To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tania gleba, obniżenie zawieszenia

Anonymous - 04-10-2007, 08:56

swinks_UK napisał/a:

...czy w Galach wystarczy tylko sprężyny podmienić, czy jeszcze jakaś inna rzeźba czeka w celu obniżenia autka?

w kombi tylne teleskopy na zwykle (bez samo-regulacji poziomu Niveauregulierung)
moze tez geometria kol

Firma H&R pisze ze dla
Mitsubishi Galant Kombi Typ EA0 do 120 KW z teleskopami samoregu.(Niveauregulierung)moga byc z przodu 30mm z tylu 15mm obnizone
bez samoregu. P. 45mm T. 35mm

Marcino - 04-10-2007, 22:42

swinks_UK napisał/a:
czy w Galach wystarczy tylko sprężyny podmienić, czy jeszcze jakaś inna rzeźba czeka w celu obniżenia autka?

Nie wiem jak sie maja seryjne amorki do np krótszych obnizonych spręzyn.
Ale mysle ze 2 cm to nie jest coś wielkiego..

swinks_UK - 05-10-2007, 00:11

No właśnie w takim fajnym sklepie online (http://www.potn.co.uk/) są do modyfikacji Miśków zestawy sprężyn, nawet przystępnie na angielską kieszeń, tylko, że mają obniżenie to 35mm do 40mm. Na angielskie warunki może być. Ale coś mi się widzi, że amorki z tego sklepu do kompletu też będę musiał dodać :cry: .
Anonymous - 09-10-2007, 20:04

znalazlem cos TAKIEGO a TU na dole strony jest cena

[ Dodano: 09-10-2007, 20:14 ]
cena nie jest okreslona konkretnie do galanta ale wiele sie nie powinna zmienic jesli chodzi o same sprezyny bez amorkow...

Marcino - 09-10-2007, 21:40

Jak wyzucisz tylne amorki samopoziomujące to galant na spęzynach starnadardowych robi sie katastrofalnie niski, nie da sie jedzić. ja zakładajac zwykle amorki od galant musiałem zrobićnowe spręzyny.
POzdrawiam

Anonymous - 09-10-2007, 21:57

sedan chyba ma zwykle zawieszenie z tylu jesli sie nie myle kombi ma samopoziomujace
Anonymous - 11-10-2007, 09:22

ja obnizalem swojego gala.. same sprezyny -40mm przod i tyl.. nic wiecej nie wymienialem.

ale powiadam Wam -> nigdy nie robcie takiej okrutnej rzeczy. jezdzi sie jak kutrem rybackim w czasie sztormu, a i na kazdej nierownosci trzeba uwazac by nie zawadzic dolem

gal to super komfort i sprezynami obnizajacymi komfort pojdzie do lamusa;]

PS. a z tego co mowia znawcy amorki wymienia sie powyzej -40mm. nie wiem jak to sie ma do kombi:)

JaGrab3 - 11-10-2007, 10:47

Mam zamiar wymienic amory z tyłu, ale tak jak mówił Marcino po zmianie na zwykłe (nie nivomaty) autko siada, wiec trzeba też wymienić sprężyny. Może mi ktoś powiedzieć dokładnie jakie amory trzeba zakupić oraz jakie sprężyny. Może z poprzedniego modelu gala pasują?
Marcino - 11-10-2007, 21:35

Pasuja amorki z poprzedniego galanta, ja mam takie własnie od Japaneze, niestety nie wiem co ze spręzynami czy by dały rade w kombi. Mi dorobili mocniejsze sprężyny bo powiedzieli ze mam butle lPG i to mi sie przyda. Drut na nowej sprezynie mam chgyba z 12mm a na niwomacie było to moze z 10mm.
A moze lepiej załozyć amorki normalne od sedana i spreżyny tez, czy to bedzie wielka róznica? moze dodac jakiś dystans jesli chcesz miec wyzej?
A moze kombi było tez na zwykłych nie Nivomatach..?
Tutaj info z SManuala..

Anonymous - 11-10-2007, 22:12

no GALERNICY usiadzcie wygodnie !!!!!! uwazajcie zebyscie nie zaliczyli WY taniej gleby :twisted:

TANIA GLEBA od TEINA

BARDZO TANIA GLEBA

A TU ogolnie o firmie reszta gleby

[ Dodano: 11-10-2007, 22:15 ]
bylem dzis na wymianie drazka kierowniczego i koles scigajacy sie w wyscigach 1/4 mili robiacy dystans w lekko ponad 11 sekund swoja astra 1 z v6 3litrowa pod maska i stadem 405 koni bez doladowania do 200km/h dochodzi tez w okolicach 11 sek koles to Xawery Mielcarek z Puszczykowa pod Poznaniem i on mi podsunal nazwe tej firmy

[ Dodano: 11-10-2007, 22:19 ]
www stronka jest dosc uboga ale cos tam jest...

novy - 12-10-2007, 12:09

Masakra te ceny....!!
JaGrab3 - 12-10-2007, 12:33

Marcino, a te amory to dokladnie z którego gala pochodzą? Plus z czego masz te sprężyny?
firtiris - 29-04-2010, 23:49

a ja dorwałem sprężyny H&R prawie nówki za 260zł
efekt na moich zdjeciach
komfort - bez zmian, nie tłucze i nie buja sie na zakretach

jarekrk - 30-04-2010, 08:46

tylko się nie zdziw jak amory ci się za szybko wyleją
firtiris - 03-05-2010, 21:47

jarekrk napisał/a:
tylko się nie zdziw jak amory ci się za szybko wyleją

sprężyny nie sa progresywne
sztywność maja taka samą na calej swojej dlugości więc żywotność amorków
nie zmniejszy sie drastycznie