To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - kolektor wydechowy - Colt 1,3 12V - 1991r.

Anonymous - 23-06-2007, 15:53

a propo strumiennicy to wtrące dwa zdania
w zeszłym roku za namową tłumikowca ją zamontowałem (strumiennice) jak to mówił
fachowiec - żeby na przeglądzie lepiej patrzyli
koszt 180 pln efekt -NIC sie nie zmieniło , ani na plus ani na minus
ale.... od paru dni zaczął głośno warczeć no więc zaglądam pod samochod
a tam moja strumiennica rozeszła sie na łączeniu (nie na spawie z rurą) tak na długości
z 10 cm. w poniedziałek jadę to wyjaśnic

tak więc ja strumiennice odradzam (chyba że kosztuje 90 PLN :badgrin: )

Anonymous - 24-06-2007, 22:44

gdyby nie ta akcja z katalizatorem to też bym nie kombinował... ale cóż...

Apropos ROMEL gdzie moge znaleźć takie tłumiki przepływowe ?? Na allegro roi sie od strumienic ale "tłumik przpływowy" - hasło bez odzeu (zero wyników)...

Aha i ma może ktoś na zbyciu kolektor do Colta... 1,3 12v - 1991r. zdięcia wysle na maila tej uszkodzonej żeby porównać :)

Z góry dzięki... i pozdrawiam :)

Hubeeert - 25-06-2007, 00:12

ROMEL napisał/a:
dawno temu jeszcze na byłym forum był piekny artykuł o wydechu jego przeliczaniu itd.... sam soczysta wiedza...

http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=170

[ Dodano: 25-06-2007, 00:13 ]
fikusny napisał/a:
tłumiki przepływowe
przelotowe czyli bez przegrod tlumiacych wewnatrz. Bedzie glosniej.
ROMEL - 27-06-2007, 12:42

Dzięki Ci GHOST Raiderze... za tego linka... bo coś cieńki w szukaniu jestem...

Co do Twojego drugiego akapitu - nie zgadzam sie... - nie będzie głośniej !!! - pamiętasz jak w swoim srebrnym GTI założyłem katalizator w miejsce tłumika ori (przelotówka) - bez różnicy - jedyne co to inny zapach spalin :biggrin: ... po jakimś czasie wspawałem z powrotem przelotówkę a dźwięk pozostał ten sam...

Dla nie wtajemniczonych Oryginalnie Colt 88-92 GTIS - nie miały KAT, sondy i wałków balansowych

Uzupełniając powyższe - w miskach i nie tylko głównym tłumikiem odpowiadającym za dźwięk jest tłumik końcowy... zresztą sama wielkość w tym przypadku o czymś świadczy...

Jakby tak przlotówkę na koniec założyć... to było ASTRA GSI sport RALLY WRC PZM i jeszcze nie wiem co...ale bankowo przy kontroli dowodzik zabiorą... a do tego oprócz dźwieku to ciśnienie w układzie wydechowym by spadło i byłaby lipa z momentem obrotowym bo mógłby ucieć gdzies wyyyysoko na obrotce....

PZDR

Anonymous - 09-07-2007, 07:44

Witam!
poszukuję pilnie kolektora do takiego samego oclta jak w temacie. obecnie moj kolektor mi pekl i w zasadzie mozna go pospawac ale ponoc sie nei oplaca bo pekl prawie w calosci i owlalabym kupic uzywany tak swoja droga to w jakiej cenie woogle sa kolektory do tych modelow?gdyby ktos cos wiedzial prosze dajcie znac bo do jutra msuze meic i boje sie ze nei znajde

Anonymous - 09-07-2007, 09:06

izacich napisał/a:
Witam!
poszukuję pilnie kolektora do takiego samego oclta jak w temacie.

spróbuj skontaktować się z kolo TRAWOR76 kiedyś miał taki kolektor