[96-02]Lancer CK0 - MITSUBISHI LANCER GLXI 97 R
Hubeeert - 09-09-2007, 22:57
dm17, na przykład w Japonii.
Anonymous - 09-09-2007, 23:26
Cytat: | dm17, na przykład w Japonii |
Zgadza sie ale wątpię że ktoś z forum będzie takowego posiadał
Hubeeert - 09-09-2007, 23:26
dm17 napisał/a: | Cytat: | dm17, na przykład w Japonii |
Zgadza sie ale wątpię że ktoś z forum będzie takowego posiadał |
I tu się mylisz . Co najmniej jeden forumowicz w UK ma takiego.
Anonymous - 09-09-2007, 23:28
Oki zwracam honor..........
Anonymous - 10-09-2007, 18:36
Ludzka rzecz pomylić się
Przecież nikt nie ma do nikogo pretensji, nie?
Pozdr.
rydzu25 - 10-09-2007, 20:31
hej
chłopaki nie kłućcie sięale ja tez nie spotkałem się w sedanie jeszcze z wiekszym silnikiem jak 1,3 w roczniku 97 w innym roczniku to owszem
marcin73 - 11-11-2008, 09:26
Witam wszystkich.
Jestem nowy i niniejszym składam powitanie.
Posiadam Lancera z silnikiem 1.6 glxi z 98 r. kombi i mam problem taki sam jak opisany w piewszym poście tego wątku. Mam odłączony ABS. Podczas właczania stacyjki inspekcja wogóle nie zgłasza ABS-u i żadna kontrolka nie zapala sie. Tak samo w czasie hamowania wogóle nie uaktywnia się ABS. Tym czasem auto posiada wszystkie elememty ABS takie jak pompa, czujniki , bezpiecznik. Nie wiem jak go ponownie podłączyć. Czy ktos ma doświadczenie w tym zakresie?... może autor tematu?
Anonymous - 11-11-2008, 22:15
Witam wszystkich .Czy ktos moze mi powiedziec jak sprawdzic poziom oleju w skrzyni lancer 1,3 96 r i czy wymienic olej ewentualnie dolac .nie mam pojecia . A moze ktos z was miał problem z tym ze auto pali bez problemu a za piec minut stop rozrusznik kreci a on nic ,tylko paliwo az po tłumniku leciu.
Spychacz - 12-11-2008, 20:39
ja niedawno kupiłem Lancera sprowadzonego z Niemiec rocznik 1997 (30 grudnia 1997) sedan.
Wymieniłem w nim rozrząd (pasek + napinacz - poprzednik wymienił tylko pasek...), olej w silniku, skrzyni biegów, sprzęgle, kable WN, świece (jeszcze były fabryczne), wszystkie filtry oraz przepaloną żarówkę cofania i oświetlenia tablicy rejestracyjnej i odetkano mi prawy spryskiwacz szyby . Autko pięknie śmiga, silnik działa cichutko ogólnie super - nic innego nie chcę Wszystkie podświetlenia tablicy oraz przełączników działąją ale stacyjki podświetlanej nie mam zresztą ona chyba nie jest podświetlana?
Podczas odpalania silnika zapalają mi się kontrolki ABS, silnika (check engine) oraz SRS a później (tak jak w instrukcji podają) po kilku sekundach gasną czyli wszystko ok.
Jedyna rzecz jaką muszę jeszcze zrobić to kupić pompę wspomagania (używkę) bo zauważono wyciek (tylko nie wiem czy od wersji 1.6 będzie pasowała bo mam 1.3 zresztą pisałem o tym na forum) ale to nic pilnego.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Mitsubishi -rozumiem, że kontrolka ABS zapala się podczas uruchamiania silnika - potem gaśnie - zapala się ponownie ale tylko ewentualnie podczas kiedy ABS zadziała czyli koła tracą przyczepność tak? bo nie miałem okazji tego sprawdzić.
odnośnie postu wyżej - ja bym nie dolewał oleju tylko wymienił go w całości ponieważ jeśli nie wiesz kiedy i jakiego oleju użyto może dojść to tzw. rozwarstwienia oleju i uszkodzenia skrzyni biegów.
Anonymous - 12-11-2008, 21:42
masz racje wiesz moze jak wymienic (gdziejest spust i wlew)ten olej i jaki i ile go wlac
Spychacz - 12-11-2008, 22:59
zleciłem to mechanikowi ale tutaj masz manuala odnośnie kontroli i wymiany oleju w Lancerze
Kontrola oleju w skrzyni biegów Lancer
wg powyższego poziom oleju "pod dolną krawędź otworu"
Pozdrawiam
Anonymous - 12-11-2008, 23:31
dzieki wielkie .jutro postaram sie to rozpracowac .bo dzis juz troche pozno .moze wiesz cos na temat problemow z odpalaniem (zalewa silnik).jeszcze raz dzieki za pomoc
marcin73 - 20-11-2008, 19:06
Byłem na diagnostyce i gościu stwierdził, że niesprawny jest modulator ABS. Czy ktos wie gdzie dokładnie jest i jak wygląda tem modulator w Mitsu, który posiadam (vide kilka postów wżej). Jak kto wie to prosze o dopowiedź.
|
|
|