[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zderzak tylny w galancie EA [FAQ]
Anonymous - 16-06-2008, 23:45
na zdjeciu widac ze na dole sa wieksze nakladki to czywiste ze sa potrzebne zeby stworzyly jedna calosc z progami
bylbym zainteresowany napisz na PW jaka cena i bylbym wdzieczny za jakas fotke
pozdro
atsar - 20-06-2008, 13:26
cuuube napisał/a: | bo sam szukam z pol roku |
cuuube napisał/a: | progow w kolor nadwozia ... | a nie lepiej Ci "stare-czarne" przemalowac?
deejay - 20-06-2008, 15:04
Cuuube ja swoje stare czarne nakładki na progi przemalowałem w kolor nadwozia a efekt w galerii
Anonymous - 21-06-2008, 16:55
bartekdeejay napisał/a: | czarne nakładki na progi przemalowałem w kolor nadwozia | zdjecia sa male i prawie nic nie widac.mysle o ori z pakietu avance bo sa szersze i lepiej wygladaja
deejay - 03-03-2009, 20:47
otwierasz bagażnik i demontujesz osłony nadkoli z lewej i prawej strony , przy tylnej ściance masz po dwie srubki szóstki w dolnej czesci po dwóch stronach i kilka spinek pod "autem" to wszystko 5 min roboty powodzenia
wilk88 - 04-04-2009, 16:28 Temat postu: Tylny zderzak Witam!
Wczoraj, z mojej winy, misiek został okaleczony... mam wgnieciony tylny zderzak, nie jest połamany, tylko wgniota i odprysk lakieru. To moja pierwsza stłuczka, więc nie wiem czy takie coś da się jakoś naprawić ( wyklepać? ) , czy trzeba kupić nowy zderzak. Oto kilka fotek, jeśli nie da się tego naprawić to może ktoś ma na zbycie zderzak do kombi?
Dzięki!
Owczar - 04-04-2009, 16:37
Zależy jak się wypchnie ta wgniotka, ale myślę że da radę naprawić. Grunt że nie połamany. Nie jest źle. Dobrze, że tylko zderzak
mlodzianinwawa - 04-04-2009, 16:39
Nic się nie stało! Nie takie rzeczy się robiło
Zdejmij - delikatnie popukaj - tak żeby wybić te wgniotki do pierwotnej formy i do lakiernika.
Wyrówna szpachelką i pomaluje, a może się okazać że po wybiciu kształt będzie niemal idealny - wtedy podkładem wyrówna ;)
Sprawdź sobie w "nasze miśki" mojego galanta - jak wyglądał mój zderzak. Teraz jest jak nówka sztuka - później wkleję zdjęcia po robociźnie
[ Dodano: 04-04-2009, 16:40 ]
Ostatnie zdjęcie - na takie coś - sam lakier wystarczy do wyrównania i potem polerka.
wilk88 - 04-04-2009, 17:03
Dzięki panowie za pocieszenie Już zacząłem doła łapać, wczoraj moja pierwsza wgniota w życiu, a dzisiaj pierwszy mandat. Zły weekend, dobrze,że chociaż pogoda jest Będę bardzo wdzięczny za jakieś jakieś instrukcje odnośnie "pukania" i ściągnięcia zderzaka, no chyba że to żadna filozofia
mlodzianinwawa - 04-04-2009, 17:17
Żadna filozofia A wybić popróbuj rączką - mocniej nacisnąć paluszkiem itd.
Zamiast - puknąć - lepiej "naciskać"- przy takich wgnieceniach. Pamiętaj, że zderzak to plastik :)
Borys232 - 04-04-2009, 22:14
Podepnę się pod temat, ja również miałem ostatnio stłuczkę, ale nie z mojej winy, koleś wjechał mi w tyłek
Mam polamany zderzak i prawy tylny błotnik lekko pogięty.
I mam pytanie, jak to wyceni rzeczoznawca?
Oczywiście zderzak jako nowy w serwisie, ile taki może kosztować?
A błotnik jak wyceni? Albo ile od malowania elementu? Orientuję się ktoś?
deejay - 04-04-2009, 22:39
zderzaki w galach sa plastikowe , więc opalarka i podgrzewasz i próbujesz prostowac , powinien sam wyjsc do pierwotnego stanu , tylko nie za długo bo lakier przypalisz
PabloGal - 05-04-2009, 19:45
Borys232 napisał/a: | Podepnę się pod temat, ja również miałem ostatnio stłuczkę, ale nie z mojej winy, koleś wjechał mi w tyłek
Mam polamany zderzak i prawy tylny błotnik lekko pogięty.
I mam pytanie, jak to wyceni rzeczoznawca?
Oczywiście zderzak jako nowy w serwisie, ile taki może kosztować?
A błotnik jak wyceni? Albo ile od malowania elementu? Orientuję się ktoś? |
Posłuchaj mi przy pękniętym tylnym zderzaku w kombi wycenili na 1950zł z ubezpieczenia. Jeżeli u ciebie wycenią jeszcze błotnik do wymiany to napewno się zrobi porządna suma.
Anonymous - 05-04-2009, 21:19
deejay napisał/a: | więc opalarka i podgrzewasz i próbujesz prostowac | dokladnie , ewentualnie poszukaj w okolicy firmy zajmujacej sie spawaniem plastiku. zrobia i to Borys232 napisał/a: | polamany zderzak | ale chyba lepiej bedzie kupic uzywany malowanie i tak Cie nie ominie...
Borys232 napisał/a: | prawy tylny błotnik lekko pogięty | z tego co slyszalem to za stale elementy nadwozia ubezpieczalnie naprawde dobrze placa
Borys232 - 05-04-2009, 22:32
No no wiem, że używany, nowego nie ma sensu kupować, chciałem się tylko zorientować żeby czasem rzeczoznawca mi z ceną nie wyskoczył.
O malowanie też się nie martwię - tata lakiernik
A błotnik - blacharz 2 domy dalej
|
|
|