Space Star Techniczne - [MSS ALL] WNĘTRZE - Otwierający się schowek na okulary
magelan - 09-04-2011, 12:54
Taki zatrzask znalazłem w klapce starego telewizora Panasonic - więc szukać w punkcie napraw TV lub w miejscach rozbiórek starych TV
franek333 - 12-04-2011, 18:25
Cześć wszystkim w tym temacie
U mnie też występuje podobny problem tyle że to w tym zatrzaskowym automacie
brak wodzika który chodzi po mini prowadnicy(był złamany a przerobienie ze szpilki itp nic nie daje).
Taki niefart jak się nie zwraca początkowo na takie pierdułki uwagi przy kupnie auta.
LIPA!
Ja tu mogę co najwyżej kupić na allegro taki schowek za 100zł lub pobawić się w magnesiki.
Ten plan opracowuję od jakiegoś czasu i chyba go w końcu zrealizuję.
C H Y B A
Ż E !
Może ktoś z Was ma zamiar coś takiego zrobić u siebie na magnesy i przy okazji wymontuje
tego już wtedy niepotrzebnego mu kurdupelka ze schowka i np zechce go zdematerializować wysyłając mi -
któremu właśnie jest potrzebny
Wtedy serdecznie mu podziękuję, lub ewentualnie spróbujemy dogadać się
odnośnie gratyfikacji za tę część bez wiedzy skarbówki
Pozdrawiam i czekam na Wasze pomysły
Dzięki
siwy113 - 26-05-2011, 16:15
MIKADO66 opisz ten twój sposób dokładniej bo ja próbuję obrócić te sprężyny i nic mi nie wychodzi kombinuję jak koń pod górę i nic z tego. z góry dzięki
[ Dodano: 31-05-2011, 17:15 ]
już zrobione sprężynki obrócone tylko trzeba było nawiercić dziurki w plastiku co prawda nie ja to robiłem tylko ojciec no i czteropaka trzeba postawić.
arrmi - 29-01-2014, 11:11
Jest sposób aby naprawić schowek na okulary a konkretnie zamykanie. Kupiłem w internecie do domowego radia zatrzask do klapki cd i o dziwo pasuje jak ulał. Nic nie przerabiałem, niczego nie zmieniałem, stary wyciągamy nowy wkładamy i działa. Ja kupowałem tu http://www.tomelektron.pl...3/produkt.aspx. Koszt to 4zł lecz trzeba doliczyć wysyłkę i gość ma jakieś minimum logistyczne chyba 20zł, więc kupiłem sobie parę takich zatrzasków i coś tam jeszcze.
Schowek na okulary jak nowy. Polecam.
Bizi78 - 29-01-2014, 11:22
arrmi, pozwoliłem sobie poprawić linka bo nie hulał .
http://www.tomelektron.pl...03/produkt.aspx
franek333 - 29-01-2014, 21:01
Od około pół roku mam spokój ze schowkiem na okulary.
Naprawiłem go bez przeróbek, magnesików czy innych kombinacji.
Najtrudniej było znaleźć ten cholerny zatrzask, który udało się przywieźć mojemu kumplowi aż z Niemiec. Wspomnę nomen omen że wymontował on go tam ze starego TV z zamykaną klapką pod którą są przyciski. Pragnę tutaj dodać że naszej produkcji stare TV jak Trilux też takie coś posiadały. Mechanizm jest powtarzalny i pasuje chyba do wszystkich zatrzasków tego typu.
Więc do dzieła ... szukamy na alledrogo, lub w serwisach rtv itp.
Powodzenia i wszystkiego najlepszego w tym roku 4 ALL !!!
sqza - 03-02-2014, 15:43
Bardzo dziękuję za LINK - dzięki temu poszedłem do pierwszego z brzegu sklepu elektronicznego i kupiłem taki zatrzask w cenie 3zł - wydłubałem stary i wszytko śmiga
|
|
|