To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Wyskakująca linka od otwierania maski

wenom44 - 01-11-2009, 23:27

plaster120 napisał/a:
Witam. mam identyczną sytuację - co włożę linkę na swoje miejsce zaraz wypada. Wypada ze względu na to iż jest za bardzo rozciągnięta lub przestawiła się. Sprawy jeszcze nie rozwiązałem - nie miałem czasu na taka pierdołkę ale uciążliwie się otwiera klapę.

nie jest rozciągnięta. zobacz czy jest luźny element od końca linki. To taki grzybek, który się często odrywa od plastikowej osłonki. trzeba naciąć na plastiku lub związać, skleić. albo tylko spadła z blaszki jeśli element plastikowy się nie oderwał, chyba że się oderwał i w ogóle odpadł...namieszałem, ale kombinuj nie ma sensu wymieniać linki

robertdg - 02-11-2009, 18:58

plaster120, ja delikatnie zagniatam mocowanie linki kombinerkami zeby nie wylatywala, dosc czesto sie z tym spotykam.
Moomin - 02-11-2009, 19:37

Ja ostatecznie zalepiłem wylot z tego metalowego mocowania Poxiliną i rok wytrzymało. :) Teraz zalepiłem ponownie. Nie chcę nic zaginać bo potem w razie czego nie będzie jej jak wyciągnąć.
robertdg - 02-11-2009, 20:08

Moomin, zagniatam do takiego stopnia ze umiejetnie da sie wypchnac linke, poprostu siedzi wartko i nie ma prawa wypasc, takze bez obaw delikatne scisniecie ucha mocujacego nie uszkodzi linki
slawek st - 03-11-2009, 23:57

Tez miałem takie kłopoty i doszedłem do tego że jest to wina ustawienia pancerza linki.Kilka razy nim pokręciłem tak aby linka była odpowiednio ustawiona i teraz trzyma dobrze, tzn linka nie wyskakuje, otwieranie działa. Wszystko to bez zgniatania , nacinania czy tez przyklejania. Kwestia ustawienia pancerza linki. Pozdrawiam.
plaster120 - 06-11-2009, 20:06

Sławek.
Próbowałem nią kręcic we wszystkie strony i przy masce i od środka ale nici z tego. Ja mam problem taki ze jak ciągnę za dzwignie to linka jest zbyt słabo naciągnieta i nie chce maski otworzyc. musze ja wyjac z mocowania i za nią bezpośrednio pociagnąć bo inaczej nie daje rady:) dlatego pisalem ze chyba sie rozciągnęła a może poluzowała sie przy mocowaniu maski??

Piwor - 06-11-2009, 20:23

plaster120, kup linkę. Nawet z anglika jeśli chcesz, pasuje. Po prostu wymień.
slawek st - 06-11-2009, 21:41

plaster120 napisał/a:
Sławek.
Próbowałem nią kręcic we wszystkie strony i przy masce i od środka ale nici z tego. Ja mam problem taki ze jak ciągnę za dzwignie to linka jest zbyt słabo naciągnieta i nie chce maski otworzyc. musze ja wyjac z mocowania i za nią bezpośrednio pociagnąć bo inaczej nie daje rady:) dlatego pisalem ze chyba sie rozciągnęła a może poluzowała sie przy mocowaniu maski??
To wina linki, warto jednak sprawdzić może się poluzowała i jest za długa, może coś z pancerzem.
Anonymous - 10-11-2009, 17:24

Witam.
U mnie był ten sam problem. Czyli linka wypadła z tych blaszek oraz tego czerwonego grzybka. To było w roku ubiegłym podczas lata.
Poradziłem sobie z tym też chwilowo. Dokładnie opisując. Okleiłem tego czerwonego grzybka taśmą izolacyjną razem z blaszkami. Jak na razie się trzyma. A zawsze sprawdzam olej co miesiąc. Ponadto jakieś uzupełnianie płynu do spryskiwaczy itp. Czyli mój prowiziryczny sposób na razie się sprawdza. Co potwierdza że u nas najlepiej sprawdza się prowizorka :lol:

plaster120 - 17-11-2009, 16:02

No i sprawa załatwiona. Dzis mialem wiecej czasu wiec zajrzalem od spodu za plastikowa wajche ktora otwiera maske i zauwazylem ze pancerz linki nie jest sztywno osadzony w metalowym "haku" gdzie jego miejsce. wszystko wstawilem na swoje miejsce i linka dalej dziala jak wczesniej.