Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] cisnienie w ukladzie chlodniczym... pomocy.
zenek_bb - 20-03-2010, 09:09
albo źle przeprowadzona regulacja i nauka wolnych obrotów, niestety ;/ ja tam mogę wszystko włączyć i kręcić kierownicą a obroty są idealnie 845 na dataloggerze na zegarze 900...
lombard - 20-03-2010, 13:20
Miałem identyczne objawy - przy skręcaniu kierownicą "na postoju" max skręt auto przygasało , gasło , - powód - umierająca pompa wspomagania - (musiała powoli się zacierać i dawała zbyt duży opór po wymianie pompy wszystko jest jak być powinno).Jeżeli czujniki masz sprawne i nic na desce się nie świeci - to z chłodzeniem wszystko ok - a jeżeli za często się wiatrak włącza to albo jeździsz agresywnie no i auto musi się częściej chłodzić albo masz mocno zanieczyszczony układ chłodzenia .
zenek_bb - 20-03-2010, 16:07
ale jemu gaśnie nie jak przekręci kierownicę do końca tylko jak nią kręci
Anonymous - 21-03-2010, 00:56
powiem tak resetowałem go już kilka razy krokowy sprawdzałem omomierzem i jest ok nieszczelności nie zauważyłem ale problem pojawia się na gorącym silniku na zimnym jest ok
zenek_bb - 21-03-2010, 12:38
a po resecie uczyłeś go wolnych obrotów? masz dobrze ustawiony zapłon?
po resecie ECU na drugi dzień jak silnik postoi całą noc, odpalasz auto na zimno i nic nie włączasz, nic nie robisz, nie otwierasz automatycznych szyb ani nie włączasz nawiewu, nawet nie kręcisz kierownicą, silnik ma chodzić sam na wolnych obrotach do momentu aż włączą się wentylatory na chłodnicy, jak się włączą czekasz aż się wyłączą, gasisz silnik, czekasz 5-10s aż przekaźnik od pompy paliwa się wyłączy, odpalasz znów silnik i możesz jechać, tak nauczony ECU musi działać jak trzeba, jak tak nie jest to musi być coś nie tak i trzeba dalej grzebać
barteski - 21-03-2010, 13:04
beben1982, załączaja wentylatory ale oba??
mi zasówa jeden a oba na klimatyzacji pytam bo morze ja mam cos spierdzielone
ale czesto umnie z czestotliwoscia jak juz sie wlaczy pochodzi z 10 sekund i potem 30-40 sekund cisza i znowu
Anonymous - 21-03-2010, 15:18
u mnie są oba zmostkowane bo cała klima jest wywalona więc załączają się oba a nie wiem czy jeden dałby rade schłodzić całą chłodnice
zenek_bb - 21-03-2010, 16:22
powinien chodzić jeden wentyl normalnie, niektórzy mają zmostkowane 2, normalnie drugi przy klimie ma chodzić i tyle w temacie
barteski - 21-03-2010, 23:25
zenek_bb, no to mi sie podoba
pozatym poco to mostkowac na dwa wichry to nie 3.0v6 panowie pozatym jak to musi szumiec jak wystartuje
Anonymous - 22-03-2010, 01:09
no nie powiem szumi jak diabli proponujecie odpiąć ten jeden na stałe
barteski - 22-03-2010, 10:02
beben1982, a po co ja mam odpinac , umnie wszystko gra wiatraczki i klima
ty masz cos tam powywalane wiec i wiatrak morze do kompletu wywal
<lżejszy szybszy bedzie>
|
|
|