To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Zloty i Spoty - VI Zlot Mitsumaniaków Grudziądz 2008 !

karolgt - 07-09-2007, 23:35

JACA_1978 napisał/a:
moze wiecej konkurencji zrecznosciowych takich jak jazda tylem typu parkowanie slalom jazda z pilka na masce zeby cos "frajdowego"bylo czas na czas auta podzielic wg wielkosci na grupy np colty lancery galanty itp tylko do tego jakis plac i zabawa chyba murowana co wy na to ??

ja bym jeszcze dorzucił to co bylo w tym roku czyli przeciaganie samochdu liną. Tylko nie colta, bo jest po prostu zbyt lekki i wtedy wyniki sa niemiarodajne :P każdy sie albo potknie, albo poślizgnie itd. A z takim L200 moglo by byc ciekawiej :twisted:

LordWolf - 08-09-2007, 01:06

akbi napisał/a:
Ja podsunę pomysł KarolaGT, który również uważam za ciekawy i nawet dość pomocny dla osób, które będą pierwszy czy nawet drugi raz na Zlocie.

Mowa tu o zrobieniu krótkiego przedstawienia najbardziej znanych z forum "osobników" ...wystarczyłoby przejść przed mikrofonem i wypowiedzieć swój nick i ew (w przypadku Administratorów/Moderatorów) powiedzenie jakiego działu jest się Moderatorem.

Nie wiem Patryk jak to szykujesz w Grudziądzu ... ale mi się bardzo podobają Mitsumaniakowe konwoje :D

Jestem za!! 8)

W Strykowie byłem pierwszy raz na zlocie i niebardzo wiedziałem co, kto i jak :biggrin:

Anonymous - 08-09-2007, 09:30

No i oczywiście nie można zapomnieć o naszych milusińskich i atrakcjach dla nich :wink:
Anonymous - 08-09-2007, 10:11

Firebee napisał/a:
zrobienie krótkiego przedstawienia najbardziej znanych z forum "osobników"

Nie tylko znanych ale wszystkich zarejstrowanych na forum.
JACA_1978 napisał/a:
moze wiecej konkurencji zrecznosciowych takich jak jazda tylem typu parkowanie slalom jazda z pilka na masce zeby cos "frajdowego"bylo czas na czas auta podzielic wg wielkosci na grupy np colty lancery galanty itp tylko do tego jakis plac i zabawa chyba murowana

Może jeszcze przyczepić na środku przedniego zderzaka sznurek z wszącym ołówkiem lub długopisem. Zadanem jest podjechać przodem jak najbliżej narysowanego kółka na ziemii, żeby wycelować tym ołówkiem w środek okręgu. Kółko ewentualnie zrobić w kregi i każdy krąg punktowany od największego do najmiejszego. Coś w kształcie tarczy.
slo_mo napisał/a:
No i oczywiście nie można zapomnieć o naszych milusińskich i atrakcjach dla nich

Myślę że przydało by śię miejsce ogrodzone dla naszych milusińskich i oczywiście opieka. Chodzi o to że ten basen w Strykowie był niebezpieczny. Jakiś maluch jak by tam wpadł to by była tragedia. A o mały włos nie wpadł tam syn morasia na zlocie. Dobrze by było aby w Grudziądzu nie było taki niebezpiecznych miejsc.
Firciu to nie koncert życzeń, ale to naprawde ten basen w Strykowie był niebezpieczny dla maluchów którzy już jakos poruszają się na swych nogach.

Firebee - 08-09-2007, 10:13

w miejscu na przyszloroczny zlot (po Realu) nie ma basenu:P

co do konkurencji, prosze o konkretne propozycje i dopisywanie wg listy czyli
1
2
3

pozwoli mi to na uporzadkowanie i sprawdzenie mozliwosci zrobienia konkurencji w terenie

pozdr

krzypolo - 08-09-2007, 12:32

Firebee napisał/a:

co do konkurencji, prosze o konkretne propozycje i dopisywanie wg listy czyli
1
2
3

1. Parkowanie między pachołkami z zasłoniętymi oczyma z pilotem ( żona lub inna kobieta jako pilot :p ) oczywiście na czas
2
3

JCH - 08-09-2007, 13:55

1. Slalom miedzy pachołkami na czas ale nie na prędkość czyli trzeba jakoś utrudnić np. piłeczka na jakimś talerzu i ma nie wypaść przy skrętach.
2. Parkowanie samochodu tyłem. W Morsku parkowanie Canterem było całkiem fajną atrakcją

Firebee - 08-09-2007, 15:56

podpowiem może, ze tym razem konkurencje beda sie odbywaly na utwardzonym trawiastym gruncie, nie na asfalcie ani kostce.

1. Slalom miedzy pachołkami na czas ale nie na prędkość czyli trzeba jakoś utrudnić np. piłeczka na jakimś talerzu i ma nie wypaść przy skrętach.
2. Parkowanie samochodu tyłem. W Morsku parkowanie Canterem było całkiem fajną atrakcją
3. ciągnięcie auta liną holowniczą

p.s. oprocz tych bedzie tona wieczornych konkurencji, ale wyjawic Wam ich nie moge:) bo to niespodziewajka jest

STRUSIU - 09-09-2007, 11:52

A może by tak jakiś przejazd na orientację (Grudziądz-okolice) z punktami kontrolnymi ?
akbi - 10-09-2007, 09:21

Firebee napisał/a:
Olimpii moze nie.. ale żużlowym?:)

a dalej tam rośnie wielki Dąb na drugim łuku???

Borecki napisał/a:
Super OS

Dla pozostałych chętnych krótka informacja ... jakieś 150m od stadionu jest cmentarz :badgrin:

...nie mniej jednak jak coś to się przyłączam do wszelkich "zabaw" na tym stadionie :D :finga:

Grześku - 10-09-2007, 10:19

Obowiązkowo paintball !
W tym roku nie udało mi się strzelić Matejce w plecy ;)

Coś ściśle związanego z samochodami, parkowanie z zamkniętymi oczami, parkowanie na linijkę, slalom z jajkiem na talerzu na masce, etc
Może wreszcie zaległy mecz piłki nożnej...

Aha, sobotnia część oficjalna powinna umożliwić pełne poznanie się Mitsumaniaków ze sobą i ze swoimi autkami na jakimś dużym parkingu, czyli jakieś 4-5h zanim pojedziemy kolumną lub czymś podobnym na miejsce zakwaterowania.

igi - 10-09-2007, 10:19

Firebee napisał/a:
- zrobienie krótkiego przedstawienia najbardziej znanych z forum "osobników" ...wystarczyłoby przejść przed mikrofonem i wypowiedzieć swój nick i ew (w przypadku Administratorów/Moderatorów) powiedzenie jakiego działu jest się Moderatorem.

To bym sobie darował.

Kto będzie decydował kto jest znany a kto nie :?:
Wystarczy że długi- admin faszysta :lol: :wink: :D powie kilka słów :P o ile będzie 8)

turek61 - 10-09-2007, 17:06

Witam...
Dobrze, że z takim wyprzedzeniem planujecie przyszłoroczny zlot.W tym roku nie mogłem przyjechać gdyż w pracy do końca października muszę zaplanować termin urlopu.
Niestety był to lipiec.Proszę więc organizatorów (w miarę możliwości) o jak najszybsze ustalenie terminu (oczywiście przybliżonego) np. która dekada sierpnia.
Planowałem po raz kolejny wypoczynek w Borach Tucholskich więc byłoby blisko.
Wcześniejsza informacja na pewno jest potrzebna nie tylko mojej skromnej osobie.

Chooper - 10-09-2007, 18:58

turek61 napisał/a:
Niestety był to lipiec.Proszę więc organizatorów (w miarę możliwości) o jak najszybsze ustalenie terminu (oczywiście przybliżonego) np. która dekada sierpnia.

jakbyś wnikliwiej interesował się tradycjami zlotowymi, to już byś wiedział, że tradycją jest, że zlot odbywa się w ostatni weekend sierpnia :)

Firebee - 07-10-2007, 08:54

przypominam, ze temat nie powstał po to, by dyskutować, gdzie ma być zlot, a:

Firek na pierwszej stronie napisał/a:

"wpisujcie prosze na podstawie swoich dotychczasowych doświadczeń co poprawić i zmienić by nasz kolejny zlot był lepszy od poprzednich.. "

pozdrowka