Nasze Miśki - Moje samochody
Anonymous - 30-01-2006, 17:14
A wez idz mi z ta Zastava. Tylko stoi i zawadza. Poprzednia ponad rok sprzedawalem, ale sie jakos udalo. Mam nadzieje ze tym razem tez przyjdzie glupi i kupi
Krzyzak prawda pisalismy wiele, ale zadnej stronki o trampkach i temu podobnych nie mialem Jedyna moja stronka byla stronka NKM, ale do niej wszystcy sie dokladali. Gdyby nie to, ze wyszlo jak wyszlo to nadal by byla, bo podobno bylo tam calkiem sporo przydatnych informacji
cimon102, a pamietasz jak chcialem Ci ja sprzedac
Matejko, to miala byc tajemnica
Matejko - 30-01-2006, 17:23
bartek_nkm napisał/a: | Matejko, to miala byc tajemnica |
a tam moze jakis hobbysta sie trafi
Anonymous - 30-01-2006, 21:41
W tym przypadku predzej bedzie to zlomiarz niz hobbysta (chyba ze zlomiarz-hobbysta)
Krzyzak - 31-01-2006, 09:56
bartek_nkm napisał/a: | A wez idz mi z ta Zastava. Tylko stoi i zawadza. |
No zastavia pół podwórka
Bartek - pomyliło mi się - myślałem, że miałeś trampka a nie zastavę. A strona to oczywiście o Misiach była - nigdzie nie napisałem, że o trampku.
Anonymous - 26-03-2006, 17:14
Wczoraj nareszczie udalo mnie sie odstawic autko do blacharza. Czas pracy ocenil na 2 tygodnie.
Blacharz: Kiedy chcialbys go odebrac?
Ja: No tak pod koniec sierpnia jest zlot...
B: Powinienem sie wyrobic....
B: Ale mowisz o tym roku?
J: Tak
B: hmmmm...
Robione beda:
- wgniecony tylny blotnik i blachy pod lewa tylna lampa,
- wymieniany pas tylny,
- wymieniane koncowki przednich blotnikow,
- prostowany i malowany pas przedni,
- wyciagane progi (jeden byl juz wgnieciony jak kupilem, drugi to niestety moje dzielo ),
- zalatana dziura przez ktora leciala mi woda do bagaznika (poprzedni blacharz nie zalatal),
- czyszczenie i konserwacja nadkoli, nowy baranek,
- polerka calego lakieru i kilka malych zaprawek i usuniecie kilku rys,
- otwory przepustowe z slupka do drzwi (do przewodow, bo nie mialem )
- lusterka pod kolor nadwozia
Jak tylko odbiore to zamontuje to, co juz na niego czeka:
- felgi aluminiowe ENZO CUP 14" na nowych oponach YOKOHAMA S306 175/65,
- zestaw lusterek elektrycznych,
- rozbudowana instalacja elektryczna o kilka bajerkow,
- zestaw szyb elektrycznych,
- fabryczne "spoilery" na progi i pas przedni,
- wlacznik wycieraczek z regulowanym czasem pauzy,
- biale kierunki juz zalozylem ,
- konsola ze schowkiem,
- tylna sciana schowka z dodatkowym schowiem,
- schowek na okulary mocowany do syfitu.
Poszukuje jeszcze i mam problem ze znalezieniem gornego spoilera tylnej klapy, wiec jesli ktos ma namiar na cos takiego to prosze o kontakt!
Do wymiany nadal:
- oba tłumiki,
- akumulator (o wiekszej pojemnosci),
- przeguby zewnetrzne,
- amortyzatory tylne.
Jak sie uda to dywaniki welurowe i pokrowce na siedzenia i to by bylo WSZYSTKO co bede mu dokladal.
Kampi - 04-04-2006, 13:52
No to mamy kolejnego COLTMANIAKA
Pozdrawiam. Kampi.
Anonymous - 04-04-2006, 18:40
Pod koniec tego tygodnia Miś wyjedzie z lakierni. Dzis dostalem spoiler
[ Added: 15-04-2006, 20:07 ]
No to tak jak planowalem 8.04 Mis opuscil miejsce, w ktorym spedzil 2 tygodnie i wrocil do mnie.
Efekt koncowy (jeszcze przed praniem wnetrza, ale juz na aluskach )
bartek_nkm napisał/a: | Na wiosnę planuję zakup:
- 14 felg aluminiowych JUZ MAM
- dobrych opon letnich JUZ MAM
- włącznika wycieraczek z regulowaną pauzą
- podstawki pod lewa nogę JUZ MAM
- dywaników
- pokrowców na siedzenia
- może bardzo delikatnie przyciemnię wszystkie szyby
- elektryczne i podgrzewane lusterka JUZ MAM
- elektryczne szyby JUZ MAM
- spoiler na tylna klapę JUZ MAM
- nakładki na przedni pas i na progi JUZ MAM
- tłumika, przegubów i krzyżaka
- jako opcja zakup wspomagania kierownicy |
Do pelni szczescia zostalo niewiele... Kolejny na liscie odkresle tlumik.
Doszla jeszcze konsola srodkowa ze schowkiem (pod lokciem) i tylna sciana schowka z dodatkowym schowkiem Do tego niebieskie podswietlanie wszystkiego, co bylo podswietlanie na zielono + podswietlenie popielniczki z tylu (ja nie pale, ale zeby byl komplet )
Anonymous - 23-05-2006, 22:59
Jeśli masz plan kupić wspomaganie polecam skontaktować się z tym allegrowiczem, ma on kompletne wpomaganie brak tylko 1 weża który można dorobić a co najważniejsze komplet 150 zł, sam miałem chęć ale narazie stać mnie było tylko na licznik z obrotami http://www.allegro.pl/ite...cer_zegary.html
Anonymous - 23-05-2006, 23:23
Bartek - tak powiększyłem sobie zdjęcie Twojego Misia i coś zwróciło moja uwagę: opony nie są przypadkiem założone nie na tę stronę? Zewnętrzne lamele wyglądają, jakby miały odprowadzać wodę do środka opony. Może się mylę..
josie - 24-05-2006, 00:03
Yokohamy S306 nie są chyba kierunkowe...
P.S
Bartek, ile dałeś za tylny zderzak, bo mój ma ała i szukam używki...
Anonymous - 24-05-2006, 08:49
josie potrzebujesz zderzak do amerykańskiej wersji?
Anonymous - 11-06-2006, 20:56
Wulkanizator u którego zakładałem opony twierdzi, że wszystko jest ok, wiec chyba tak jest
Cena wspomagania bardzo kusząca, ale najpierw ważniejsze sprawy
Odnośnie tylnego zderzaka to zakupiłem go za kwotę złotych pięćdziesięciu (blacha z plastikową nakładką), z tym, że składając Colta po malowaniu pozostałem przy mojej nakladce powypadkowej, bo była w lepszym stanie.
Wracając do historii auta:
Drugi tydzień jadę po tłumik i jakoś nie mogę dojechać. Podobnie do sklepu z plastikowymi kołkami, bo chcę zamontować nakładki na progi jakie były w Coltach 1.5. Też nie mogę tam dojechać Szybki elektryczne już na 99% skończone, tzn działają tylko przyciski jeszcze wiszą luzem. Zamontowałem automatyczny domykacz szyb, bo już raz w mieście zostawiłem otwarte, ale na szczęście nikt się nie skusił. Dołożyłem też kilka dodatkowych czujników do alarmu
Trzecia już regulacja zaworów nie przyniasła porządanego przeze mnie efektu, a nawet pogorszyła efekt drugiej regulacji. Na jutro umówiłem się w serwisie specjalizującym sie w japońskich autkach - niech się bawią do skutku. Długi weekend spędzę najprawdopodobniej w Kaliszu. Pracując na tarcze hamulcowe dla Misia, bo już denerwuje mnie to szarpanie przy hamowaniu. Następnym krokiem jest wizyta w ASO i sprawdzenie zawieszenia oraz wymiana tego, co trzeba. Może w końcu kupię ten tłumik, bo obecny pewnie niedługo odpadnie
W lipcu czeka jeszcze OC i przegląd, a przed tym na przegląd instalacji gazowej... Eh... zachciało mi się samochodu...
Zapomniałem dodać, że Misiek znowu dostał strzała. Tym razem w bok. Do wymiany drzwi kierowcy, bo tylko one ucierpaiały. Zdjęcia wkrótce w galerii.
Kofi - 11-06-2006, 21:11
I ja mam takie wrazenie ze sa na odwrot...pokaz moze jakies lepsze foto.
na oponie kierunkowej powinna byc strzalka z napisem ROTATION czy cos w tym guscie.
Matejko - 11-06-2006, 21:15
yokohamy s306 nie sa ani kierunkowe ani asymetryczne wiec nie ma mozliwosci popelnienia bledu przy montazu
Anonymous - 12-06-2006, 22:47
Opony od obu stron są identyczne.
Byłem dziś ustawić zawory. Czwarty raz. Efekt nieporównywalnie lepszy od poprzednich. Nic nie słychać Jestem biedniejszy o 30zł, ale szczęśliwszy
Zauważyłem dziś, że Misiek ma problem z odpalaniem od pierwszego razu przy ciepłym silniku. Dotąd tego nie było. Palił od razu - mowa tu o LPG na ciepłym silniku. Czyżby zapowiadały się kolejne wydatki
Zamówiłem tłumik przez internet. Niestety wymiana w ten sposób jest niemożliwa i będę musiał się zmusić do wygospodarowania wolnego czasu. Będę potrzebował kanału, więc chyba w sobotę pójdę do pracy (w cywilu), albo zrobię to po godzinach.
Sprawdziłem przy okazji stan podwozia. Pojawiło się kilka nowych ognisk korozji, a wykryte podczas ostatnich oględzin trochę sie rozrosły. Część zlikwidowałem. Reszta za jakiś czas. Miska olejowa delikatnie się "poci". Nie wiem jak i kiedy się za to zabiorę, ale pewnie przy zmianie oleju - czyli jakoś w sierpniu. Przy okazji wymienie też uszczelkę pod pompą paliwa i rozdzielaczem zapłonu, bo tam też leci.
|
|
|