To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] LAMPKA STANU BENZYNY...

pawela - 24-02-2010, 10:30

harpagan napisał/a:
Dziwna sprawa. U mnie we wszystkich coltach wskaźnik paliwa nie opada po wyłączeniu zapłonu.
Rezerwa zaczyna dawać o sobie znać jak mam jakieś 8 litrów w baku a wskazówka jest poniżej czerwonej kreski.

u mnie jak wyżej. Użyj szukajki, jest kilka takich tematów w których są mądre wyjaśnienia ;)

tttwm - 24-02-2010, 12:40

szukałem, nie znalazłem nic odnośnie powolnej wskazówki. Wiem pływak itd, ale jak by był zawieszony to by nie reagował.
pawela - 24-02-2010, 13:37

tttwm napisał/a:
szukałem, nie znalazłem nic odnośnie powolnej wskazówki. Wiem pływak itd, ale jak by był zawieszony to by nie reagował.

nawet w tym temacie kilka postów wyżej masz wyjaśnione...

tttwm - 24-02-2010, 14:32

pawela napisał/a:
nawet w tym temacie kilka postów wyżej masz wyjaśnione...

Przejrzałem cały temat i odnośnik do koljengo i koljnego i sorry ,ale albo mam coś nie tak z oczami, albo takiego info brak:

Tak więc moje pytanie pozostaje aktualne:

Czemu się tak może dziać:

drtymf - 24-02-2010, 15:15

tttwm, nie wiem dokładnie jak zasilanie wskaźnika jest rozwiązane, ale może jest tam jakiś przekaźnik który jest walnięty i nie rozłącza go w momencie wyłączenia zapłonu więc i napięcie na czujnik i wskaźnik ciągle daje? Chyba dałoby się to sprawdzić - czy na kostce przy zbiorniku która obsługuje czujnik napięcie znika w momencie wyłączenia zapłonu. Głowy za to jednak nie dam i nie wiem czy prosto będzie się tam dostać, ani gdzie i czy takowy przekaźnik jest.

[ Dodano: 24-02-2010, 15:42 ]
W serwisówce elektrycznej do Colta jest procedura testowania zarówno czujnika poziomu paliwa jak i wskaźnika(w Chassis Electrical).

emzet - 24-02-2010, 18:53

harpagan napisał/a:
wskazówka jest poniżej czerwonej kreski.

Dokładnie tak. Ja od zapalenia się rezerwy zrobiłem 100km przy -10 stopniach (większość trasa) i skończyło mi się paliwo :mrgreen:

Anonymous - 24-02-2010, 21:13

Spuszczałem kiedyś paliwo ze zbiornika i jak miałem strzałkę na czerwonej kresce to spuściłem około 13 litrów czyli myślę, że było około 14-15 litrów paliwa.
tttwm - 25-02-2010, 12:06

gicior dzięki za pomoc
Anonymous - 26-02-2010, 08:06

u mnie wolno się podnosi tylko po tankowaniu
A rezerwa faktycznie dopiero poniżej kreski się zapala więc wszystko w porządku :)