, w porownaniu do 'normalanych' sklepow oszczednosc 500zl
Kolor musi byc inox, wszystkie inne urzadzenia sa w tym kolorze
Chooper - 05-12-2008, 07:43
jeśli pozwala Ci na to portfel to kup jakąs o szer 60 cm, no chyba, że mieszkasz sam/we dwójkę i w najbliższych latach nie planujecie zwiększyć liczebności domowników
Cezar - 05-12-2008, 20:07
Chooper napisał/a: | kup jakąs o szer 60 cm |
na taka mam za mala kuchnie, a raczej szkoda mi miejsca i dlatego wybralem 45cm
Chooper napisał/a: | w najbliższych latach nie planujecie zwiększyć liczebności domowników |
to wtedy trzeba bedzie zmienic dom, a przy okazji zmywarke
Chooper - 05-12-2008, 22:12
Cezar napisał/a: | dlatego wybralem 45cm |
po prostu po opiniach uzytkowników i po tym co montuję u klientów widzę, że 60 są duuuuużo praktyczniejsze.
Cezar napisał/a: | to wtedy trzeba bedzie zmienic dom, a przy okazji zmywarke |
si senior. racja
Cezar - 14-12-2008, 17:39
Zmywarka zakupiona w Electro, dzien po przyjeciu zamowienia stala juz u mnie w domu
Z zakupu jestem bardzo zadowolony - ze sklepu rowniez
|
|
|