To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] czujnik TPS

Kokos - 21-08-2007, 20:45

u mnie tez obroty nieco siadają po włączeniu wentylatora - to chyba nie jest taki wielki problem

ja u siebie ustawilem obroty nieco wyzej - tzn zeby na swiatlach bylo ok 800 bo i tak zawsze sa wlaczone
bez swiatel mam ok 1100 to za duzo ale potem przy kolejnchy odbirnikach pradu spadek
obrotów nie nastepuje jedynie przy wentylatorze

pozdrawiam :)

Hugo - 22-08-2007, 08:27

Paker, zresetuj mu teraz ECU.
Anonymous - 22-08-2007, 12:40

Dzisiaj przejechałem spory kawałek i musiałem jeszcze ująć mu powietrza bo obroty były za wysokie. Za twoją radą Hugo jutro zrobie mu reseta, bo wg przepisu to silnik powinien być chłodny, więc najlepiej z samego rana.
O wynikach eksperymentu oczywiście dam znać.

[ Dodano: 23-08-2007, 12:40 ]
Zresetowałem Dzisiaj ECU. Odpaliłem i czekałem na włączenie wentylatora. Jak już się włączył to obroty spadły i jak zwykle się nie podniosły więc wszystko po staremu, tyle tylko że po uruchomieniu wręca się silnik na bardzo wysokie obroty.
Co mam zrobić dalej? Przejechać spokojnie te 100 kilometrów? Miślicie że jeszcze się nauczy wolnych obrotów? Chciałbym zprawdzić jeszcze kody błędu czy mi coś się nie wymróga, ale nie pogłącze diody bo mam tylo jeden bolec w gnieżdzie. Przypuszczam że należy go zmasować i wtedy błędy wymróga kontrolka czek, uświadomcie mnie proszę, jeśli jest inaczej.