Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
Mateusz - 21-12-2007, 13:25
Witam osobiscie mam Alana 42 w "gruszce" wszystko wiec spokojnie wchodzi (cala grucha) w otwory na napoje pomiedzy przednimi fotelami. Antena na malutkim magnesiku na skrawku metalowego dachu klapy bagaznika(kabel anteny czasem obciera) pod magnesem przezroczysta folia i ot co
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 04-01-2008, 14:08
alvent napisał/a: | Niestety nie mogę znaleźć nic w necie w Polsce. |
http://www.sklep.diagnose...,sirio-twin-car
to jest to samo a cena...
pozdrawiam
Marcin
Anonymous - 04-01-2008, 19:47
gdzie można przymocować CB w OUTLANDERZE
Anonymous - 04-01-2008, 21:55
gege117op.pl napisał/a: | gdzie można przymocować CB w OUTLANDERZE |
Z całym szacunkiem kolego, ale to już przesada
Przecież w tym właśnie wątku masz opisy - czytania na 3-4 minuty - nawet zdjęcia. Mam nadzieję, że to nie ignorancja tylko... może emocje?
pozdrawiam
Marcin
Anonymous - 06-01-2008, 11:35
A możecie pokazać jakieś fotki gdzie zamontowaliście radio w środku w nowym outku ?i jak to wygląda
Anonymous - 08-01-2008, 12:14
Mateusz napisał/a: | Witam osobiscie mam Alana 42 w "gruszce" wszystko wiec spokojnie wchodzi (cala grucha) w otwory na napoje pomiedzy przednimi fotelami. Antena na malutkim magnesiku na skrawku metalowego dachu klapy bagaznika(kabel anteny czasem obciera) pod magnesem przezroczysta folia i ot co
pozdrawiam,
mateusz |
Jaką masz antenkę?
Mateusz - 08-01-2008, 14:22
Alvent, osobiscie mam taka antenke
[img]http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/foto/antena CB.JPG[/ img]
kupiona na allegro
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 08-01-2008, 14:46
Mateusz napisał/a: | Alvent, osobiscie mam taka antenke
[img]http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/foto/antena CB.JPG[/ img]
kupiona na allegro
pozdrawiam,
mateusz |
nic nie widzę.....
Mateusz - 08-01-2008, 15:41
moze po linku bedzie sprawniej: http://www.allegro.pl/ite...ia_georgii.html
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 09-01-2008, 17:49
jaki masz zasięg?
Mateusz - 09-01-2008, 19:15
uzysk w miescie od 3 do 5km maksimum, na trasie zdecydowanie lepiej- jak na moje potrzeby i czestotliwosc wykorzystywania radia wystarczajaco.
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 09-01-2008, 20:54
Mateusz napisał/a: | uzysk w miescie od 3 do 5km maksimum, na trasie zdecydowanie lepiej- jak na moje potrzeby i czestotliwosc wykorzystywania radia wystarczajaco.
pozdrawiam,
mateusz |
dzięki...przetestuję:)
Anonymous - 14-01-2008, 12:32
gdy czytałem maile o CB w nowym outku to trochę się przeraziłem. W starym miałem antenę 1.5m na magnesie i było fajnie. Tutaj ... pomyślałem sobie by weekend zrobić testy, zanim zacznę kupować mniejsze anteny, rzepy montażowe etc .... wynik był dla mnie przynajmniej zadowalający
Jako że ostatnio już coraz mniej jeżdzę służbowo w trasy, CB wykorzystuję jednak sporadycznie. W mieście praktycznie nigdy.
Antena
Faktycznie aluminiowy dach trochę mi pokrzyżował plany. Zastanawiałem się nawet na przyssaniem magnesu za małym okienkiem na tyle z boku, ale pewnie na nierównosciach powolutku magnes by zjeżdzał w dół.
Znalazłem metalowy kawałek blachy na końcu dachu. Faktycznie przydałbym się mniejszy magnes a co za tym idzie mniejsza antena. Ale jak czytałem o osiągach i parametrach tych malutkich 30-40cm, to jakoś nie miałem do nich przekonania.
Gdy zamocowałem magnes na tym kawałku blachy to faktycznie nie da się otworzyć bagażnika, ale z drugiej strony pomyślałem sobie, że przecież nie ma problemu by w razie konieczności otworzenia bagażnika na chwilę antenę przenieś na kawałem spojlera, otworzyć sobie bagażnik,zamnkąc i z powrotem przestawić antenę na swoje miejsce.
Magnes o średnich 11.5cm trzyma się wyśmienicie na tej blasze.
Radio.
Jako że nie lubię wiercić, robić otworów w aucie itp myślałem o rzepach. Ale prawda jest taka, że miejsce na środku konsoli do zastowania na rzeczy także ma swoje wady. Szukałem dalej. Radio w gruszce, do wstawienia w miejsce napojów także osiągami nie powala. A cena mała nie jest.
W starym outku radio chowałem pomiędzy siedzisko siedzenia a zabudowę tunelu (chyba tak to się pisze). W outku II niestety miejsca brak. Więc spróbowałem pomiędzy podłokietnik a oparcie siedzenia pasażera. I tutaj miłe zaskoczenie wszystko pasuje i się trzyma.
Reasumując
Jeżeli ktoś sporadycznie używa Cb radia z magnesówką, tak jak ja, to zamontowanie anteny na końcówce dachu i radia pomiędzy siedzeniami zakończyło moje dylematy. Nic nowego nie będę kupować. W weekend jeździłem i wszystko fajnie działa.
remcio
Anonymous - 14-01-2008, 12:57
Ja w rezultacie antene zamontowałem na klapie tylnej na uchwycie. Przewód antenowy schowany pod plastikami od strony kierowcy. Tylko wystaje do podłączenia z radiem. Z radia wyprowadzony przewód antenowy do połączenia. Podpiąłem również zewnętrzny głośnik, a w nim zrobiono gniazdo na słuchawkę ( dzieci w samochodzie nie muszą wszystkiego słuchać). Radio i głośnik na rzepach w konsoli centralnej.
Bardziej sensownie się nie dało.
Przez ponad pół roku przestawiałem antenę magnesową. Jak jednak mi przymarzła i do bagażnika dostawałem się od środka zrezygnowałem z tego rozwiązania.
Anonymous - 14-01-2008, 13:49
a możesz powiedzieć, zrobić zdjęcie jaki typ uchwytu zastosowałeś na tylnej klapie ?
|
|
|