[92-96]Colt CA0 - [ALL] Brak ogrzewania...:-(
ROMEL - 05-07-2007, 08:17
A właśnie że "koniecznie"
Nie wiem czy wiesz MAŁY, że termostaty w Miskach specjalnie są tak skonstruowane aby przy najmniejszej awarii otwierały sie awaryjnie... nie znam przypadku aby silnik w Mitsu przegrzał sie za sprawą uszkodzonego termostatu...
W innym autach owszem - zdarzają sie takie bzdurne rozwiązania i wtedy może być faktycznie problem...
PZDR
MAłY - 05-07-2007, 11:12
ROMEL napisał/a: | termostaty w Miskach specjalnie są tak skonstruowane aby przy najmniejszej awarii otwierały sie awaryjnie... nie znam przypadku aby silnik w Mitsu przegrzał sie za sprawą uszkodzonego termostatu... |
jesli faktycznie tak jest to zwracam honor. pisałem bo miałem podobne doswiadczenia tylko ze nie z japoncami.
ale wydaje mi sie, ze jesli tak jest to uszkodzony termostat powinien sie awaryjnie otworzyc i niedopuscic do podniesienia temperatury jak opisuje 'radoskór'
byc moze troche polemizuje, ale jedno zaprzecza drugiemu
ROMEL - 05-07-2007, 17:18
Tylko zwróć na mały szczegół uwagę....
My nie wiemy czy termostat jest uszkodzony...
Tak na prawdę nie znamy żadnych szczegółów...bo nic nie zostało sprawdzone...
PZDR
Anonymous - 06-07-2007, 13:38
Jest problem...
Kupiłe termostat,płyn chłodniczy.Spuściłem atary płyn,odkrecam obudowe termostatu a tam niema termostatu...zdziwiłem sie i to masakrycznie.jak moze nie byc termostatu a temp.silnika przekracza połowe?A i nagrzewnica jest odłączona,chyba ciekła,ze ja koles odłączył.
Załozyem nowy termostat,poskrecałem nalałem płynu.Odpaliłem przegazowałem,uzupełniłem.
Jade na rundke kontrolna a tu temp.jak szalona do góry...Wykrecam termostat,wrzucam go do wrzatku a on nic,zero reakcjii...ja to mam pecha...
Teraz auto w garazu,poskrecam bez termostatu tak jak bylo i do mechanika niech sie meczy bo ja juz białej gorączki dostaje....
ROMEL - 06-07-2007, 13:53
Sorki, że sie tak...
Ale... rzeźba........
To trzeba wszystko uruchomić... inaczej będzie ból...
PZDR
Anonymous - 07-07-2007, 14:45
Dzis byłem u mechanika.Tak jak myslałem,jak nagrzewnica nie podłączona to z termostatem by sie grzał za mocno...
Po niedzieli rozrzad i nagrzewnica bedzie wymieniana,tylko musze upolowac nagrzewnice hehe
|
|
|