Space Star Techniczne - [MSS DID] [ELEKTRONIKA] Nie pali za pierwszym razem...
Anonymous - 05-06-2007, 23:55
U mnie też nie raz się to zdarzyło, i mam wrażenie, że częściej na ciepłym silniku.
Nie warto kręcić zbyt długo. Za drugim razem bez problemu - pali. Też mam wrażenie, że to immobiliser. Badanie na komputerze - błędów brak.
Po prostu trzeba się przyzwyczaić.
Ten typ tak ma
Pozdro. DID-owców
Anonymous - 06-06-2007, 18:46
Już od dłuższego czasu u mnie to się nie zdarza, ale wcześniej (rok, dwa) kilka razy gdy auto było latem nagrzane i na chwilę zgaszone, po czym za kilka minut znowu odpalane - nie chciało odpalić chociaż miało dopiero kilkanaście tysięcy przebiegu. Oczywiście natzchmiast za drugim razem odpalało. Może ten typ tak ma- ha ha ha !!!!
Anonymous - 10-07-2007, 21:25
Witam,
chyba pochwaliłem auto, że pali za drugim, czy trzecim razem. Teraz nie pali za 16 razem - niestety auto umarło. Sprawdzone u specjalisty wtryski - O.K., pompa - na 99% O.K. ( nie może sprawdzić czy dobrze zasysa paliwo), zawór ciśnieniowy O.K., straszna bieda. Macie może jeszcze jakieś propozycje? co sprawdzić.
Pomóżcie proszę, bo już brakuje mi pomysłu i sił.
Pozdr.
JCH - 10-07-2007, 21:33
A ten immobilizer został wykluczony Jakieś błędy ECU - Tylko to do ASO trzeba ....
Anonymous - 10-07-2007, 21:41
Immo nie wykazywał błędów, czyli zakładam, że jest O.K.
ASO trochę mnie przeraża, zaraz się okaże, że pół auta trzeba wymienića i z kasą troszkę krucho.
Jeśli chodzi o błędy, to coś było na temat recyrkulacji spalin, ale to nie specjalnie ma związek
[ Dodano: 10-07-2007, 21:49 ]
Dzięki JCH za zainteresowanie.
Czy wiesz może jakie informace można uzyskac przy pełnej diagnostyce?
Mam jeszcze niewielkie wątpliwości co do pompy. Czy jest szansa, aby komputer to wykazał?
[ Dodano: 17-07-2007, 10:29 ]
I jeszcze raz prośba o pomoc.
Niestety wciąż mam problem z paleniem DID-a. Większy kiedy jest ciepły, ale nie jest to reguła.
Podjechałem w końcu na komputer do ASO i pokazał kilka błędów- problem z ciśnieniem, przepływka, czujnik wału lub wałka rozrządu.
Znajomy, który ma ten sam silnik w Reni i pracował w serwisie podpowiedział, że objawy świadczą o padaniu czujnika położenia wału (inaczej impulsator lub czujnik GMP).
Co o tym myślicie ?
Pomóżcie proszę, bo już mam czasem dosyc miśka
Może wspólnymi siłami uda się rozwiązać problem z odpalaniem DID-a
Pozdrawiam
|
|
|