To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - brak nawiewu przedniej szyby EA

Owczar - 14-12-2010, 20:59

Najpierw połóż się tak żebyś go widział, a potem sprawdź czy klapa się przesuwa po zmianie na klimatroniku. Jeśli nie to zerknij czy silniczek działa, czy tryby są uszkodzone. Jeśli silniczek i tryby nie pracują to sprawdź napięcie w kostce, oraz czy się zmienia na różnych ustawieniach.
kurak80 - 14-12-2010, 21:26

Ok zrobię jak piszesz...tylko poczekam aż mrozy zelżeją...jeszcze raz dzięki!...
kondi1975 - 16-12-2010, 22:44

Siemka koledzy
Mam pytanko czy ktoś ze sprawnym nawiewem z Wawy może się ze mną spotkać bo tak czytam te różne problemy z climatronikiem i już sam też zgłupiałem.Co prawda działa wszystko prawie jak należy ale wydaje mi się że słabo dmucha.Filtr sprawdzałem to jest czarny ale nie wiem czy fabrycznie czy taki już brudny.
Jak ktoś miałby dosłownie 1,5 minuty wolne to byłbym wdzięczny byśmy tylko porównali moc tych dmuchaw.
Dzięki z góry.

CIENIO1 - 17-12-2010, 21:45

witam ..ja tez się tu znalazłem,,brak dmuchawy wcale jej nie mam,,i chyba mi się zdaje ze nic na tym panelu nie chodzi,,ani podgrzewanie szyby tylnej,,,sprawdzałem bezpieczniki i są ok,,elektrykowi dałem 3 dni temu auto ale nawet nie patrzył co jest..popatrzę jeszcze te przekaźniki tak jak było mówione przez was ale dokładnie nie wiem gdzie one są..
Sticker - 17-12-2010, 21:50

Przekaźniki są za schowkiem po lewej stronie kierownicy.
CIENIO1 - 17-12-2010, 22:05

a dzięki,,jutro zobaczę co z nimi ,,jak dalej będzie to samo to odpisze..
Owczar - 17-12-2010, 23:40

CIENIO1 napisał/a:
brak dmuchawy wcale jej nie mam

Może ktoś wymontował? :shock:

awas - 10-06-2014, 21:37
Temat postu: silniczek regulacji nawiewu
Jak dobrać się do silniczka i cięgieł od regulacji nawiewu (nie chodzi mi o ten od wpuszczania powietrza z zewnątrz/kabiny tylko ten od regulacji szyba/twarz/nogi). U mnie coś jest z nim nie tak - nawiew na twarz działa cały czas i mogę go zatykać jedynie przez przymykanie kratek. regulacja na nogi i szybę działa ale co z tego jak na twarz i tak idzie połowa powietrza. Jak jest duża wilgotność i przednia szyba zaparowuje, to muszę nurkować do wszystkich 4 kratek i zamykać je żeby na szybę mocniej wiało. To tak ma być czy mam coś zacięte?
debluko - 15-08-2014, 00:38

odświeżę temat, wie ktoś może gdzie znajduje się ten silniczek do sterowania nawiewem ? również mam z nim problem i chciałbym go sprawdzić lecz nie wiem gdzie on się znajduje
Redwave2701 - 26-09-2019, 20:29
Temat postu: Nawiew
witam
czy ktoś może podesłac link ze schematem nawiewu 4G63

-Fenek- - 28-09-2019, 12:55
Temat postu: Re: Nawiew
Redwave2701 napisał/a:
witam
czy ktoś może podesłac link ze schematem nawiewu 4G63

Na forum w dziale Downloads jest do pobrania serwisówka, gdzie jest prawie wszystko.