To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Chlapacze do Space Stara

Moominek - 22-09-2007, 23:23

arek 69 napisał/a:
Ja Miałem chlapacze i urwalem na kraweznikach

5 lat z chlapaczami i tylnymi kołami zjeżdżam z premedytacją ;) ni w ząb nie chcą chrobotnąć, przód a i owszem robi to z szczególną złośliwością ;)

Anonymous - 28-09-2007, 09:44

Chlapać na tylną szybę będzie tak jak chlapało bez nich. Moim zdaniem przednie maja większe znaczenie - progi i drzwi sa chronione przed kamieniami, piaskiem i błotem.Kupiłem oryginały na allegro za jakieś 250 - 300 cały komplet. Montaż zajął mi 0,5 godziny - nawet kół nie trzeba zdejmować. Moim zdaniem z chapaczmi wygląda fajniej.
lucxxx - 16-05-2011, 10:18

Chciałem trochę odświeżyć temat bo zapragnąłem wyposażyć mojego misia w chlapacze. Znalazłem na Allegro takie cudeńka:
1.http://moto.allegro.pl/ch...1602464915.html
2. http://moto.allegro.pl/ch...1605794394.html
Czy waszym zdaniem któreś z nich będą pasować do auta z nakładkami na progach? Podejrzewam że te nieorginalne będą odstawać, a co do oryginałów nie mam pojęcia

franek333 - 16-05-2011, 18:43

Witam!

Też mam zamiar przed zimą uzbroić swego ssa w chlapacze. Miałem namiar na gościa na allegro co robi dywaniki korytkowe i chlapacze, a w zestawie byłoby taniej. niestety aukcja wygasła i nie widzę po nim śladu. Może dlatego że wiosną spada zakup takich rzeczy. Obecnie znalazłem takie http://sklepy.allegro.pl/...1582035137.html

i wyglądają solidnie i nie mają takiego połysku jak na drugiej aukcji (tej od Galanta)

Pozdr 8)

macos - 27-05-2011, 20:44

Moje zdanie jest takie,kupiłem chlapacze które miały pasować do Space Stara i absolutnie odradzam kupowania takich zamienników,koszt to 45,- pln, plus przesyłka.Chlapacze oczywiście zupełnie nie pasują , trzeba je obcinać,przycinać jednym słowem kombinować szczególnie z przodu ze względu na specyficzne wyprofilowane progi. Po założeniu wygląda to ,delikatnie mówiąc bardzo nie estetycznie mimo że przyłożyłem się do tego,łącznie ze ściągnięciem kół.
W eksploatacji widać naprawdę poprawę,bok auta jak również dół tylnego zderzaka są w miarę czyste,wcześniej było wszystko ochlapane nie miłosiernie,szczególnie jeśli musiałem wjechać na teren budowy po deszczu.
Już się dowiedziałem ,w ASO oryginały kosztują 126,74 zl brutto na jedną oś.
Na przód są również do modeli które są wyposażone w listwy progowe w takiej samej cenie. W przyszłym miesiącu takie właśnie kupie.
Pozdr.

RaVciO - 29-05-2011, 21:07

franek333 napisał/a:
Witam!

Też mam zamiar przed zimą uzbroić swego ssa w chlapacze. Miałem namiar na gościa na allegro co robi dywaniki korytkowe i chlapacze, a w zestawie byłoby taniej. niestety aukcja wygasła i nie widzę po nim śladu. Może dlatego że wiosną spada zakup takich rzeczy. Obecnie znalazłem takie http://sklepy.allegro.pl/...1582035137.html

i wyglądają solidnie i nie mają takiego połysku jak na drugiej aukcji (tej od Galanta)

Pozdr 8)

To nie są chlapacze w żadnym (choćby minimalnym) stopniu przystosowane do Mitsubishi czy innego auta (na większości aukcji ludzie sprzedają te same chlapacze, tylko w tytule zmieniają markę auta, żeby więcej klientów złapać). Kupiłem kiedyś coś takiego do Clio i średnio pasowało (z tyłu jeszcze było w miarę ok, ale trzeba docinać kombinować itd. Jeśli jednak kupisz i zamontujesz to wklej fotki, może akurat do Spejsika będą ok :-)

[ Dodano: 02-10-2011, 15:13 ]
macos napisał/a:
Moje zdanie jest takie,kupiłem chlapacze które miały pasować do Space Stara i absolutnie odradzam kupowania takich zamienników,koszt to 45,- pln, plus przesyłka.Chlapacze oczywiście zupełnie nie pasują , trzeba je obcinać,przycinać jednym słowem kombinować szczególnie z przodu ze względu na specyficzne wyprofilowane progi. Po założeniu wygląda to ,delikatnie mówiąc bardzo nie estetycznie mimo że przyłożyłem się do tego,łącznie ze ściągnięciem kół.
W eksploatacji widać naprawdę poprawę,bok auta jak również dół tylnego zderzaka są w miarę czyste,wcześniej było wszystko ochlapane nie miłosiernie,szczególnie jeśli musiałem wjechać na teren budowy po deszczu.
Już się dowiedziałem ,w ASO oryginały kosztują 126,74 zl brutto na jedną oś.
Na przód są również do modeli które są wyposażone w listwy progowe w takiej samej cenie. W przyszłym miesiącu takie właśnie kupie.
Pozdr.

Kupiłeś w końcu te oryginalne chlapacze na przód? Możesz wrzucić fotki jak to wygląda i w jaki sposób są montowane?