To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] planowanie glowicy

Anonymous - 06-08-2007, 09:09

Sparco84 napisał/a:
A właśnie jeżeli chodzi o lakierowanie zderzaka :) , czy możesz udzielić mi rady jak to zrobić aby farba była trwała i porządnie się trzymała, bo jednak malowanie plastików to już troszeczkę inna sprawa.
Tylko nie mów, że chciałbyś to robić sam, w dodatku sprayem. Oddaj Misia do lakiernika - zrobi to porządnie.

Odnośnie stożka, temat poruszany wielokrotnie. Jedną z ciekawszych dyskusji znajdziesz tutaj Od siebei mogę dodać, że dla silnika 1,3 takiech efektów nie osiągniesz.

Anonymous - 06-08-2007, 19:17

Sam nie :) , ja się tylko zapytałem w jaki sposób to wygląda, ale sam to ja bym zrobił lakierowanie :) hehe, na pewno by mi się colt rozleciał na pierwszym lepszym skrzyżowaniu ze złości na mnie.
josie - 06-08-2007, 19:29

gregorbu napisał/a:
Tylko nie mów, że chciałbyś to robić sam, w dodatku sprayem

Jak masz trochę wprawy to sprayem pomalujesz zderzak tak, że nie odróżnisz od malowania pistoletem - wiem bo u siebie malowałem.

Anonymous - 06-08-2007, 20:27

josie napisał/a:
gregorbu napisał/a:
Tylko nie mów, że chciałbyś to robić sam, w dodatku sprayem

Jak masz trochę wprawy to sprayem pomalujesz zderzak tak, że nie odróżnisz od malowania pistoletem - wiem bo u siebie malowałem.

Szkoda że nie mieszkasz bliżej Warszawy bo bym Cię o to poprosił, oczywiście jeżeli jest tak jak piszesz no to szkoda wtedy przepłacać u lakiernika

ratajeq - 22-09-2008, 08:27

ja planowałem w 1.3 ... bo niewiedzieć czemu przy wymiane uszczelki pod glowica (ciekła) okazało się że nie do końca równa jest .... i jak ręką odjął po planowaniu i wymianie uszczelki ani grama oleju nie widać