[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W] Nie wchodzi na obroty
Anonymous - 24-10-2007, 19:49
Czyli wymieniłeś cały moduł zapłonu? Ile dałeś i gdzie. Mój dostał od dwóch dni tej samej czkawki na ciepłym
Anonymous - 24-10-2007, 22:05
Tak i cewkę robiłem cały aparat w Toruniu w Yakuza.
Koszt 420 zł z wysyłką.
Jest ok - zrobiłem już kilka tkm i ok.
kurak80 - 24-10-2010, 21:09
W ciągu trzech ostatnich tygodni miałem dwa razy dziwny przypadek....a mianowicie jak przyspieszałem wskazówka i predkościomierza i obrotomierza staneły w miejscu....taka sytuacja miała miejsce na "czwórce" za pierwszym razem na 3 tys obrotów a poźniej na 4 tys obrotów.....dodam że mam gaz a misiek to V6....za pierwszym razem jechałem juz na oparach gazu i od razu pojechałem go zalać ....przegoniłem go po dotankowaniu i wszystko było ok.....ale ostatnio gazu jeszcze było sporo i ponownie miałem tą sytuacje......co to może byc?.....aha na benzynie nie sprawdzałem czy taka sytuacja ma miejsce....
bieniak - 24-10-2010, 22:24
to zobacz jak sprawa wygląda na benzynie bo jeżeli na benzynie ma moc i przyśpiesza normalnie to .reduktor nie trzyma ciśnienia albo filtry.wiele jest możliwości,ale narazie sprawdź benzynę.i jeszcze powiedz ktora generacja gazu
kurak80 - 25-10-2010, 14:56
Na benzynie śmiga normalnie....dziś jechałem na gazie i ponownie nie przyspieszał...przełączyłem na benzynę i było ok....acha zapomniałem dodać że ponad miesiąc temu jak na postoju przełączałem na gaz to silnik gasł.....zalałem gaz i było ok...instalacja gazowa jest normalna ( Lovato)....nie ma sekwencji...hm...a jak mam sprawdzić która generacja gazu?.....w dokumentach nic nie ma...
bieniak - 25-10-2010, 19:20
no to pewnie masz na sterowniku autronica albo starym stagu. według mnie:
zawalony filtr gazu
reduktor się skończył i nie utrzymuje odpowiedniego ciśnienia gazu
no i jeszcze wysypała Ci się mapa na sterowniku gazu i przy otwarciu przepustnicy silniczek krokowy od gazu nie otwiera się odpowiednio mocno a przez to nie podaje odpowiedniej ilości gazu
rada to jedź do gazownika bo samemu nie zdziałasz zawiele
kurak80 - 25-10-2010, 20:10
mam na Stagu...mam nadzieje że piszesz iż przyczyną może być jedna z wymienionych rzeczy a nie wszystkie na raz!?....jutro zadzwonie do gazownika zobaczymy co powie...jak się skończył reduktor to rozumiem że trzeba nowy kupić?...ale w sumie instlacja byłą zakładana półtora roku temu wiec chyba reduktor powinien być dobry?
bieniak - 25-10-2010, 22:40
no niby powinien wytrzymać 100tys ale nie wiadomo może lipny gaz miałeś zalany.jeżeli półtora roku to stawiam na filtr albo rozwalona mapę
|
|
|