Zloty i Spoty - WAŻNE!!!! Zaginęły dwa aparaty Olympus na zlocie
Anonymous - 02-09-2007, 23:09
Ja bym wiedział co z nim zrobić jakby był na wyciągnięcie ręki
TRAWOR76 - 02-09-2007, 23:30
Witam .
Wiecie co dzięki ,poprostu czuje się jak w jednej wielkiej Rodzinie i o to chodzi...
Firebee dla Ciebe specjalne dziękuję nawet jeśli to miałoby nie przynieść efektu to jestem Twoim dłużnikiem.
Myślę że U.S. nie będziemy na razie straszyć, ...jeśli już to sam też tam się wybiorę ...
Firebee - 03-09-2007, 00:32
samo napiasnie przeze mnie jego maila (celowe) juz narazilo jego skrzynke na wszedobylski spam...
Z drugiej stronyjak prosto teraz namierzyc kogos w necie.. trzeba naprawde uwazac co sie zostawia w necie.. wiem ze Pan Wojtek zaglada na fora tuningowe, gdzie ma problemy ze swoim seatem leonem jesli dobrze pamietam.
Kolega ma tez zapewne jakies problemy, bo na forum porad seksu sie zarejestrowal (szkola seksuologiczna czy jakos tak)
przy okazji czy wy-abonenci plusa wiecie, ze kazdy ma dostep do Waszych numerow kom? wystarczy na stronie plusa wpisac imie nazwisko i miasto (wojtek nie ma tel. z plusa, ale tomasz majacy firme w rybniku juz ten telefon w plusie posiada)
wiekszosc ludzi pewnie nie wie, a gdyby wiedzieli pewnie by sobie tego nie zyczyli
biuro numerow ma tez era, ale po zarejestrowaniu sie wiec choc jakies zabezpieczenie..
straszne to wszystko.. a najgorsze, ze takich "śladów" w zyciu nie wyczyscimy..
Pozdr
Firek
saphire - 03-09-2007, 08:30
No i stąd łatwo o kradzież tożsamości - wystarczy nazbierać odpowiednia ilość ciekawych informacji i śladów z sieci o danej osobie a potem to już z górki... W najbardziej policyjnym państwie świata za wielka wodą to jeszcze łatwiej bo tam wszystko w bazach mają nawet twoje oceny ze świadectwa w szkole itp. itd.
Anonymous - 03-09-2007, 11:16
Dużo ludzi robiło zdjęcia przy ognisku, niech każdy przejży dokładnie swoje fotki może ktoś znajdzie kto sie kręcił w tym miejscu.
Anonymous - 03-09-2007, 14:14
Witam wszystkich. Mam wielu dobrych znajomych w kryminalnej to popytam czy mogą coś choćby doradzić w tej sprawie albo dadzą namiary na kogoś kompetentnego z Rybnika. Trzeba mieć nieźle pod sufitem, zeby jechać taki kawałek drogi po to, by komuś coś ukraść,a potem zgrywać wielkiego handlarza.Co do sprawdzenia fotek to sorki,ale nie robiliśmy żadnych przy ognisku.Pozdrawiam Sylwia!
mirc23 - 03-09-2007, 22:44
co macie na mysli mowiac przyjacielska wizyta jezeli chodzi o jakies 4 samochody pelne chlopa i to niemalego to dam rade zalatwic a do Rybnika mam 15 km hehe
Hubeeert - 04-09-2007, 00:12
mirc23 napisał/a: | co macie na mysli mowiac przyjacielska wizyta jezeli chodzi o jakies 4 samochody pelne chlopa i to niemalego to dam rade zalatwic a do Rybnika mam 15 km hehe |
A mi się wydaje, że to był szczeniacki wygłup tego całego shitola.
Niewazne.
Wazniejsze i smutniejsze jest to, że się aparaty nie znalazły....
kasiaa - 07-09-2007, 16:25
Witam,
sama na zlocie wyposażona byłam w aparat i kamerę. Przyznam, że siedząc niedaleko sceny, na początku imprezy, nie pilnowałam ich za bardzo... nawet zostawiałam same na stoliku i ..... nic nie zginęło. Zresztą wychodziłam z założenia, że powinni być tu "sami swoi", więc pewnie nic im się nie stanie. Zaczęłam je pilnować, jak się zaczęło ściemniać.. i z tego co widzę, to dobrze zrobiłam.
Jak zobaczyłam temat zaginięcia aparatów, to zdziwiłam się baaaaarrrrdzo...
Trawor i Firebee.. ja sporo nagrywałam uczestników koło sceny (niestety tylko do zmroku), więc może na coś się przyda to nagranie...? Jest tylko mały problem - dzisiaj wyjeżdżam na urlop, będę 17.09.2007, więc wtedy mogę udostępnić nagranie.
Pozdrawiam
TRAWOR76 - 08-09-2007, 01:58
Hej Wszystkim. Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc ,choć powoli żegnam sie z aparatami ....oby mylnie.
Pozwolę sobie tylko napisać że klientowi napisałem ugodowo ,żeby odeslał aparaty , a tylko mi na tym zależy by je dostać ,nie robić mu problemów.Może naiwnie to brzmi ,ale są tam zdjęcia na których mi z Żoną bardzo zależy .
Niestety wyzwał mnie od róznych i skoro byłem przy ognisku to pilem więc teraz po co pytam go o aparat ...
Pytanie skąd wie klient kto jest kto i robi aluzje...ja się nie pytam wyrywkowo ,nikogo nie śmiem osądzać....sam się przyznał...a jeśli żartuje z mojego bólu to brak mi słów...najchętniej tam pojechałbym!
Jedno co uważam na tę chwilę to jedyny podejrzany.
Kto mi te aparaty odda w ręce chcę powiadomić że NAGRODA 500ZŁ
Moja wina że nie dopilnowałem ,ale czulem sie wśród swoich,a złodziei trzeba tępić!
W tym wypadku zależy mi bardzo na łupie.
Jężeli nic się nie uda pragnę wszystkim złożyć serdeczne podziękowania za okazaną pomoc .
Pozdrawiam .
PS. KASIAA bardzo chętnie przejrzę.Mój mail: gregorc76[małpa]tlen.pl
JCH - 08-09-2007, 08:35
Czegoś nie rozumiem...
Przecież facet nie pojechał na Zlot bo a nuż trafi się, że coś znajdzie - aparaty, dokumenty, pieniądze ..... cokolwiek.
Ktoś w ogóle kojarzy tego Wojtka? Logował się na Forum, pisał jakieś posty? Jeśli decydował się jechać przez pół Polski to wcześniej chyba wymieniał jakąś korespondencję z kimś, zrobił wpłatę za udział w Zlocie. Czy organizatorzy mają jego dane np. z przelewu?
To szczyt chamstwa znaleźć przy ognisku czyjąś własność i tak po prostu przygarnąć sobie
arekp - 08-09-2007, 09:22
Ja bym zglosil to na Policje, gosc odpowiedzial na apel i jesli to glupi zart nalezy mu sie wizyta na komendzie. Tak dla profilaktyki.
Co do samej sytuacji, to to jest wlasnie powod dla ktorego mam mieszane uczucia w zwiazku z naszymi zaproszeniami nowych osob do udzialu na forum. Z jednej strony chcemy aby bylo nas wiecej, aby bylo nam weselej, aby bylo na kogo liczyc ... a ja chcialbym sie czuc bezpiecznie na zlotach. Chcialbym miec pewnosc, ze jesli zostawie otwarte auto w czasie zlotu to zaden z forumowiczow mi niczego nie ukradnie ... podobnie ze wspolnym pokojem z forumowiczami.
A przez ta glupia sytuacje - nie mowiac, ze to ktos z 'naszych', bo rownie dobrze obsluga mogla znalezc i sie nie przyznac - to kolejny zlot bedzie wygladal tak, ze jeden drugiemu na rece bedzie patrzec. I wtedy beda dopiero podzialy na 'starych', ktorych znamy i im ufamy oraz 'nowych', ktorzy chca do nas dolaczyc ale nie wiemy kim oni sa.
Mam wiec ogromna nadzieje, ze sprawa wyjasni sie w ciagu 2-3 miesiecy bo atmosfera na kolejnym zlocie MUSI byc rodzinna.
JCH - 08-09-2007, 13:50
arekp napisał/a: | Ja bym zglosil to na Policje | Też mi się tak wydaje. Tylko jakimi tak naprawdę dysponujemy danymi. Trawor ma pójść na komendę i powiedzieć, iż niejaki Wojtek piszący z adresu wojtek-scheol@wp.pl w Rybniku ukradł mu aparat. Przeszukajcie mu mieszkanie
Bartek - 08-09-2007, 14:04
Sambreman odzyskał swoje fele, które wyszły mu z piwnicy w zimie, dzięki temu, że znalazł je na Alledrogo......
Firebee - 08-09-2007, 15:54
mam oryginal maila moze wyslac go do allegro z prosba o udostepnienie danych?
|
|
|