To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Kto da mniej czyli u kogo jest najzimniej?

tomusn - 20-01-2006, 07:46

meteo.icm.edu.pl
pogoda dla powiatówek

Moominek - 20-01-2006, 08:05

Tak było w czwartek wieczorem:

A tak dzisiaj rano :) Misiek miał problem z rozruchem ale jednak poradził sobie. Akku tak osłabł, że alarm popiskiwał przy rozruchu. Jednak misiek z drugiego kopa załapał ;)

Anonymous - 20-01-2006, 08:24

Wpadłem na bardzo głupi - jak się okazało - pomysł: postanowiłem sprawdzić poziom oleju. Trzeba było zrobić minimalną dolewkę. Efekt: przemarznięte palce.

I tu mały apel do Was: Petyczny olej w tej temperaturze jest nieco rzadszy od galaretki. Aż strach pomyśleć, jak wygląda mineralny. Nie pałujcie swoich Miśków na zimnym silniku, bo to im na pewno nie służy. Niedowiarkom proponuję również przelać trochę oleju...

luk_szc - 20-01-2006, 11:00

U mnie przy -22 zapalił dość raźnie lecz dość dziwnie - najpierw zagadały dwa gary , potem dołączył trzeci i po chwili czwarty i bzyka już normalnie :)
Grześku - 20-01-2006, 15:04

Dziś rano -24, jutro ma być zimniej. Tym razem potwierdze zdjęciem.

Jak ja nie znoszę zimy....

PS - Cari zimy sie nie boi, pali od pierwszego. Ale co musi przy tym przezyc to jej.

Anonymous - 20-01-2006, 15:30

uuuu to u mnie upały
koło Łodzi tylko -15 :mrgreen:
odpukać w puste, na razie cari pali z prawdziwą charyzmą, no ale w garażyku cieplutko ma :D - 10

Cezar - 20-01-2006, 16:15

No nareszcie zaczela sie prawdziwa ZIMA -22 :twisted:
Anonymous - 20-01-2006, 17:01

gregorbu napisał/a:
Petyczny olej w tej temperaturze jest nieco rzadszy od galaretki. Aż strach pomyśleć, jak wygląda mineralny...

Też czytałem takie opisy, więc gdy mój mechanik zasugerował żebym do Laguny zaczął lać mineral to się trochę przeraziłem. Wtedy mrozów nie było, więc zamrażarkę włączyłem na max i wstawiłem na całą noc butelkę Shella diesel 15W40. Zrobiło się tam -25 (sprawdzone dwoma termometrami), a olej wcale nie przypominał galaretki i bez problemu się przelewał, choć gęsty to był. Ciekawe czy po kilku tysiącach kilometrów w silniku też tak wygląda, a jeśli nie, to czy jest gęściejszy, czy rzadszy?

cimon102, Ty masz coś wspólnego z meteorologią? Bo mam głupie pytanie z tej dziedziny....

JCH - 20-01-2006, 18:33

Grześku napisał/a:
Dziś rano -24, jutro ma być zimniej.
...
PS - Cari zimy sie nie boi, pali od pierwszego. Ale co musi przy tym przezyc to jej.

Dolewałeś coś do ON? Czy jeździsz na takim po prostu ze stacji?

piwkotom - 20-01-2006, 19:24

moje cudenko rano wymieklo a bylo tylko -18 :( znaczy sie aku czas wymienic :( aha, przy okazji to kable z hipermarketu to mozna sobie w d**e wsadzic.
Anonymous - 20-01-2006, 19:41

Alek napisał/a:

cimon102, Ty masz coś wspólnego z meteorologią? Bo mam głupie pytanie z tej dziedziny....

Raczej nie,pracuje jako elektroautomatyk w Przedsiebiorstwie Energetyki Cieplnej, u nas temperatura zewnetrzna odgrywa bardzo duza role :)

igi - 20-01-2006, 22:43

Jackie napisał/a:
21:52 Supraśl (pod Białymstokiem, choć ja uważam, że powinno być odwrotnie ;) )
Pozdrawiam

Co ty możesz wiedzieć jak ty ze wsi jesteś ;) . u mnie jest tylko - 26

P.S. Mieszkać w supraslu to moje marzenie

Kofi - 21-01-2006, 10:11

-65 w moim sercu :(
:)
hihi...wygralem?

Rafal_Szczecin - 21-01-2006, 11:34

+ 4 :)

ale i tak jest zimno ;)

Chooper - 21-01-2006, 17:25

naleźliśmy z szefem sposób na mrozy w pracy,. Jako, że przez całyy dzień jestesmy we warsztacie, to najlepiej dogrzewamy sie Sobieskae ;) i piwkami...dzisiaj np. po 3X 50 ml i po trzy piwka. Wczoraj zrobiliśmy pół butelki rumu...fajnie jest, i na pewno termometry oszukują, bo wcale nie jest tak zimno :mrgreen: