To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - prosze o porade

Anonymous - 26-07-2007, 13:37

nie proponujcie mi diesla bo nie chce i koniec a na pewno nie bede pajacowal z opalem czy slonecznikiem, chce wstawic gaz do benzyny i chyba 1.6 mi wystarczy a z tego co slysze to dobrze sie spisuje z gazem, co do niektorych wad carismy o ktorych niektorzy pisza to nie biore tego za bardzo do glowy bo wiem ze sa kolesie ktorzy maja 2 lewe rece i jada z byle gownem do ASO a potem placza ze drogo ich skasowali

[ Dodano: 26-07-2007, 14:24 ]
nie chce diesla i koniec, a na pewno nie bede pajacowal z opalem albo slonecznikiem, 1.6 mi wystarczy i ze jest dobry do gazowania to jednak na to sie zdecyduje, aha jeszcze pytanie czego wlasciwie dotyczyl lifting carismy co bylo zmienione?

stanik - 26-07-2007, 14:42

lifting obejmowal wnetrze jak i srodek.

Na zewnatrz to zmienilo sie sporo, przedni pas (inne reflektory (przezroczyste szkla) inne kierunki, w ogole inna dziura na to, wiec z nowego do starego nie da sie przelozyc). Maska z noskiem zachodząca na przedni grill, inne zderzaki...
Z tylu tez inne swiatla i w ogole troszke inne linie blaszane. Felgi w standardzie juz 15" a w poprzednim chyba jeszcze 14" byly.
W srodku zmienila sie deska rozdzielcza, tapicerki, zagowki chyba tez....
Ogólnie lifting był taki grubszy jesli chodzi o wyglad.
Zreszta wystarczy w allegro otwórzyć sobie zdjęcie Carismy z 1998 roku i np z 2001 i różnice widać gołym okiem.

Co do technicznych spraw to sie nie wypowiadam bo nie wiem dokladnie czy cos zostalo zmienione np w zawieszeniu, ale pewnie usuneli jakies wady wieku dzieciecego.

Pozdrawiam

Anonymous - 26-07-2007, 20:11

dzieki wszystkim za porady bo naprawde duzo sie dowiedzialem przed zakupem carismy. mam jeszcze pytanie jak jest z kradziezami carismy czy ktos wie jak to wyglada z carisma czy jest czestym lupem zlodziei i czy duza jest mozliwosc ze mozna sie nadziac na kradziona carisme?
stanik - 26-07-2007, 20:34

:) i to jest dla mnie potężny plus Cari (wcześniej miałem VW) otóż w życiu nie słyszałem żeby komuś ukradli to auto... Zresztą nawet jak poobserwujesz allegro i dział z częściami to zobaczysz że w kółko jest to samo, a to znaczy że części schodzi mało, a jak mało schodzi to i mało potrzeba. Poza tym teraz dużo anglików przywożą co też trochę nasyciło rynek.
Ogólnie, kto bym kradł Cari? Na części nie potrzeba, a auto też nieprestiżowe żeby na wschód kraść :)

Pozdrawiam

mlun - 27-07-2007, 07:32

Kiedyś jeden raz czytałem na forum że komuś otworzyli Cari nawet chyba nic wartościowego nie zabrali tylko jakieś drobniaki i zostawili:P To nie fiat anie VW więc tu nie ma obawy.
Anonymous - 27-07-2007, 08:24

no to gitara, co chwila przypomina mi sie cos o co mam zapytac wiec sorki ze nie wale wszystkiego za jednym zamachem tylko tak cedze, a le przed zakupem musze wiedziec jak najwiecej. kolejne pytanie gdzie w cari znajduja sie numery nadwozia i numery silnika?
Cezar - 27-07-2007, 12:44

baniak, :arrow:

Tak jest w Cari przed liftem, ale w tej po, oznaczenia sa chyba w tym samym miejscu :wink:

Anonymous - 29-07-2007, 11:52

bardzo prosze o opinie na temat tych ofert
http://www.autogielda.pl/...a,30030872.html

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3119069