To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Do Wszystkich Typujących

Anonymous - 29-07-2007, 11:52

Inferno, Śruba - ja myślałem troche inaczej. Grają wszyscy tak jak grali- to nie ma byc na zasadzie frycowego ani nic podobnego :!: :!: :!:
Gra nas 54 ( przykład ), typują wszyscy ale do takiej zabawy ( wpłacili kasę) przystąpiło 10 tylko, więc tylko TA dziesiątka sie bawi o wygraną - i wygrywa TEN co na koniec sezony zajmie najwyższe miejsce w klasyfikacji indywidualnej- może być nawet 45 - ale jeżeli będzie i tak najwyżej z tej grającej 10-tki to wygrywa nagrodę...............taki był mój zamysł...

Ten pomysł nie ma zmniejszac liczby grających ma tylko wprowadzić dodatkowe emocje....NIC WIECEJ - liczba grających nie może na tym ucierpieć :!: :!: :!:

Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 11:57

ja jestem za tym zeby byly jakies skladki (chodzby symboliczne ) ale na szczytny cel,a nie na jakies przepicie itp .
inferno - 29-07-2007, 12:42

dm17: no przeciez o tym pisalem w ostatnim poscie.
sruba - 29-07-2007, 13:07

ok, zrobmy ankiete.
mozemy ta kase zainwestowac w jakis fundusz, to na koniec bedzie jeszcze pare zlotych wiecej.
i wygrany powie na co ja przeznacza.
na jakis dom dziecka, czy pajacyka...

Anonymous - 29-07-2007, 13:08

Moim zdaniem nagroda powinna byc dla drużyny, nie dla indywidualnego zwycięzcy.
Anonymous - 29-07-2007, 13:08

Inferno ja sie ondosiłem do tej części wypowiedzi :!: :!:
Cytat:
Jeśli wygra ktoś, kto nie brał udziału w zrzucie, to wówczas przeprowadzimy ankietę dotyczącą przeznaczenia wygranej (lub np. od razu ustalimy, że będzie dla małego Kacpra), a jeśli zwycięzcą będzie "udziałowiec" - sam zadecyduje o tym na co ją przeznaczy.

[ Dodano: 29-07-2007, 13:10 ]
Ficiu czytaj uważnie:
Pisałem o 2 wersach - zbierają indywidualni gracze
- zbierają drużyny

Jak może o wygranej decydować druzyna skoro 1 wpłacił a 2 nie - żyj tematem :wink:

sruba - 29-07-2007, 13:13

ja jestem za tym, zeby kazdy chetny wplacil po 10 plnow.
kazde 100 bedzie mozna zainwestowac na te kilka miechow.
i faktycznie - o przeznaczeniu kasy zdecyduje ten, kto bedzie najwyzej sposrod wszystkich wplacajacych.

Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 13:17

STOP :!:

panowie, to moze najpierw , zanim bedizemy glosowac w ankiecie , zdecydujemy na co bedzie przeznaczona wygrana, bo jezeli na przepicie , chulanki, swawole cukierki dla siebie czy tez druzyny to jestem przeciw .

wygrana powinna byc przekazana na szczytny cel ( wtedy ten cel moze wybrac osoba ktora wygrala typera, badz tez druzyna ) .z zaznaczeniem ,ze darowizna jest od MitsuManiakow .

Anonymous - 29-07-2007, 13:18

Śruba inwestowanie tych pieniedzy nie ma sensu- FI pobierają zyski-zreszta ile zarobisz w 4 miesica 3% od 100zł co da 3zł?? bez sensu.........................

[ Dodano: 29-07-2007, 13:22 ]
zaznaczyłem 1 ale zaznaczam ze 1 nie wyklucza 3 :!: :!: :!:

[ Dodano: 29-07-2007, 13:24 ]
Rafał-Szczecin ja uważam ze WYGRANY WYBIERA - ALE MA TO BYC SZCZTNY CEL :!: :!: :!:
Myśle ze miejsc nie brakuje.............................

[ Dodano: 29-07-2007, 13:24 ]
Ja jakbym wygrał to jakims dzieciakom z domu dziecka zrobiłbym mikołaja,,,,,,,,,,,,,,małego bo małego ale zawsze.....albo pomógł dziecku takiemu jak zapodał Inferno

inferno - 29-07-2007, 13:26

Dokladnie. Na inwestowanie to za mala kwota. Niech sobie po prostu poleza tych kilka miesiecy na koncie.

Rafal: juz jest ustalone, ze pieniadze ida na cel charytatywny.

Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 13:34

ok ,a kto wybiera , wygrana druzyna, czy tez moze osoba ktora zajela 1 miejsce ?
harpagan - 29-07-2007, 13:41

Moze zabrzmi to tak ze jestem materialista, ale przyznam szczerze ze nie podoba mi sie ten pomysl. Uwazam ze nie spowoduje to zadnego dreszczyka emocji. Oczywiscie sama idea jest w sobie bardzo okej i dofinansowanie uwazam za mily gest z naszej strony, ale dazenie do wygrania zeby wybrac organizacje dla ktorej przelejemy pieniadze nie mobilizuje mnie wcale.
Dla mnie prawdziwa walke i chec wygrania spowodowaloby to ze te pieniadze moga finalnie trafic na moje konto, tyle ze zupelnie nie o to w tej zabawie chodzi, a poza tymi nie sadze zeby to bylo "legalne".
Generalnie zatem jestem na nie bo mysle ze spora czesc osob sie wystraszy nawet jesli bedzie to dobrowolna wplata, zeby nie wypasc zle w oczach reszty.

Rafal_Szczecin - 29-07-2007, 13:42

harpagan napisał/a:
Generalnie zatem jestem na nie bo mysle ze spora czesc osob sie wystraszy nawet jesli bedzie to dobrowolna wplata, zeby nie wypasc zle w oczach reszty

w sumie racja ...

inferno - 29-07-2007, 13:50

Harpagan: nic podobnego. Bawimy sie jak do tej pory, a to male wsparcie z naszej strony jest niejako przy okazji. Moim zdaniem warto i nikt na tym nie ucierpi - przeciwnie. Bawiac sie, zrobimy cos pozytecznego. I nie ma co spekulowac, czy ktos sie wystraszy czy tez nie - po to wlasnie robimy ankiete.
sruba - 29-07-2007, 13:53

harpagan napisał/a:
Generalnie zatem jestem na nie bo mysle ze spora czesc osob sie wystraszy nawet jesli bedzie to dobrowolna wplata, zeby nie wypasc zle w oczach reszty.

to jest argument.

z drugiej strony bijemy piane.

dm17 napisał/a:
Śruba inwestowanie tych pieniedzy nie ma sensu- FI pobierają zyski-zreszta ile zarobisz w 4 miesica 3% od 100zł co da 3zł?? bez sensu..

inferno napisał/a:
Dokladnie. Na inwestowanie to za mala kwota. Niech sobie po prostu poleza tych kilka miesiecy na koncie

nie macie racji.
jezeli nawet fundusz zarobilby w skali tych kilk miesiecy 3 zl to warto bo 103, to wiecej niz 100.
poza tym FI nie pobieraja zyskow, tylko oplate dystrybucyjna.
ale jej mozna uniknac :P
inwestujac w mBanku, albo... jak sie jest pracownikiem, bo wtedy fundusze ma sie za darmo.
spelniam obydwa wymagania :P

ale po argumencie harpagana jestem przeciw kasie w typerze !!!

zalezy mi na jak najwiekszej ilosci graczy, a nie obdarowywaniu jakiejs organizacj - to mozna zrobic samemu jak ktos ma ochote...