Dolnośląskie - INSTALACJE GAZOWE na Dolnym Śląsku
Anonymous - 14-02-2008, 20:47
czekoladka_1981,
Witam
A Ty nie wybierasz się na spot???
JJ
Anonymous - 03-05-2008, 18:43
Ja już kolejne auto po regulacji i montażu, i dalej bardzo zadowolony jak dla mnie auto-gaz to tylko SPARKO, mam do nich pełne zaufanie,
win_p - 27-11-2008, 19:20
sorki ze odgrzalem
zalezy o ktorym sparko mowisz bo z tego co wiem to jest kilka warsztatow pod ta nazwa
jeden na braniborskiej-polecam a drugi na nasypowej obie firmy w nazwie maja sparko i nie sa ze soba spokrewnione poprostu konkurencja
Anonymous - 27-11-2008, 21:38 Temat postu: Odp Witam
Pisałem o warsztacie między Radwanicami,a Siechnicami.Jadąc od Wrocławia po lewej stronie
win_p napisał/a: | sorki ze odgrzalem
zalezy o ktorym sparko mowisz bo z tego co wiem to jest kilka warsztatow pod ta nazwa
jeden na braniborskiej-polecam a drugi na nasypowej obie firmy w nazwie maja sparko i nie sa ze soba spokrewnione poprostu konkurencja |
deejay - 05-12-2008, 21:51
Witam . Ja zakładałem sekwencje we Wrześniu tego roku w SPARKO u Stacha na Kasprowicza (koło przystanku autobusowego) , cena 2500zł STAG 300 , jak dotąd zero spoblemów a zrobione juz ok. 10 tys km i szykuje mi sie juz pierwszy przeglad Polecam
Anonymous - 04-04-2009, 10:38
Jezeli moga byc nieco dalsze okolice Wroclawia, to ja 2tys km temu zalozylem sekwencyjny gaz w Auto-test w Jeleniej Gorze, polecam, nie sprawia problemow
Anonymous - 12-04-2009, 19:39
czekoladka_1981 napisał/a: | Dobrze robią na Niskich Łąkach teren PZM , lub na Gnieżnińskiej teren giełdy samochodowej. |
na terenie giełdy to AGAZ, prowadzi go Piotrek, prawdziwy magik od LPG. Warsztat godny polecenia. Założył gaz w 3 samochodach mojego kumpla, w 2 mojego brata i jeszcze w niezliczonej ilości aut wszystkich znajomych i nieznajomych i ani jednej reklamacji i wszyscy zadowoleni. W moim następnym aucie też on założy LPG. Ja kupiłem swojego Gala już z instalacja ze SPARKO (instalacja Zenit) i jestem bardzo zadowolony. 30tys, jedna regulacja w AGAZ i śmigam bez żadnych problemów. adresy i tel znajdziecie w necie:)
tucci - 04-06-2009, 13:06
Dzis rano oddalem swojego miska do zagazowania
Warsztat miesci sie na ulicy Przedmiejskiej 1. http://www.motronic.pl/index.php?idd=2
Zobaczy sie jak to bedzie wygladalo po odebraniu autka wieczorkiem.
Montowana bedzie instalacja BRC Sequent 56 6cyl.
[ Dodano: 30-06-2009, 18:13 ]
Minal juz prawie miesiac od momentu instalacji gazu.
Jednym zdaniem, Jestem bardzo zadowolony
Droper - 20-12-2009, 20:57
Witam Mitsumaniaków,
Ja założyłem instalację gazową jakiś miesiąc temu w Sparko Branibowska Wrocław.
Z instalacją od poczatku są problemy. Nagminny check engine oraz szarpanie autkiem i podpieranie się benzynką .
Byłem tam kilka razy na "regulacji" która oczywiście nic nie daje. Zostawiłem auto 2 razy i nic.
Instalacja: Stag 300+, Tomasetto arctic i czerwone valteki.
Powiem tak: Pojadę tam jeszcze raz zareklamuję instalację na "niezgodność z umową" a nie na gwarancję i jeżeli nic nie poprawią zażądam oddanie kasy.
Dodam jeszcze, że za "namową" sprawdziłem cały układ elektryczny auta i wymieniłem kable wn oraz świece, bo wg fachowców to przecież nie wina instalacji tylko auta ...
Wnioski wyciągnijcie sami ...
Pozdrawiam,
Juiceman - 21-12-2009, 02:15
Droper napisał/a: | [...] i podpieranie się benzynką . |
Co to znaczy podpieranie się benzynką? W sekwencji jeśli chcesz depnąć to zależy od ustawiania instalacja podaje benzynke. Przy normalnej jeździe np do 3k. nie powinien brać jakiejś ogromnej ilości benzyny. Zależy jak Ci skonfigurowali sekwencje tj. od jakich obrotów gazowania ma byc wspomagana benzyną.
Droper - 21-12-2009, 08:34
Co to znaczy podpieranie się benzynką? [/quote]
Podpieranie się benzynką oznacza, że kiedyś już przy bardzo niskich obrotach rzędu 3 tys. samochód przałączał się na benzynkę i nie powracał do zasilania gazowego (trzeba bylo to wymusić przyciskiem). Paowie w tej chwili odznaczyli mi opcję "wyłącz przy pierwszym" i w tej chwili nawet nie widzę kiedy latam na benzynce.
Proponuję, abys się zapoznał z definicją z tego linku
http://lpg-forum.pl/download.php?id=1584
Ogolnie bazujac na informacjach z forum lpg najczęstszą przyczyną przełączania się na benzynkę jest spadek ciśnienia gazu do tak niskiego poziomu, że komputer przełącza na z zasilania gazowego na benzynę. Oczywiście można ustawić komputer tak, zeby przełączał od pewnego zakresu na benkę, ale jak doczytałem się to wg fachowców, gdy dobrze dobrane są podzespoły instalacji itd. to totalnie nie ma takiej potrzeby.
Polecam forum tematyczne
Pozdrawiam,
kn11 - 01-01-2010, 22:38
W Wałbrzychu polecam zakład na ul. Polnej:
EXPRES-SERVICE DOMINIK KACZKOWSKI
Zakładali mi sekwencje BRC do Carismy
przejechałem ok 15 tys na tej instalce i wszystko sprawuje się ok.
win_p - 30-01-2010, 20:05
Droper napisał/a: | Ja założyłem instalację gazową jakiś miesiąc temu w Sparko Branibowska Wrocław.
Z instalacją od poczatku są problemy. Nagminny check engine oraz szarpanie autkiem i podpieranie się benzynką .
Byłem tam kilka razy na "regulacji" która oczywiście nic nie daje. Zostawiłem auto 2 razy i nic.
Instalacja: Stag 300+, Tomasetto arctic i czerwone valteki. |
ja tez tam zakładałem i jestem zadowolony
z tym że ja mam stag 300+, reduktor zavoli czy cos takiego i żółte valteki
oprócz małych wycieków płynu na trójnikach nie miałem z nią żadnego problemu
Droper - 05-02-2010, 00:18
win_p napisał/a: |
ja tez tam zakładałem i jestem zadowolony
z tym że ja mam stag 300+, reduktor zavoli czy cos takiego i żółte valteki
oprócz małych wycieków płynu na trójnikach nie miałem z nią żadnego problemu |
Powiem tak:
Nie chciałbym generalizować na temat tego zakładu.
Ja opisałem jedynie swój przypadek i podejście do mojej reklamacji. Też chciałbym jak większość osób z forum tylko zatankować i jeździć ... niestety usłyszałem, że mam uszkodzone auto (elektryka) ... od razu ciśnie się pytanie czy do uszkodzonego auta montują instalacje i dlaczego to uszkodzenie nie wyszło przy ustawianiu auta ?!? kable i świece wymienione, a na benzynce śmiga jak wściekły ....
Pozdrawiam,
KaWu - 05-02-2010, 11:01
Droper, ja bym reklamował instalacje, jezeli na Pb jest wszystko ok.
Ty masz silnik 2,0 czy 2,5 L
|
|
|