Problemy techniczne - Wolne wycieraczki, niedziałające el. lusterka
Anonymous - 05-09-2007, 20:44
Ok, jutro się tym zajmę. Ale bardziej niż te lusterka wkurza mnie brak podświetlenia wskaźników :/ Nie mogę jeździć nocą. A czy gdyby był za to odpowiedzialny bezpiecznik to wskaźniki przypadkiem nie przestały by działać?
[ Dodano: 06-09-2007, 18:37 ]
No i dupa. Siedziałem nad tym kilka godzin i nic. Bezpieczniki są ok na 100%, wszystko cacy, a wskaźniki jak się nie podświetlały tak się nie podświetlają. Lusterka też nie działają... i co ja mam robić?
Wie ktoś ile za zrobienie tych dwóch rzeczy zapłacę u elektromechanika?
Anonymous - 15-09-2007, 17:23
bez podświetlenia tez się da jezdzić Kupel tak jeździ, a jak mu się wydaje ze za szybko jedzie, to se zapalniczka świeci
Anonymous - 15-09-2007, 17:28
rafamalk napisał/a: | Wie ktoś ile za zrobienie tych dwóch rzeczy zapłacę u elektromechanika? |
Podjedź do jakiegoś i zapytaj - mi i tak się wydaje że to mała usterka, żeby ją zdiagnozować trzeba wszytsko po kolei sprawdzić. Może przy zamianie bezpieczników spaliłeś wszystkie żarówki - kto wie...
wichura1 - 18-09-2007, 13:15
Centralny zamek ci działa i oświetlenie kabiny? U mnie przy takim problemie nie działały ,dorzuciłem brakujący + z innego miejsca i śmiga.
Anonymous - 21-09-2007, 14:18
Działa już wszystko co elektryczne w moim Colcie oprócz podświetlania. Nawet rzeczy, które są z podświetleniem na jednym bezpieczniku.
Wiem też już dlaczego nie działały elektryczne lusterka. Brat obejrzał dwa przyciski (działający i nie) i stwierdził, że ten niedziałający jest źle złożony także teraz zostałem z dwoma przyciskami.
Jak by ktoś potrzebował to mogę odstąpić za koszt wysyłki.
Teraz tylko jeszcze się głowię co z tym podświetleniem. Jakieś pomysły co sprawdzić?
Anonymous - 25-09-2007, 09:40
rafamalk napisał/a: | Brat obejrzał dwa przyciski (działający i nie) i stwierdził, że ten niedziałający jest źle złożony także teraz zostałem z dwoma przyciskami. |
Przycisk się pali w środku ściezka. Raczej jest nierozbieralny. Już kilka takich awarii namierzyłem. Sam w swoim lanceku miałem ten sam problem. Odnośńie podświetlenia to wyjmij licznik, z tyłu masz żaróweczki i sprawdź czy są sprawne i czy działają. Tam także wchodzą kostki i sprawdź czy jest prąd na ścieżkach od podświetlenia. Jest z tym trochę dłubania, ale się da. Ja narazie nie mam w Olsztynie wolnych mocy przeorbowych (dom, kobieta itp.). Chyba że do wawki przyjedziesz tu każde popołudnie mam wolne
Anonymous - 25-09-2007, 11:43
Przycisk po poprawnym złożeniu jest ok, działają obydwa.
|
|
|