Carisma - FAQ - [Carisma] FAQ Demontaż konsoli - wymiana żarówek Carisma fot
loki7777 - 26-08-2008, 07:49
Uzyj lyzki do tortow
To moze ja napisze dokladniej co i jak z ta lyzka. Od gory ladnie ci odchodzi, nastepnie od prawej strony przejezdzaj lyzka w kierunku srodka, powinien zacisk puscic, potem zrob to samo z lewej strony.
siwek - 26-08-2008, 08:00
damiano, musisz mocniej pociągnąć i popodkładaj sobie coś w różnych miejscach i popodwadzaj konsole z każdej strony. Też nie mogłem jej wyciągnąć aż wreszcie się udało, ale wyciągnąłem ją na jakieć 2 cm i dalej nie chce iść a nie widzi żadnych zaczepów....
Anonymous - 26-08-2008, 22:04
dzięki za porady! Może już jutro w wolnej chwili ponowię próbę wyciągnięcia konsoli... O rezultatach dam znać
Pozdrawiam!
[ Dodano: 29-08-2008, 20:06 ]
no i próbowałem dziś wyciągnąć konsolę z zegarkiem, ale nie udało mi się... Podważałem z każdej możliwej strony, podkładałem monety, małe śrubokręty, próbowałem obracać monetą i nic... Trzyma jak diabli! Może jest przyklejona...?? Nie chcę robić nic na siłę, ale próbowałem delikatnie, próbowałem mocniej podważyć, pociągnąć, wyszarpać i echo... Na razie poddałem się - nie chcę zniszczyć konsoli, ale chcę mieć świecący zegarek (taki drobiazg, a jednak drażni ). Może spróbuję innym razem...ehhhhh...
selerson - 28-09-2008, 17:51
Czy zamiast zwykłych żaróweczek w5w mogą być diodowe
loki7777 - 28-09-2008, 18:02
Moga ja mam i zapewne jeszcze kilka osob tez:) Polecam dyfuzyjne- 180* - punktowe raczej odpadaja.
Anonymous - 28-09-2008, 23:40
czy zegar na górze konsoli powinien byc podświetlany??
Anonymous - 29-09-2008, 08:41
MoLi_TRN napisał/a: | czy zegar na górze konsoli powinien byc podświetlany?? |
Tak. Jeśli nie świeci to pewnie żarówka spalona...
Anonymous - 29-09-2008, 08:52
A żaróweczka tam lubi się dość często przepalać
Dziś będę ja wymieniać drugi raz.
pajczer - 29-09-2008, 08:54
MoLi_TRN napisał/a: | czy zegar na górze konsoli powinien byc podświetlany?? |
Sprawdź ewentualnie jeszcze czy działa Ci zapalniczka. Mi ostatnio zgasł zegarek i okazało się, że bezpiecznik poleciał. Zapalniczka i zegarek są na jednym bezpieczniku.
Anonymous - 29-09-2008, 14:06
A to wszystko jasne zapalniczka też nie działa.
Bezpiecznik od tego jest przy kierownicy jak ja nie lubię miejsca i dostępu do nich
Anonymous - 04-10-2008, 14:51
dzieki chłopaki, zapalniczka działa wiec to napewno Zarówka, zegarek mozna wymontowac bez zdejmowania konsoli??
DarVip - 04-10-2008, 15:10
Witam! Jestem po wymianie radia i histori z tym zwazanych.Jednym slowem dwa dni dlubania ale dziala radio i to co zgaslo/osw.zegarow ,klawiszy klimy , zapalniczki ,popielniczki tablicy rej i lewych swiatel/Koszmar!!! Jednak nie moge znalezc dlaczego nie swieca ni przyciski od wlaczania ogrzewania foteli oraz central zamka /te na desce miedzy siedzeniami/ moze ktos mi pomoze bo pomalu trace cierpliwosc/choc to bardzo wskazane/ pozdrawiam i dziekuje
Anonymous - 04-10-2008, 16:48
zegar juz jest podswietlony tylko czy u wszystkich jest tak ze ten zegar podświetla sie juz przy przekręceniu kluczyka o jeden stopien?
Anonymous - 04-10-2008, 19:55
MoLi_TRN napisał/a: | zegar juz jest podswietlony tylko czy u wszystkich jest tak ze ten zegar podświetla sie juz przy przekręceniu kluczyka o jeden stopien? |
mi właśnie padło podświetlanie zegarka, możesz napisać jaka tam żarowka powinna być?
padly mi też oba postoje z przodu, troszkę to dziwne (tam jakie maja być świecidelka?)
DarVip - 05-10-2008, 13:10
MoLi_TRN napisał/a: | zegar juz jest podswietlony tylko czy u wszystkich jest tak ze ten zegar podświetla sie juz przy przekręceniu kluczyka o jeden stopien? |
Tak w mojej Cari GDI 1.8 wersja szwedzka tak jest. zegary swieca po przekreceniu kluczyka i swiatla sie wlaczaja. nie sposob zapomniec
|
|
|