[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Ciekawe światła do COLTA :)
Tybek - 20-07-2007, 10:09
Fajnie, że skopiowałeś adres od Pawela.
Anonymous - 11-09-2007, 17:43
Witam światełka wyglądają ok ale kolega ma takie w hondzie i świecą w niebo (made in tiwan)
Anonymous - 17-09-2007, 16:22
Hubeeert napisał/a: |
Swiatla samochodow w USA nie maja tzw "pryzmatu" i w zwiazku z tym nie doswietlaja pobocza. Zwroccie uwage po zmroku - wWaszych samochodach prawa strona wiazki leci po skosie do gory tak?
No to tego swiatla USA nie maja a w zwiazku z tym nie maja magicznej literki E w kolku i jak napisal przedmowca - do pierszego rozgarnietego a nielubiacego samochodow z lampami innymi niz przewidzial producent patrolu.
A jak nie to do pierwszego BT. |
hmm ciekawa teoria z tymi pryzmatami akurat pracuję w zakładzie produkującym samochodowe lampy i reflektory do samochodów z wyższej jak i z niższej półki, do wersji europejskich amerykańskich oraz angielskich i pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem że wersje USA nie mają pryzmatów nie wiem na jakiej podstawie tak napisałeś, ale muszę powiedzieć że i lampy orginalne i tuningowe zamienniki (w wersji USA) posiadają zarówno pryzmaty jak i ryfle. Starsze wersje posiadają głównie pryzmaty, w nowych wersjach wprowadza się ryfle oraz oświetlenie typu xenon. A homologacja w przypadku lamp i reflektorów samochodowych jest to zwykła naklejka naklejona na korpus lampy, co lepsze zazwyczaj jest przyklejona na lewej lampie po lewej stronie a na prawej po prawej, więc po zamontowaniu lamp do samochodu nie widać ich. Tak więc policja miała by troche problemów ze sprawdzeniem homologacji.
Tybek - 19-09-2007, 12:49
To jak to jest, że jedne światła święca dobrze, a jedne w niebo? Idzie to wyregulować, czy to jest już wina produkcyjna?
Nie wiem jak to jest z amerykańskimi, ale nasze oświetlają bardziej prawe pobocze, a angielskie lewe. Oni powinni mieć tak samo jak u nas, ale z nimi to nigdy nic nie wiadomo
Anonymous - 09-10-2007, 02:36
Tybek napisał/a: | nasze oświetlają bardziej prawe pobocze, a angielskie lewe. |
kierownica w anglji tez jest po "niewłaściwej" stronie
Anonymous - 08-11-2007, 23:28
Jejku... takie swiatelka to mi sie marza!! Bede kiedys takie miala
Anonymous - 08-11-2007, 23:57
Cytat: | Nie wiem jak to jest z amerykańskimi, ale nasze oświetlają bardziej prawe pobocze, a angielskie lewe. |
bo w Anglii jezdza po lewej stronie wiec to raczej logiczne ze beda to wlasnie strone oswietlaly bardziej. Tak samo z wycieraczkami u nich dzialaja w przeciwna strone do naszych
Anonymous - 22-11-2007, 21:37
SlaVkoEg napisał/a: | Tak samo z wycieraczkami u nich dzialaja w przeciwna strone do naszych |
Moj colt przed zakupem mial zmieniony prawy reflektor na angielski - nie bylo widac roznicy. Dopiero na pierwszym przegladzie okazalo sie ze trzeba wymienic bo wlasnie anglik inaczej swieci.
|
|
|