To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] poduszka przednia silnika i poducha przy rozrzadz

Anonymous - 29-02-2008, 14:15

Temat leciwy więc go ruszę pytaniem. Dzisiaj z nudów gapiłem,czyściełem wiecie.... i tak się zastanawiam bo moja przednia poduszka silnika jest chyba do wymiany, chyba poniewaz nie wiem jak powinna wyglądac dobra i niedobra. Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona? U mnie wygląda to tak:

Hugo - 29-02-2008, 17:22

mitutoyo napisał/a:
Czy śruba ta co przechodzi przez środek poduszki powinna być w miarę pośrodku czy może być opuszczona?
Podłączę się pod to pytanie, choć mam Colta, ale z tego co widzę poduszka jest prawie identyczna. A napewno jest identyczny sposób zawieszenia silnika. Poza tym czy taka nieco skruszała guma w poduszce może powodować drgania na wolnych obrotach?
Anonymous - 29-02-2008, 17:54

mitutoyo napisał/a:
U mnie wygląda to tak
a mnie to chyba 3/4 z niej zostalo albo mniej, niemam nawet chwili czasu zeby to ustrojstwo wymienic
krzypolo - 03-03-2008, 22:53

nie wiem czy to dobre ceny ?

ja sie skusiłem ... zprzesyłka 99,60$

http://www.energysuspensi...131902&cat=1299

Anonymous - 03-03-2008, 23:10

mam polidoduchy przednia i tylna z 2g :> wlasnie poliuethanowe energy sunspension :> zdjecia na eclipse net w dziale sprzedam :> zoabcz ze 1 podobna ;> oddam stosunkowo tani :P
Anonymous - 04-03-2008, 15:53

Prwade mówiac to wyslalem ze wymienia sie poduche z całym korpusem a nie same wkladki :oops: . CHetnie bym sie upewnil czy spasują obie do mojego modelu i czy w miare sprawnie mozna wymienić tylną poduchę??
Anonymous - 04-03-2008, 16:28

te poduchy poli to sa wkaldy usztywniajace czy jakos tak :) zreszta mitutoyo, masz PMa ;)
Sz@kal - 04-03-2008, 23:08

A które poduchy lepiej wymienić na poli? Lewa/prawa czy tył/przód ? Bo wiem ,że na przedniej silnik "opiera się" tylko przy hamowaniu silnikiem i cofaniu :doubt:
Iushiban - 13-07-2010, 23:37

jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie.
pirondo - 14-07-2010, 11:40

Iushiban napisał/a:
jak sprawdzić czy poduszka jest zuzyta i która, przy duzym obciążeniu silnika słychac jakby drganie- mechanior już kiedyś mi szeptał że ponoć prawa poduszka jest do wymiany stąd moje pytanie.

ja ostatnio wymieniałem tylnią i przednią ,koszt nowej poduszki to ok.100zł a używaną na allegro czy w jakiś sklepach z częsciami bardzo cieżko znaleść. Za koszt wymiany dwóch poduszek zapłaciłem 100zł niewiem czy to duzo czy mało. U mnie złużyte poduszki objawiały sie tak że przy zmianie biegu i dodaniu gazu nie wchodził płynnie w obroty tylko było uderzenie .

Iushiban - 14-07-2010, 23:35

ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby...
Maretzky85 - 14-07-2010, 23:49

Ktoś wie może czy w Polsce da się kupić te wkłady poliuretanowe ?
pirondo - 15-07-2010, 15:00

Iushiban napisał/a:
ok a jak to sprawdzić żeby wiedziec że to na bank poduszka? słyszałem że niektórzy sprawdzaja w dwie osoby tzn. jedna za kierownica wbija bieg + ręczny i delikatnie puszcza sprzęgło, druga osoba patrzy czy sa gdzieś drania lub nadmierny ruch na poduszkach i których... ale do tego chyba trzeba bardziej obeznanej osoby...

jak ja byłem u mechanika to własnie tak kazał mi zrobić. Ja dodawałem gazu z wrzuconym biegiem i z recznym i tak jak napisałes popuszczałem gaz dodawałem a on przyglądał sie pracy tych poduszek.Napewno musi to być osoba obeznana bo sam jakbym tam zaglądał to pewnie bym dokładnie nie zdiagnozował :P

Kazber - 15-07-2010, 18:40

Iushiban napisał/a:

w zasadzie można też wizualnie obejrzeć jak wygląda ta poduszka, jeżeli jest konkretnie pęknięta to wiadomo, że do wymiany

Iushiban - 21-07-2010, 16:54

Zamówiłem juz sobie tą poduszke- niestety używaną. Gostek jednak przysłał mi nie tą co trzba i nadal próbuje robić mnie w balona. Za niedługo sie wkurze i mu sie odechce igrania.
Maretzky85 cos pisał o wkładach- moje pytanie czy mozna gdzieś kupic sam ten wkład gumowy. Na allegro sa np. do eclipse 2G to jest ten sam wymiar? bedzie pasować?