To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Nie dziala oswietlenie kabiny

m6riano - 08-02-2013, 06:17

mohinder, kiedyś miałem taki przypadek że ta lampka była odwrotnie wpięta..ale wtedy paliła sie tylko z włącznika..natomiast z krańcówki odpalała tylko reszte oświetlenia sama sie nie włączając..ale może to sprawdzić...
leszek20042 - 08-02-2013, 06:30

mohinder napisał/a:
Witam
Dzisiaj też zauważyłem u siebie, że tylne światełko pasażera świeci przy otwieraniu drzwi tylko gdy drzwi kierowcy są otwarte. Nic nie robiłem jeszcze z włącznikami. Troche to bez sensu bo powinno zapalać oświtlenie bez względu na to które drzwi są otwarte. O co w tym chodzi?

wydaje mi sie ze chodzi tylko o wyczyszczenie tak jak u mnie bo te czujki sa identyczne. dzis zabawie sie w "pogromce mitow" i przeloze przod na tyl i zobaczymy czy objawy wroca.
relacja wkrotce :P

mohinder - 20-02-2013, 21:55

Zdemontowałem włączniki poza tym kierowcy (bo tu działało bez problemów) i rozebrałem i wyczyściłem. Po podłączeniu i zrobieniu poprawnej masy wszystkie włączniki działają jak należy. Brakuje mi jedynie żarówki rurkowej w jednej tylnej lampce. Na stacjach benzynowych nie mają takich. Poszukam w mieście jak będę.
hoody - 21-02-2013, 15:55

U mnie niedawno przestało działać, żarówki , bezpieczniki i wyłączniki w drzwiach ok. Rozebrałem lampkę z przodu ale moja wiedza o przełącznikach jest mocno ograniczona:) Widzę tylko że przełączniki wyglądają na nierozbieralne, chyba, że rozwiercę nity. Jeśli ktoś naprawiał lub wymieniał zepsute przełączniki to będę wdzięczny za podpowiedź
m6riano - 22-02-2013, 13:59

hoody, te włączniki sie racxzej nie psują..ale.
łatwiej ci będzie pożyczyć drugą lampke i podmienić..;-)

Ksiao - 23-02-2013, 21:43

U mnie też zaczęła szwankować ta lampka nad głową i po wyjęciu z auta, sprawdzeniem woltomierzem okazało się, że blaszki złączone nitem blisko żarówki nie mają styku (osad :?: ). Polutowałem te blaszki i z powrotem działa jak nowe :mrgreen: